Problémy s vyprázdňovaním u 3,5 ročného syna
Dobrý večer už som tu dávno nebola ani sa nezvyknem moc takto radiť cez internet. Ale už som naozaj zúfalá. Chcela by som sa spýtať hlavne mamičiek z okolia TRENČÍNA boli ste niekedy u dr. Kvasnicku s týmto problémom?? Malý ma tri a pol a problémy s kakanim. Zadrzuje a nechce kakat. Dakujem prosim len normálne odpovede
@janka_mamka neviem prečo by to deti nemohli mne to v lekarni odporučili pre 4 ročnu je to nejaka zmrs indickej vlakniny NEŠKODNEJ ja by som si v lrkarni ptečitala navod resp.indikacie myslim že stači iba zmenšit davku ono sa to može dať fo jogurtu teda mydlim že v tom to je najlepšie alebo v ochutenom acidku lebo vo vode rouriedene to asi nevypije stoho sa spravi akoby taky gel v tom jogurte to bude cotit iba pod zubkami trochu odporučam si to v lekarni prečitať to vam daju a uvažiť podla seba nam to neubližilo iba pomohlo a nechapem ako je možne že niekde to v lekarni odppručia a inde..... :-I
@janka_mamka a malemu neukazovat do jogurtu mu šupnuť ršte nejake cerealne guličky aby ho to zmiatlo a spapa to 😉
@janka_mamka a dočitala som sa že nie je vhodny do 3 rokov čo nie je naštastie vaš pripad a to zrejme len s toho dovodu že na seba viaže vodu čiže potrebuje popritom vy piť viac vody a spomenula som si na tu druhu vlakninu a to bol lepicol v kombinacii s tym to je zaručene že pomože takže kludne si psylium možete kupiť vy už mate 3,5ročka
glycerínové čípky by mali pomôcť 😉
Naša psychologicka nás rodičov naučila netlačít na pílu. Hlavne neodnaucovat od nocnika na záchod pokial dieťa nie je samo pripravené AJ keď to má znamenať, ze 6. rocne dieťa bude používať nočník a nie záchod. Niekedy, my rodičia potrebujem viacej poradiť a uistiť, ze co robíme robíme správne. A mala pravdu 🙂
@janka_mamka Tymto problemom sme si presli so synom aj mi. Od roka a pol az do teraz to robi, ma take obdobia ked to nanho pride a nechce ist na velku, lebo sa boji ze ho to bude boliet. My sme skusali vsetky rozne kombinacie jogurtov,kompotov,susenych sliviek atd. no nic nepomahalo, tak mame v skrinke DUPHALAC ktory nam ako jediny pomohol. Je to glukozka,ktora ucinkuje ako prehanadlo,ale nie je agresivna ako klasicke prehanadla, sama som ho brala po porode,ked som potrebovala zmakcit stolicu...
@janka_mamka u nás vláknina nezaberala, ale keď ju dávaš, tak ako tu už aj baby písali, je to viazané na veľké množstvo vody, inak to má opačný efekt.. Možno natrafíš na dobrú psychologičku a pomôže, treba to skúsiť , nemáš čo stratiť, buď to zaberie alebo nie. Moja psychologička chcela do neho už nejaké lieky pchať, vraj na psychiatriu a nejaké ukľudnujúce a uvoľnujúce lieky na predpis., nakoniec to prešlo aj bez liekov. Ale stálo ma to teda veľa síl a energie.
Ahoj my sme sa s tymto problemom trapili skoro 2 roky.... Chodili sme s nim aj na pohotovost . Bola to katastrofa. Viem si predstavit co zazivate doma. Chodili sme k dr.Bielikovej do Trencina. Maly bral sirup aj spominanu vlakninu a cipky sme davali aj dve.... Vzdy nam jednu vytlacil hned s placom. Bolo to hrozne a uz nikdy viac.... Na prelome 3 rokov mi zo dna na den povedal ze chce kakat do zachoda a od vtedy chodi kazdy den uz skoro mesiac.... Dufam ze mu to vydrzi. Jediny problem ktory bol je ten ze to mal zablokovane v hlavicke lebo vysledky z krvi mu vysli vsetky dobre..... Pochopil ze inak to nejde a odblokoval sa jedneho dna sam.... Netlac nanho a nechaj tomu cas uvidis ze si to uvedomi... A potom si vydychnete vsetci... 🙂
@silvitita toto nechápem ani ja ale celkovo u nas v dr. Maxe je celkovo divny pristup. Ale sak poskusam tu vlakninu co mi dali snad to tosku pomôže.
@eririka na cipkoch praveze ficime stale ;(
@janka_mamka dufam že vam to pomože držim palce 😉
dakujem strašne moc vsetkým za rady každu jednu si beriem k srdcu, len nemala som čas sem íst praca dieta plus povinnosti 🙂 vsak to poznate
@janka_mamka ahoj..🙂...a je to lepšie?
@janka_mamka držím Vám palce, mám 3 ročnú dcéru a tiež občas zažívam to isté....niekedy až plačem od nervov, keď zadržiava ...ale poviem Ti, že u nás zaberá neriešiť to, ani sa medzi sebou doma nerozprávať o jej kakaní, lebo ona to všetko vníma....a je ešte viac vystresovaná..... Vtedy sa vykaká, keď to vôbec nečakáme....daj vedieť, ako ste dopadli u dr....
@marryen dakujem tebe aj vsetkym za odpovede. Malo sem chodím takze nie je moc casu ale vazim si ro. Uz je to lepsie u dr dobre vysledky ma to v hlavičke nam povedala. Ale aspon sme pokecali boli velmi milá povedala ze cez psychloga by to neriesila. Len cas a trpezlivosť. Dala nam aj nejakú vlakninu a musim povedat ze je konecne poznat výsledok. Uz kaka tak kazdy 3 deň. To je výborne. Asi sa potreboval zlaknut doktorka ho posrasila ze si ho tam necha a tak. Vyzerá ze si dal v hlavičke dokopy dva a dva a radsej sa vykakal. Viem ze nie je dobre strasit s doktormi a nemocnicou hold ale asi len to zabralo
Držím aj všetkým ostatnym peste a co najmenej trápenia.
@janka_mamka - treba udrziavat ciste creva. moj syn mal problem s bolestami bruska, az krce. nasadili sme aloe koncentrat s bylinkami + vlakninu. odvtedy klop klop bez problemov 🙂 drzim palce, nech vsetko dopadne dobre
@armica152 Citam spatne rozne temy s problemami s kakanim. Zaujal ma vas prispevok. Tiez uz uvazujem nad psychologom. Trapime sa "zatial" len 3 mesiace. Chcela by som sa spytat, ci konkretne psycholog v niecom pomohol. Pracoval viac s vami alebo s dietatom? Dcerka ma 2 roky, vacsina ludi ma odradza od psychologa kvoli jej veku, ale su aj taki, ktori mi psychologa odporucaju, ze pomoze radami mne. Hladam niekoho s osobnou skusenostou 🙂
@sonasona mne psychologička nepomohla, síce mu dohovárala, robila s ním nejaké terapie, on jej nasľuboval že bude kakať, ale nič.. nakoniec si sám uvedomil a prestal sa báť to zadržiavať, ale bolo to ozaj beh na dlhé trate, už som myslela že ten zlom nenastane a skončíme v nemocnici. Dcérka má len 2roky, možno jej to dlho nebude trvať, a dievčatá sú vo všetkom rýchlejšie. Treba trpezlivosť, skúsiť možno aj tú laktulózu dávať , rozprávať s ňou, motivovať ju niečím, my sme lepili aj nálepky za každé kakanie.. No my sme boli extrémny prípad. Držím palce
@armica152 Ja mam pocit, ze uz sme skusili vsetko, co sa tyka "domacej psychologie" - motivujem, vysvetlujem, prehovaram, odmenujem aj uplacam, zatial nic nezabralo :/ Ukazovali sme, ze kazdy kaka - mama, tato, havino, babiky (aj susene hrozienka som im podstrcila do nocnika), hovorime, ze na to kako caka maly zeleny chrobacik z Vcielky Maji a potrebuje si z neho urobit svoju gulicku, vzdy sa tesime, ked sa po vsetkom tom "cirkuse" konecne vykaka (aj ona sa tesi, potom sa vsetkym naokolo pochvali), chvilu sme mali pocit, ze pomaha skakanie na trampoline. Duphalac uzivame uz skoro tri mesiace a aj tak mame obcasne vypadky stolice (vtedy nasleduje cipok). Uz sme absolvovali aj 24 hodinovy pobyt na Kramaroch (robili len krvne testy a vytery), mame za sebou chirugiu aj sono bruska - vsetko negativne. Teraz sme dostali papier na gastro. Nechcem ju tyrat roznymi vysetreniami, som na 99% presvedcena, ze je to psychosomaticke. Len neviem ako z toho kola von. Ked si predstavim kolko bolesti by si usetrila, keby nezadrziavala ;( A tiez sa bojim, ake nasledky moze zanechat pravidelne uzivanie prehanadiel...
V kazdom pripade dakujem za odpoved aj za povzbudive slova 🙂
Zienky skusali ste aj EASYLAX? Take male prirodne klystirky pre deticky... Moja mavala problemy a dala som jej aj toto..ale my sme to mali kratkodobe...
@janka_mamka ahoj, my sme to tak mali skoro 2 roky.... nic nepomohlo, ziadne zarucene recepty a cim viac sme to riesili, tym horsie.. tak sme to prestali riesit a hotovo, prestala som byt nervozna ked to zadrziaval, nenutila kakat, ked povedal nie, tak ok... a za par mesiacov sa zacaĺ sam pytat, skoro sme odpadli 🙂 inak zevraj zo psychologickeho hladiska, je to aj tym, ze je to aj obdobim ked sa deti nechcu delit o svoje veci (ano,vratane hovienka) a taktiez to moze byt aj pooznavanim vlastneho tela... je to bezne a prejde to same
Ahoj,nestiham citat vsetky rady. My nastastie taky probkem nemame,ale minuly tyzden sme odstavovali hrusky. Musela som to zmiesat s jablkami,aby to detimohli pit. Jeden pohar cistej hruskovej stavy a strasne ich prehanalo. Po zmiesani to uz bolo ok,ale stale ostalo riedke. Skus 🙂
Tvoj syn má 3,5 roka takže to vyzerá na zadržovanie stolice pri zbavovaní plienok. Robí to viacero detí skôr tie inteligentnejšie. Sám to zadržuje. Chodí do škôlky ? Ak sa ti dá vrať mu na večer plienku. Môj syn kakal iba doma. A mohli sme byť hocikde počkal alebo sme bežali domov. Vekom sa to vyriešilo má 20. Skús klasiku jablkový džús, hroznový džús. Netreba žiadny špeciálny. S čajov môžeš skúsiť materinu dúšku- zaberá až tak po 16 hodinách. Môže to byť aj niečo komplikovanejšie s tým nemám skúsenosť. Nám stačia probiotiká a klasické recepty.
@sonasona no my sme boli na tom takisto, vyskúšala som všetko možné nemožné, aj knižku som mu kúpila Moje telo - to bola taká s vysúvacími obrázkami, a tam bol aj obrázok ako dieťa kakalo, tak sa to pekne posúvalo rovno do nočníka.. Nezaberalo ozaj nič, nakoniec sa musel sám rozhodnúť, keď už mu aj lekárka pohrozila nemocnicou. Je to všetko o psychike, čo sa týka laktulozy Duphalac, tak tú môžeš podľa mňa dlhodobo užívať- to nie je preháňadlo, ale len slúži na zmäkčenie stolice, my sme ozaj brali dlho, a nenavykli sme si naň. Preháňadlá sme mali my.. ale tiež som mala rešpekt, Guttalax kvapky napr. tie som mu dala prvýkrát, bála som sa, a nakoniec nič..ani po nich sa nevykakal. Až na koniec úplne najsilnejšie preháňadlo X-prep na predpis tak to už nedokázal udržať, behal mi po celom dome hore dole, že on nebude kakať ,nebude, plakal, čo mu to už išlo, a on to držal. To boli strašné stavy. Inak tie hrušky aj nám istú dobu zaberali, ale normálne čerstvé hrušky so šupou, aj dve denne. Inak ti poviem, že môj má teraz 8 rokov, je taký hyperaktívnejší, stále je v pohybe, stále musí niečo robiť, a nič nestíha- takže mu to kakanie musím normálne pripomínať : že choď sa vykakať.. Inak by asi ani nešiel. Ale dôležité je že sa prestal báť. Rozhodne treba čas, a niekedy čím viac človek na to tlačí a núti to dieťa, tak to má opačný efekt, aspoň u nás to tak bolo, on bol úplne znechutený..

@silvitita dobry. Dnes som chcela kupit v lekarni to psylium ale nechcela mi ho predat. Ze to deti nesmu???? Nanutila mi akusi vlakninu zevraj je to to iste ja neviem. Ale zda sa mi ze toto sme uz mali a nechcel to ;( malo by sa to pridavat do jogurtu alebo tak ale on na to len kukne a nechce to ;(