icon

Prudká zmena správania ročného syna

kikiballa
15. aug 2017

Ahojte,pisem sem lebo si uz naozaj neviem dat rady zo svojim rocnym syncekom. Posledne tri tyzdne je ako vymeneny. :( od narodenia bol slaby spac,ale posledne noci je bez srandy 20x hore,place zo sna,stona,prehadzuje sa. Vzdy bol papkac,no teraz ledva zje polievku na obed a cely den mi odmieta jest. Je nervozny,place bez zjavnej priciny,mava zachvaty zlosti. Jeho ziva povaha je fuc a to co predvadza je podla mna extremna hyperaktivita. Zubky mu nejdu,nic zle nezazil,kazdy den mame program,chodime plavat,kocikovat,hrat sa na ihrisko,no neunavime ho. Uz si pomaly zacinam mysliet,ze je to reakcia na mmr ockovanie.Prosim baby radte co mam robit. ?

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
tanapeta
15. aug 2017

@kittykat22 zlepšilo, ale bola to dlhá cesta. Prešlo 8 rokov. Je zlatá, naše zlatíčko. Ale v úplnom poriadku už nikdy nebude. Má nálepku osoba ZTP.. a potrebuje špeciálnu školu. A "čerešnička na torte"? O rok ju čaká MMR preočkovanie

charlie1980
15. aug 2017

@kittykat22 Tak, tak...rob Ako to citis. Intuicia matky nikdy neklame 😉

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
15. aug 2017

@charlie1980 uz vidim tu debatu 🙄

dai
15. aug 2017

@kikiballa hlavne sa nedaj vyplasit - rovnake nicky najdes v kazdej podobnej teme - zatial som nevidela ze by sa tym mamkam co nieco podobne riesili naozaj nejaka vazna diagnoza potvrdila...takze ries svoje babo - mne sa mala takto menila pravidelne... sama pises ze ste priblemy so spankom mali aj predtym... deti v tom veku kazdy zazitok nejak spracovavaju - moja malinka mala pravidelne obdobia ked takto nespavala - ja myslim ze vtedy v hlavicke nieco riesila ... je to zdrave dievcatko pritom😉 drzim palce aby sa to vrstilo co najskor do normalu

charlie1980
15. aug 2017

@tanapeta To ano, to vedia....rozdavat recepty a doporucenky. A mamy, trapte sa potom. Poskodit uz poskodene dieta !

tanapeta
15. aug 2017

@kittykat22 podľa očkovacieho kalendára by mala mať. Nie, nebude nás ani pediatrička volať.

charlie1980
15. aug 2017

@tanapeta Inak by ma zaujimalo....robia nasim detom nejaky speci kalendar v pripade preockovavania, ked je dg.uz potvrdena, alebo idu podla normo deti ? Alebo v nemocnici ? Alebo ako to je ? (Kedze my uz neockujeme vobec, ani druheho, tak neviem ako by postupovali). Normalne nas budu volat v 5r na preockovanie ?

deti95060810
15. aug 2017

zubky mu nejdu....to si len myslíš....po prvom roku zubky už rastú jeden za druhým v určitých intervaloch....ty zúbok nemusíš vidieť, ale dieťa môže hnevať....

deti95060810
15. aug 2017

@charlie1980 budú sa Vás pýtať že je čas preočkovania a ako ste sa rozhodli s očkovaním....ak nebudete súhlasiť, tak do zdrav karty zas zapíšu že rodičia nesúhlasia s očkovaním....🙂

charlie1980
15. aug 2017

@deti95060810 To viem. Len ci maju nejake "speci" opatrenia pre "speci" deti so specialnym ockovacim kalendarom.

kikiballa
autor
15. aug 2017

Kocky,dufam,ze mate pravdu s tym vzdorom...ziadnu katastrofu si nepripustam,ale trapi ma to,bol to vesely chlapcek a teraz je z neho klbko nervov :( mozno mu ocne zuby pojdu,kto vie ...aah jo este pockam a ked sa to bude zhorsovat,tak to budem musiet nejako riesit

liv1
15. aug 2017

@kikiballa mne sa zmenil syn den po ockovani a trvalo to mesiac. Tak drzim palce ze to prejde... Absolutna vyrazna zmena spravania, ziadne zuby, ziadna choroba, ziadny zly zazitok. 6 mesacne dieta zo dna na den nespalo, budilo sa s neskutocnym krikom, sto krat hore, placlivy ale vies co? O mesiac bolo dobre... My sa preto bojime ockovat dalej a este aj mal vyraznu cervenu aspon 6 cm boulu na nohe...

moonlight1210
15. aug 2017

@kikiballa my sme toto mali zo zubkov u jedneho z deti. Zmena chovania zo dna na den na nervozne, uplakane, nejediace, jedovite, neutisitelne. A popritom vo chvilach kludu sa hralo samo cely den s jednou hrackou. Vacsinou aj hned ochorelo.
Najhorsie boli nocne desy, co sa k tomu vzdy pridali, ked nas niekolkokrat za noc vytiahlo z postele hroznym placom az vreskom akoby ho uz vrazdili. A nedalo sa nijak ukludnit ani prebrat. Potom len zrazu stichlo do mrncania a cez slzy zaspalo. A zo sna mrnkalo a fnukalo a tocilo sa po posteli ako postelový pútniček. A za dve hodiny novy zachvat vresku. Aj cez den sa zrazu len tak rozplakalo. Pre nic za nic. Bolo to pred ockovanim, takze tym to nebolo. A ostalo to aj po nom. Kym nepodrastlo. Odvtedy chvalabohu klud so zubami aj desmi, aj podrazdenou naladou.
Dalsie dieta zas pohovy kludas, usmievave zlaticko, co fungovalo skoro ako hodinky. a vo veku neceleho roka prisuel zo dna na den vzdor a povaha o 180 stupnov. Nervy, place, nespavanie, zachvaty zlosti, hadzanie sa o zem, odmietanie jedla, ... cca v styroch rokoch zase postupne navrat k povodnej povahe. Dnes zas mily, vtipny, flegmatik s nadhladom, spolahlivy a kludas. Taky maly sen rodicov. 🙂 (hlavne ked to dalsie sa uz narodilo ako maly certik 🙂 to mame dokompenzovane. 🙂 ).

fantafany
15. aug 2017

aj naša sa po očkovaní zmenila, prestala sa smiať, vydávať zvuky, plakala, budila sa...bola ako postihnutá, trvalo to mesiac, chvalabohu prešlo, už viac neočkujeme...

dai
16. aug 2017

Neviem zeny ale odporucam precitat si nejaku knizku o vyvoji dietata - ja mam uplne staru este id mamy a aj tam sa pise o zmenach v spravani dietata - presne v obdobiach ake popisujete ... jednoducho dieta postupi na dalsi vyvojovy stupen a jeho nervova sustava to spracovava - kniha co mam je zo 60tych rokoch kedy uplne inak sa ockovalo... to len dnes je vsetko z ockovania, vtedy jednoducho zeny chapali ze je to normalne☹

charlie1980
16. aug 2017

@dai Pred 60 rokmi neboli kombinacie ako dnes, vsakze. Ani civilizacne ochorenia.
Zas, nechcem odklanat od temy, len porovnavas neporovnatelne.
A nie je pravdou, ze dnes mame len zlepsenu a skorsiu diagnostiku. Deti s abnormalnym neuro vyvinom pribuda.

dai
16. aug 2017

@charlie1980 nepribuda len sa o nich viac vie a jasne ze mas skorsiu diagnostiku - v 60tych rokoch by autista skoncil v osobitnej skole prip. V ustave nikto by sa s nim nebabral - zial je to fakt...
A presne o tom pisem - ze napriek tomu ze ockovanie bolo ine , o tych civilizacnych chorobach uz mozno polemizovat...tak v tych knihach popisuju presne tie iste obdobia pre zmenu spravaniam dietata ako sa aktualne bavime - 6 mediacov, 1rok, okolo rok a pol , nasledne okolo 3och...

charlie1980
16. aug 2017

@dai Cize autistov, Adhd deti, s poruchami reci atd podla teba nepribuda ?
Zvlastne, ze matkam sa deti prestali napr.pretacat (po chvili sa to znova naucili) a niektore sa z toho uz nepozbierali. Nie, ockovanie nie je pre kazdeho jedinca. Tak ako narkoza, atb a i.

bluka2
16. aug 2017

@charlie1980 Daj nejaky zdroj tvojho tvrdenia, ze takych deti pribuda. Nieco seriozne, nie zena.sk a podobne...

charlie1980
16. aug 2017

@bluka2 Hocijaky zdroj od AV bude pre zastancov ockovania neseriozny a naopak. Tak ako to tu uz aj pozname a vidime. Cize tema donekonecna.

dai
16. aug 2017

@charlie1980 prepac ale toto nie je tena o ockovani... ja chapem ze pre av cloveka je kazda tema kde je nejaky problem prilezitost trosku pobrojit... nechajte prosim tuto mamicku na pokoji a ty skus rozmyslat trosku - kedy sa zacal diagnostikovat realne autizmus a adhd? Ako mohli pred 100 eokmi ci pred 50timi tu byt vela takychto deti jed este dnes je problem s diagnostikou? A ano - osobitne skoly a ustavy boli v 70tych - 80tych tokoch plne...ake deti myslis ze tam boli?

libawet
16. aug 2017

@charlie1980 ak chceme danú chorobu zničiť ( tetan, TBC, mumps, rubeolu, záškrt, osýpky...), tak 95 % populácie musí byť zaočkovaná. Je podľa mňa chrapúnstvo, ak sa niekto spolieha na to, že veď sused dá zaočkovať, ja nemusím....prečo sa osýpky vrátili ? Ak je dieťa v čase očkovania na 100% zdravé a nemá ani žiadnu inú skrytú chorobu, tak sa mu nemôže z očkovacej látky nič stať. Možno áno, malo by sa pred očkovaním už v dnešnej dobe, dať dieťa najskôr na celkové kompletné vyšetrenie, či sa môže v danom čase vôbec zaočkovať a či sa vôbec môže zaočkovať, ak by vyšlo, že nie, že dieťa by mohlo byť postihnuté, lebo má to a to, tak zaočkovať nedať a radšej ho nechať vystavené aj možnému záškrtu, či osýpkam...veď to možno prežije.

charlie1980
16. aug 2017

@dai Ano, teraz su tiez plne, zacinaju byt plne aj bezne a clovek nadobuda pocit, ze specialne skoly/skolky uz budu len pre normo deti, ktore zostanu 😂 Pretoze jedno trpi poruchou pozornosti, dalsie trpi na "dys", dalsie AS, dalsie hyperaktivitou atd.atd.
Ale kazdy nech si naklada s detmi ako uzna za vhodne😉
A nie, nie je to pre mna prilezitost, pretoze ocko/neocko je najlepsie tema pre bezdetne, ktore maju kopec casu o tom diskutovat 😃
Ja a niekolko inych matiek jej popisali rovnaku reakciu na ocko, niektore sa z toho "pozbieralo", ine nie 😉 Tot vsjo😉

kluska
16. aug 2017

autistov pribuda to je jasne, ved sa staci pozriet na ameriku, tam to uz je epidemia autizmu, staci oci otvorit. V amerike to pekne vidiet, lebo tam ockuju na vsetko mozne hlava nehlava. Napr existuje aj taka komunita amishov, kde sa autizmus skoro vobec nevyskytuje, oni totizto vobec neockuju, tam nie ej ziadna epidemia. A fakt v amerike hrozi kolabs, lebo v buducnosti sa predpoklada, ze bude tolko autistickych deti a ludi, ze sa nebude mat kto o nich starat a staty nebudu moct normalne fungovat. ja mam deti 2, obe neockovane a ani jedno nemalo taku prudku zmenu spravania, dokonca ani ziaden regres nemali vo vyvine. Clovek vidi na pribalovom letaku neziaduce uciky a aj tak sa najde vela ludi co budu tvrdit, ze je to normalne a ze o nic neide a to ani zdaleka nie du tam vsetky neziaduce ucinky, kedze sa nehlasia.

charlie1980
16. aug 2017

@libawet Urcite. Uplne suhlasim. Skoda, ze clovek nema vestecku gulu, vsakze 😉

kluska
16. aug 2017

nastastie autorka ma svoj vlastny rozum a aj siesty zmysel, drzim jej palce