Prosím o pomoc so psoriázou
ahojte mám 17 rokov a pred mesiacom mi diagnostikovali psoriázu.
prvý fľak sa mi objavil vo februári tohto roku ale neriešili sme to. V septembri sa mi však výrazne fľaky zhoršili zväčšovali a pribúdali.
nakoniec som išla pred mesiacom ku kožnej a tá mi ju diagnostikovala. dala mi antibiotiká, alergimed a enstilar penu na telo a nakazala dietu. všetko sa mi zlepšilo Ale akonáhle som vysadila lieky a penu sa mi všetko vrátilo.
snažím sa stravovať zdravo ale priznám sa fajčím iqos.
pomôžte mi niekto neviem čo mám robiť a má to veľký vplyv na moju psychiku a sebavedomie.. som zufala a psychicky na dne.
ak máte niekto skúsenosti alebo poznáte niekoho so psoriázou podelte sa o čokoľvek prosím. budem si to veľmi vážiť❤️
@loakuuaiakk Tomesu si daj predpísať
@anonym_1e0030 ja som sa pýtala na injekcie lekárky ale povedala že to musí byť naozaj vážne stavy ktoré postihujú kĺby ja mám zatiaľ len Povrchové a mám na každý končatine tak 5 ložísk. vyskúšam tie kúpele a morskú soľ
@loakuuaiakk to je pravda ani mne ich nedala, no používam posledných pár rokov CBD kvapky na spanie a zmizla mi aj psoriáza (ja som ju mala len na rukách). Ono asi fakt majú protizápalové účinky, však skús a uvidíš.
@loakuuaiakk Tomesu si daj predpísať
@mane01 to je nejaky pobyt alebo liečba? v januári sa porozpravam s koznou.
Mne na psoriazu vplyvaju aj hormonalne vykyvy...po antikoncepcii sa to zlepsilo,ale pri strese sa to zhorsuje,takze ako na hojdacke 😃😃ale musim povedat,ze slnko a arganovy olej je zazrak. V lete som nemala na tele nic,vsetko zmizlo,bez kortikoidov. Este som zjavne neprisla na to,co vsetko zabera...
Ja mám psoriázu už 40 rokov. A poviem ti, že biologickú liečbu nedostaneš iba tak. Ja som ju ešte nedostala. V mladosti som sa za to strašne hanbila. No potom som išla radšej do kúpeľov. Zarábané mastné mi hodne pomohli. Dva roky som mala pokoj. Na nechtoch sa mi objavila, keď som bola tehotná. Teraz to mám na všetkých nechtoch. Pred pár rokmi mi predpísali injekcie, potom tabletky a teraz nemám nič, tak sa to zase zhoršilo. Tak uvidím, čo mi dajú teraz. Mne to už ide aj na kĺby. Enstilar je dobrý. Len si ho nesmieš dávať každý deň. Inak to prestane zaberať. V mladosti som mala takú kožnú, ktorá mi predpisovali iba kortikoidné maste. Teraz som už múdrejšia. Odmietam ich.
@momo00 zmeň lekára, ak ti žiadna liečba nezaberá a nakoniec ťa nechá bez nej. U mňa posledný pokus po cyklosporinoch a metotrexatoch bol myslim neotigazol a to mi sama lekárka povedala že predpisovať mi to musí, aby mi schválili tú biologickú ale užívať to nemám, lebo je to extrémny chemický koktejl. Potom ma odoslala do centra pre biologickú liečbu ktorú som potom dostala. Ale ja som bola fakt extra prípad, mala som ju strašne zlú a teraz tiež sa mi to dostalo už do kĺbov, lekárka mi následne zmenila typ liečby a teraz ako tak ok. Aktuálne mám to najlepšie na trhu.
@mane01 to je nejaky pobyt alebo liečba? v januári sa porozpravam s koznou.
@loakuuaiakk je to niečo ako kúpele, ale dochádzas tam len na terapiu. Je to veľmi efektívne a v podstate je to slaná voda plus fototerapia. Pozri si ich stránku.
@loakuuaiakk je to niečo ako kúpele, ale dochádzas tam len na terapiu. Je to veľmi efektívne a v podstate je to slaná voda plus fototerapia. Pozri si ich stránku.
@mane01 to je úžasné ďakujem krásne už som si to napísala do poznámky nech na to nezabudnem keď sa v januári pôjdem spýtať❤️
Baneocin masticka to bola,je to len na predpis a dcere sa po tejto masticke vsetko za uchom upokojilo.
Mne na psoriazu vplyvaju aj hormonalne vykyvy...po antikoncepcii sa to zlepsilo,ale pri strese sa to zhorsuje,takze ako na hojdacke 😃😃ale musim povedat,ze slnko a arganovy olej je zazrak. V lete som nemala na tele nic,vsetko zmizlo,bez kortikoidov. Este som zjavne neprisla na to,co vsetko zabera...
@anonym_1325c9 Áno to musím uznať slnko naozaj pomáha. ja mám niektoré fľaky už zahojené ale niektoré sú ešte aktívne A snažím sa ich doliečiť aby som mohla ísť do solárka lebo som počula že síce to neni najzdravšia metoda ale pomáha to
@loakuuaiakk to je pravda ani mne ich nedala, no používam posledných pár rokov CBD kvapky na spanie a zmizla mi aj psoriáza (ja som ju mala len na rukách). Ono asi fakt majú protizápalové účinky, však skús a uvidíš.
@anonym_1e0030 tie CBD kvapky vyskúšam… Viete mi prosím povedať o ake islo?
@loakuuaiakk mne diagnostikovali psorku min.rok po zime. Nikto ju v rodine nema. Najprv som si myslela, ze mam nejaku alerg.reakciu, vysyp po celom tele, lieky nezabrali, bola som hospit.na koznom, pichali mi penicil.inj. Tiez mi predp.Enstilar, tiez som bola chvilu na diete a chodila som na fototerapie.
To mi pomohlo, odvtedy mam kozu cistu, ziadne flaky (klop klop) a mastim sa vazelinou, nech nemam suchu kozu. Enstilar som vysadila, to su kortikoidy.
Vraj mi to sposobili streptokokove infekcie, prechodene choroby a mam chron.tonzilitidu, na ORL mi dop.vybrat krcne mandle, mala som vysoke ASLO.
Cize nemusi to byt len z jedla alebo zo stresu. Treba si to odsledovat, hlavne to prijat, lahsie sa s tym clovek vysporiada.
Drzim palce.
Na psoriazu vyborne ucinkuje kupelny pobyt v kupeloch Smrdaky, psoriatici tam maju az 4 tyzdnovy pobyt, z nejakych 95percent hradeny poistovnou. Skus sa spytat Tvojho kozneho,pripadne zavolaj priamo do Smrdakov.
@anonym_1e0030 tie CBD kvapky vyskúšam… Viete mi prosím povedať o ake islo?
@loakuuaiakk ja si objednávam z webu Zelená země, také, ktoré sú primárne určené na spanie, no oni vedia aj poradiť prostredníctvom chatu a viem, že už je v každom väčšom meste predajňa CBD produktov, kde by ti mali tiež vedieť poradiť s výberom. Ja užívam 10% s medovkou
@loakuuaiakk mne diagnostikovali psorku min.rok po zime. Nikto ju v rodine nema. Najprv som si myslela, ze mam nejaku alerg.reakciu, vysyp po celom tele, lieky nezabrali, bola som hospit.na koznom, pichali mi penicil.inj. Tiez mi predp.Enstilar, tiez som bola chvilu na diete a chodila som na fototerapie.
To mi pomohlo, odvtedy mam kozu cistu, ziadne flaky (klop klop) a mastim sa vazelinou, nech nemam suchu kozu. Enstilar som vysadila, to su kortikoidy.
Vraj mi to sposobili streptokokove infekcie, prechodene choroby a mam chron.tonzilitidu, na ORL mi dop.vybrat krcne mandle, mala som vysoke ASLO.
Cize nemusi to byt len z jedla alebo zo stresu. Treba si to odsledovat, hlavne to prijat, lahsie sa s tym clovek vysporiada.
Drzim palce.
@maickamf dakujem za vysvetlenie a tiez drzim palce
@loakuuaiakk ja si objednávam z webu Zelená země, také, ktoré sú primárne určené na spanie, no oni vedia aj poradiť prostredníctvom chatu a viem, že už je v každom väčšom meste predajňa CBD produktov, kde by ti mali tiež vedieť poradiť s výberom. Ja užívam 10% s medovkou
@anonym_1e0030 pôjdem to pozrieť do kamennej predajne. dakujem moc za typ
@anonym_1e0030 pôjdem to pozrieť do kamennej predajne. dakujem moc za typ
@loakuuaiakk nie je začo ❤️

@loakuuaiakk ak ti dajú, tak skús si zohnať injekcie Metotrexátu, môjmu otcovi to z nich prešlo raz a navždy
@anonym_1e0030 ja som sa pýtala na injekcie lekárky ale povedala že to musí byť naozaj vážne stavy ktoré postihujú kĺby ja mám zatiaľ len Povrchové a mám na každý končatine tak 5 ložísk. vyskúšam tie kúpele a morskú soľ