icon

Problémy so zápchou u 2,5 mesačnej dcérky

77viki77
25. máj 2022

Ahojte, chcem sa opytat ci mi vie niekto poradit s mojim problemom. Moja 2,5 mesacna dcerka ma uz vyse mesiaca problem s tym, ze sa nevie sama vykakat. Viem ze u kojenych deti je to normalne ked dlhsi cas nekakaju a preto cakame aj vyse tyzdna no nakoniec aj tak skoncime pri rek.rurke...viem ze mliecko sa moze vstrebat no ked jej dame tu rurku vyjde z nej velmi vela stolice takze o vstrebanie v nasom pripade nejde...mala ma od narodenia navyse silne koliky, momentalne berie BioGaiu a BabyCalm co na prdiky trosku pomaha ale zase ziadna slava...Espumisan nepomohol, s nozkami cvicime v jednom kuse, Pupik, fenikel, rasca nam nepomahaju...ak mal niekto podobny problem alebo vie poradit, budem velmi rada...Dakujem

endzi83
25. máj 2022

@77viki77 ahoj a skusali ste aj masaz bruska? Alebo kupanie v teplej vode a masaz bruska jemne so zinienkou kruzive pohyby v smere hodinovych ruciciek. Boli ste aj niekde na detskom gastre s tym, ci zatial len skusate doma? Biogaia je fajn alej vsetky ostatne veci co robite su super, cvicenie nozickami a fenikel, razca. Kojis alebo davas UM?

luccija
25. máj 2022

@77viki77 kaka niekedy aj sama?keď nemá tvrdé boľavé bruško a vidíš, že tlači a nejde...nedávala by som jej rurku.Moze si na to zvyknúť nechaj ju sami sa vykakať kojene deti veľa dní nemusia...

dijka143
25. máj 2022

@77viki77 duphalac daj rano a vecer a vykaka sa

ivangeline
25. máj 2022

Pomoze vyrast a ak sa neda spinkat,nosic..

77viki77
autor
25. máj 2022

@endzi83 Kojim ju...masaz bruska robim pri pouzivani masticky Pupik ale nechce velmi, zacne sa vrtiet, zrejme jej to je neprijemne ked ju brusko boli...vo vanicke som neskusala zatial, mozem skusit...boli sme na ultrazvuk, vytery,...ale vsetko je vraj v poriadku...

77viki77
autor
25. máj 2022

@luccija kakala asi len zhruba prvy mesiac...odvtedy uz len s rurkou...rurku davame az tak po 8 -10 dnoch a ako som pisala velmi vela z nej ide von takze si myslim ze je u nas nevyhnutna (tiez som sa jej snazila vyhnut)...keby z nej tolko nevyslo, pockala by som aj dlhsie kym jej tu rurku dam...

77viki77
autor
25. máj 2022

@dijka143 a nezvykne si na to? Nechcem jej zase davat dalsi liek, no zase ked sa ma trapit tak to tiez nie je dobre...

77viki77
autor
25. máj 2022

@ivangeline nosic nepomaha, ale dakujem...asi to budeme musiet len nejako prezit kym sa to upravi samo 😕

nwnw
25. máj 2022

A aka je stolica? Tvrda? Nie je to ze iba zadrziava? Nemozes zvysit prijem vlakniny v ovoci napr.
Zas uz by som dupala u mudr nech ma posle na gastro.

77viki77
autor
25. máj 2022

@nwnw Stolicu by som prirovnala k tavenemu syru...nemyslim si ze zadrziava, ona sa vkuse puci kedze ma problemy aj s prdikmi, stale sa snazi vytlacit nieco von, no stolica von nejde...jem ovsene vlocky, ovocie malo, ale skusim viac...

dijka143
25. máj 2022

@77viki77 nie nezvykne si alebo jej pridavaj do jedla vlakninu opti fibre najlepsia vlaknina

nwnw
25. máj 2022

@77viki77 tak smer gastro. Mozno ma nejaku intoleranciu. 🥺