icon

Prosím, prestaňte šíriť mýty o autizme

Včera o 14:42

Poprosím všetky co tu dávate statusy k dnesnemu dnu o autizme, o ktorom absolútne nič neviete, prosím vás naozaj si odpustite tie chrumkave "statusy", ze autizmus NIE JE CHOROBA.
Predpokladám, že nemáte doma autistu a neviete o com píšete, len to bezducho postujete, lebo je to teraz IN.
Inak F.84 - diagnóza autizmus.
Ďakujem

Strana
z2
viestta
Včera o 14:47

@anonym_autor choroby sa daju liecit, autizmus nie. Tebe by tiez nezaskodilo sa o tom povzdelavat, inac by si bludy nepisala.

autor
Včera o 14:48
@viestta

@anonym_autor choroby sa daju liecit, autizmus nie. Tebe by tiez nezaskodilo sa o tom povzdelavat, inac by si bludy nepisala.

@viestta to ti napisal Google alebo chat gpt ci to máš zo svojej hlavy?

anonym_a0204c
Včera o 14:50

@anonym_autor keď je to choroba daj decko do ústavu a sprav si zdravé 🤷

tanapeta
Včera o 14:50

@anonym_autor mám doma autistu a veru choroba to nie je.

viestta
Včera o 14:52
@anonym_autor

@viestta to ti napisal Google alebo chat gpt ci to máš zo svojej hlavy?

@anonym_autor a tu hlupost vyprodukovala tvoja hlava? Lebo ak ano, tak potom je to dost zle.

anonym_8b8828
Včera o 14:54
@anonym_a0204c

@anonym_autor keď je to choroba daj decko do ústavu a sprav si zdravé 🤷

@anonym_a0204c do ústavu? A do ktorého neporadíš? Ústavy sú plné, čakačka aj niekoľko rokov. Detský domov ti dieťa nezoberie.
Je v podstate jedno či je to choroba - má svoju diagn., alebo len porucha ,ale život s takýmto dieťaťom je príliš náročný pre celú domácnosť.
Kto nezažil, nevie.

autor
Včera o 15:09
@tanapeta

@anonym_autor mám doma autistu a veru choroba to nie je.

@tanapeta ano? A co to potom je? Lietadlo?
Cize choroba je podla vás iba angína ci osypky? Taka nevyliečiteľna rakovina potom tiež nie je choroba. Ok. Tu sa človek naozaj dozvie veľa zaujímavosti.
Keď to teda nie je choroba, verím, že s ním nechodíš k lekárovi ani neberieš žiadne kompenzácie. Tie asi tiež poberajú iba zdraví ľudia.

autor
Včera o 15:14
@viestta

@anonym_autor a tu hlupost vyprodukovala tvoja hlava? Lebo ak ano, tak potom je to dost zle.

@viestta už ti tu v inej diskusii napisali, ze sa staráš do všetkého, aj do toho, o com nemáš ani šajn. Co si potvrdila aj teraz.

anonym_a0a105
Včera o 15:15

@anonym_autor Pre všetky tieto debilné matere je autizmus choroba len vtedy, keď môžu na decko poberať rôzne peniaze od štátu - predĺžený rodičák, opatrovateľský príspevok, invalidný dôchodok na celý život a čojaviem čo ešte.... Vtedy tu vypisujú aké je strašne choré. Inak je podľa nich ich decko úplne v poriadku a hodia ho do bežnej škôlky, školy, nech sa tam s ním trápia iní a znepríjemňuje život všetkým okolo. Ale nech má, samozrejme, všetky výhody. Proste koníkovský dvojitý meter.

anonym_8b8828
Včera o 15:24
@anonym_a0a105

@anonym_autor Pre všetky tieto debilné matere je autizmus choroba len vtedy, keď môžu na decko poberať rôzne peniaze od štátu - predĺžený rodičák, opatrovateľský príspevok, invalidný dôchodok na celý život a čojaviem čo ešte.... Vtedy tu vypisujú aké je strašne choré. Inak je podľa nich ich decko úplne v poriadku a hodia ho do bežnej škôlky, školy, nech sa tam s ním trápia iní a znepríjemňuje život všetkým okolo. Ale nech má, samozrejme, všetky výhody. Proste koníkovský dvojitý meter.

@anonym_a0a105 netáraj.
Omnoho radšej by som bola keby som išla do práce, lebo ver s vš sedieť doma a čakať kedy príde poštárka s e nie je žiadne výhra.
Miest pre autistov je mizerne málo - nielen v DSS ,ale aj na špec. zš a špec. mš.
Však ak tak závidíš stačí sa postaviť pred špec. zš v meste a keď uvidíš tie deti a ich rodičov isto pochopíš aký je to "dar od Boha".
Závidieť postihuté dieťa je ozaj slovenské.

anonym_259bcb
Včera o 15:26

Je to len hranie sa so slovíčkami. Či to je porucha, choroba, to je jedno. Len naozaj to nie je “obdarené dieťa”, ako sa autisti zvyknú nazývať. Nikto by si dobrovoľne nevybral takéto obdarenie. Je to trápenie pre celú rodinu. Píšem to ako niekto, kro s autistami pracuje niekoľko rokov.

anonym_0f982c
Včera o 15:28
@anonym_8b8828

@anonym_a0a105 netáraj.
Omnoho radšej by som bola keby som išla do práce, lebo ver s vš sedieť doma a čakať kedy príde poštárka s e nie je žiadne výhra.
Miest pre autistov je mizerne málo - nielen v DSS ,ale aj na špec. zš a špec. mš.
Však ak tak závidíš stačí sa postaviť pred špec. zš v meste a keď uvidíš tie deti a ich rodičov isto pochopíš aký je to "dar od Boha".
Závidieť postihuté dieťa je ozaj slovenské.

@anonym_8b8828 ja si nemyslím, že závidí chorobu, iba píše, že niektoré tieto deti v bežných školách naozaj spôsobujú trápenie ostatným deťom a veľakrát 9 rokov.

ria_sprout
Včera o 15:40

Môžeš sa rozčuľovať koľko chceš, ale v zásade platí
choroba - niečo sa pokazí (napr. infekcia, zápal)
porucha - mozog sa od začiatku vyvíja trochu inak. Autizmus je porucha. Je to oficiálne označenie.

A ano, mám doma autistu, ja sama mám ADHD.

mk1111111111
Včera o 15:41

Preco Ta to tak rozculuje? Ak mas take dieta, tak vies o com to je a co si ini myslia, to Ti moze byt srdecne jedno

anonym_7b451f
Včera o 15:43
@anonym_autor

@viestta už ti tu v inej diskusii napisali, ze sa staráš do všetkého, aj do toho, o com nemáš ani šajn. Co si potvrdila aj teraz.

@anonym_autor ignoruj, ona pod svojim nickom len kopíruje údaje z google... a pod rúškom anonymity rýpe a uráža, dokonca si 👍 svoje anonymné príspevky, dosť úbohé.

25jesss25
Včera o 15:45

JA by som to nazvala diagnózou, nie celkom chorobou. Mám doma skoro 10 ročného Aspergera, takze presne viem o com hovorim/píšem. Život je snim určite oveľa ťažší takto, ale naozaj je aj vynimocnejsi ( život ale aj celkovo on).
A nie nepoberam na neho absolútne nič, jedine co ma je švvp v škole, aj asistentku...

tanapeta
Včera o 15:49
@anonym_autor

@tanapeta ano? A co to potom je? Lietadlo?
Cize choroba je podla vás iba angína ci osypky? Taka nevyliečiteľna rakovina potom tiež nie je choroba. Ok. Tu sa človek naozaj dozvie veľa zaujímavosti.
Keď to teda nie je choroba, verím, že s ním nechodíš k lekárovi ani neberieš žiadne kompenzácie. Tie asi tiež poberajú iba zdraví ľudia.

@anonym_autor kompenzácie sa poberajú na rôzne postihnutia a nie iba na choroby resp. ochorenia. Keď už len tie ťa zaujímajú. A mimochodom nepoberám na ňu žiadne kompenzácie, nemáme na ne nárok, nakoľko máme vyšší príjem 😉

viestta
Včera o 15:50
@anonym_autor

@anonym_autor moja zlata, ja na rozdiel od teba viem o com pisem, tak si daj pohov

mandzula
Včera o 15:54

Mne je v zasade jedno, co to je, nijako nam to v boji s tymto faktom nepomoze.

anonym_cf06fb
Včera o 15:55
@anonym_a0a105

@anonym_a0a105 hádam sa cítite lepšie keď všetky tieto debilné matere urazite 😀 mám dvoch autistov, staršie šikovné dieťa v bežnej ZŠ , nikdy som naň nič nežiadala od úradov, zato nervov som si doma užila dosť, mladší v špeciálnej mš - ale odporúčajú ho potom skúsiť bežnú zš zrejme a toto rozhodnutie nieje o nás, keď cpp napíše že má ísť do bežnej tak si to rodič nevyberá. A áno naňho síce mám nejaké kompenzácie, ktoré mi po novom rozhodovaní asi zoberú aj keď je plienkovany napr, pracujem, naháňame sa, bez pomoci rodiny by som nemohla keďže ho treba voziť do iného mesta do škôlky, ale to úrady nezaujíma že otváracia doba špeciálnej škôlky je kratšia ako pracovná doba, proste sa nám rozdvojit a zaviezť a vyzdvihnúť dieťa zo škôlky ktorá sa otvára napr 7:30 a stihnúť si aj odrobiť v práci, lebo veď vyzerá šikovné NATO aby som mala naňho nejaké príspevky. Ale zároveň je tŕňom v oku pre ľudí ako vy v normálnej škole

viestta
Včera o 15:57
@anonym_a0a105

@anonym_a0a105 netrep. Nie kazdy kto ma dieta s PAS pobera davky a kompenzacie. Predstav si, ze aj ludia s PAS mozu fungovat v beznom zivote, deti chodia do normalych skol s detmi s normointelektom. Maju to sice ovela zlozitejsie ako tie ostatne deti a ich rodiny ale ziadne kompenzacie a ani davky nepoberaju. ale robia najlepsie co mozu a vedia. Ich rodicia normalne chodia do roboty a po robote sa venuju detom. A tie, ktore tie kompenzacie a davky poberaju, tak tym naozaj niet co zavidiet. Ziadne peniaze sveta nevykompenzuju to co musi taka rodina pre svoje dieta spravit aby zilo najlepsi zivot aky sa vzhladom na jeho danosti moze.

tanapeta
Včera o 15:58
@anonym_a0a105

@anonym_a0a105 nechceš si to prísť vyskúšať? Kľudne. Myslím, že ti bude stačiť tak 24h, aby si sa cítila trápne za tvoj komentár

viestta
Včera o 15:59
@anonym_7b451f

@anonym_autor ignoruj, ona pod svojim nickom len kopíruje údaje z google... a pod rúškom anonymity rýpe a uráža, dokonca si 👍 svoje anonymné príspevky, dosť úbohé.

@anonym_7b451f to ti dalo vela roboty takuto kravinu vymysliet?

andrejka1974
Včera o 16:05

@anonym_autor autizmus naozaj choroba nie je , pretože dieťa sa s autizmom už narodí a nedá sa liečiť nijako , len pomôžeš terapiami , ale nie u každého a každý autistka je iný a vermi je to dosť ťažké s tím žiť mám doma 14 ročnú dcéru s ťažkým detským autistmom a razkoym mentálnym postihnutím a je to veľmi náročné bez liekov by sne neboli v klude a s úsmevom hoci sú dni , kedy ani lieky nejako nezaberajú a vtedy sme aj s mužom radi keď večer o 22.00 ľahneme od vyčerpania

autor
Včera o 16:20
@viestta

@anonym_7b451f to ti dalo vela roboty takuto kravinu vymysliet?

@viestta napísal jej to Google, ako tebe 😉

viestta
Včera o 16:20
@anonym_autor

@anonym_autor a tebe kto ten traktat napisal?

anonym_9c9ae4
Včera o 16:27

@anonym_autor ja tiež niekedy neviem. Pracujem s deťmi s PAS. Jedna matka je hakliva keď poviem, že jej dieťa je choré, potom si tu prečítam toto. Človek nedokáže ulahodit každému. Za mňa platí, nevyjadrujem sa k veciam, ktorým nerozumiem a pomenovávam veci tak ako sú...
A každému jednému rodičovi, ktorý má dieťa s PAS by som priala aby dostal od tohto štátu dostatok príležitostí na terapie a všetko, čo táto diagnóza potrebuje aby dieťa napredovalo v rámci svojich možností 🩵 bohužiaľ, to tak nie je.

anonym_7b451f
Včera o 16:28
@anonym_autor

@anonym_autor 👍

autor
Včera o 16:49
@25jesss25

JA by som to nazvala diagnózou, nie celkom chorobou. Mám doma skoro 10 ročného Aspergera, takze presne viem o com hovorim/píšem. Život je snim určite oveľa ťažší takto, ale naozaj je aj vynimocnejsi ( život ale aj celkovo on).
A nie nepoberam na neho absolútne nič, jedine co ma je švvp v škole, aj asistentku...

@25jesss25 diagnóza môže byt stanovená iba pri chorobe. Takže?

autor
Včera o 16:51
@andrejka1974

@anonym_autor autizmus naozaj choroba nie je , pretože dieťa sa s autizmom už narodí a nedá sa liečiť nijako , len pomôžeš terapiami , ale nie u každého a každý autistka je iný a vermi je to dosť ťažké s tím žiť mám doma 14 ročnú dcéru s ťažkým detským autistmom a razkoym mentálnym postihnutím a je to veľmi náročné bez liekov by sne neboli v klude a s úsmevom hoci sú dni , kedy ani lieky nejako nezaberajú a vtedy sme aj s mužom radi keď večer o 22.00 ľahneme od vyčerpania

@andrejka1974 potom načo užíva lieky, keď nie je teda "chora"? Normálne sa tu človek dozvie zázraky.
Tak ako aj to, ze autizmus je z očkovania.

Strana
z2