Prudká zmena správania ročného syna
Ahojte,pisem sem lebo si uz naozaj neviem dat rady zo svojim rocnym syncekom. Posledne tri tyzdne je ako vymeneny. :( od narodenia bol slaby spac,ale posledne noci je bez srandy 20x hore,place zo sna,stona,prehadzuje sa. Vzdy bol papkac,no teraz ledva zje polievku na obed a cely den mi odmieta jest. Je nervozny,place bez zjavnej priciny,mava zachvaty zlosti. Jeho ziva povaha je fuc a to co predvadza je podla mna extremna hyperaktivita. Zubky mu nejdu,nic zle nezazil,kazdy den mame program,chodime plavat,kocikovat,hrat sa na ihrisko,no neunavime ho. Uz si pomaly zacinam mysliet,ze je to reakcia na mmr ockovanie.Prosim baby radte co mam robit. ?
@kluska 🙂 tak ja som este v amerike na autistu nenarazila... asi som slepa ked je ich tam podla teba ako maku🙂
@charlie1980 asi nezijem v sr... ale teda asi na inej planete - mam 2 deti, velku ridinu, deti kopu kamaratov - nemame v sirokom okoli jedine dieta s nejakym problemom ktory popisujes... jasne ze ty ak mas tak take komunity asi aj vyhladavas ale vacsina deti je zdrava ... vies - tiez mame znameho hlucheho chlapceka a jeho rodicia su zrazu prekvapeni kolko hluchych je - lebo hold chodia na miesta kde sa to riesua, vyhladavaju rodicov s podobnym problemom etc. ... kolo ty poznas hluchych deti? Lebo teda ja len to jedno... s adhd som pocula realne o jednom - moj syn je predcasniatko a jedna cca. 60rocna sestricka mi na oddeleni patologickych novorodencov rozpravala ze jej syn sa narodil v 30tom tt a ze mu v dospelosti diagnostikovali adhd - nie v detstve lebo vtedy sa to nerobilo - chodil do osobitnej skoly...
Inak suhlas s libawet s tym ze moja peduatricka to presne takto aj robi - aj ak je dieta zdrave pred ockovanim musime prist cela rodina a vsetkym nam robi aj crp... az potom ockuje
@dai Nie, s mamickami autistickych deti sa nestretavam, ked tak nahodne narazim. A moj nenavstevuje ziadne zariadenie zatial, ma 3,5r. Ziadne komunity nevyhladavam 😉
@charlie1980 načo vešteckú guľu ? Tá by mi prd pomohla. Na diagnostiku tej, či onej choroby máme už dosť presné prístroje, žijeme v 21. storočí.
@libawet 😅😅😅 tak to by bolo fajn. Z jednej vzorky slin zistit vsetky skryte geneticke defekty pred ockovanim 😀
@libawet my nezijeme na slovensku, deti su nezaockovane a zdrave a mame tu vela ludi z krajin tretieho sveta a pohoda, ale ockuje sa tiez hlava nehlava kazde dieta, takze to je tak ais ako z ibuprofenom, kedze ani ten neni vhodny pre kazdeho, ani ockovanie nie je vhodne pre kazde dieta
@charlie1980 tak sú aj iné odbery a iné vyšetrenia, RTG, mag. rezonancia....lenže, kto by to nášmu zdravotníctvu zaplatil, ak by každé dieťa malo najskôr pred očkovaním podstúpiť takéto nákladné vyšetrenia, že ? Takže sme zasa tam, kde sme aj boli...vždy ide o peniaze, hlavne...keby nebola korupcia, keby, keby, keby....takže sa povinne očkuje. Kto je ten, kto sa teda nemá dať? Ako som už napísala, aby choroby vymizli, musí byť zaočkovaných 95% populácie....
@kluska ja mám dieťa zaočkované, sama som zaočkovaná, a sme zdraví...to je tiež argument, že ? Ktoré to je dieťa, čo nemá byť zaočkované ? Sama si určím ? Spoliehať sa na to, že veď sused dá zaočkovať, je chrapúnstvo, ale to sa už opakujem.
@libawet Autizmus, eeg vysetrenim, MRI napr. sa neda diagnostikovat nijak, dokonca aj zdiagnostikovani ho maju negativne. Len pozorovanim v danom momente.
Intolerancie. Alergie. Exemy. Ako by si to chcela presetrit predtym ?
Ako chces presetrit, ci niekto toleruje penicilin ? No len tak, ze si ho supnem a uvidim teda reakciu. Alebo vsak aj Ibuprofen 😉 A moze to mat fatalne nasledky.
@libawet Myslim predispozicie.
@dai Tvrdit, ze si v celej Amerike nenarazila na jedneho autistu 😀 Su tu, medzi nami, ich zvlastnosti si mozes vsimnut pri dlhodobejsom pozorovani. Su okolo nas. Len s tym nemas skusenost 😉
@charlie1980 ked pisem ze nenarazila tak nenarazila - ci ty vies lepsie?🙂 ja netvrdim ze neexistuju, ja tvrdim ze podla mk av zastancov je autista pomaly kazdy druhy clovek co je blbost ...
@charlie1980 OK. ATB sa predsa normálne predpisujú, ide skôr o to, či majú byť predpísané, a na to prístroje sú, teda detskí lekári by ich mať mali. Áno, ATB sú potom pokus omyl, niekomu sadne, inému nie. A tiež spôsobia v tele problémy ako každé lieky, to isté je s očkovaním, je to tiež len chémia do tela. Lenže - neočkovaním sa dostaneme späť do stredoveku. To naozaj tu chceme mať čo ja viem, tuberkulózu? Čierny kašeľ bol zničený, je tu opäť, to isté osýpky. Odporcovia očkovania sú fakt skvelí a aj ich argumenty, ale nepovedia už ďalej riešenie - ako sa teda tých chorôb zbaviť ? Ja som aspoň navrhla, robiť pred očkovaním komplet vyšetrenie, odber krvi, moču, aspoň akýsi základ a z rozboru krvi sa dá veľa zistiť, určite aspoň nejaký prebiehajúci zápal. proces v tele, kt. sa ešte navonok neprejavil. Ty len napíšeš, prečo sa to nedá. Napíš, ako sa to dá - neočkovať a tie choroby zničiť. Ako ? Ešte ma napadá jedna vec - sú terajšie očkov. vakcíny horšie ako boli napr. za mojej generácie? Je tam viac " bordelu " ?, laicky napísané. ..alebo je táto generácia detí viac zraniteľnejšia, viac " chorá " ? Rodia sa viac nezdravšie deti ako v minulosti? Nemôže za to napr. HAK, už viac tehotenstiev po 35 ? Narodené deti z umelých oplodnení? Ono to má viac pohľadov, nikdy nie len jeden. Takže všetko hádzať na očkovanie a že z toho sú postihnutia, je zlý pohľad.
@libawet Ale ved ja nehadzem vsetko na ockovanie. Ja len pisem, ze tak ako jednemu neublizi, tak druhemu moze. Ja chapem aj zachovanie 95% ockovanej populacie, coz je fajn napr.v nasom pripade, pretoze je tym chraneny aj moj syn, ktoreho dalej neockujeme. Kazda matka sa boji o svoje dieta, to je jasne. Ci matka ockujuca, ci neockujuca. Vsetky verime, ze nase deti budu v poriadku.
@charlie1980 ...ďalej neočkujete, lebo tí iní to zabezpečili, aby tá ktorá choroba vymizla...no to je tiež pohľad....zaonačila si to tak, že všetky veríme, že naše deti budú v poriadku, taký trošku, prepáč, " cúvací " manéver. A ? Nápad, ako neočkovať a zničiť napr. TBC je kde ?
@libawet Ano, presne tak. Nie vsetci jedinci su vhodni adepti. Ale ty tomu asi nerozumies celkom, usudzujem z posledneho prispevku. A teda....bud nerozumies tomu, kto je a nie je vhodnym a nevhodnym adeptom alebo si tak silne pro ockovacia, ze by si poskodila este viac UZ poskodene dieta.
@charlie1980 keď nie sú argumenty, tak prídu urážky? Prečo nereaguješ na to, čo sa Ťa pýtam ?
@libawet Kdezeeee😀 To ty si vzala ako urazku. Ja len dedukujem na zaklade tvojho predposledneho vyroku, nic viac.
Ked ti ide len o odpoved ohladom TBC, ano, vymizlo ockovanim. A tak isto zostalo niekolko poskodeni po nom. Ja poznam obe strany mince 😉 No odmietam moje deti nosit ako obetnych barankov pre niekoho vyskumy a statistiky 😉 Kto si to chce riskovat s najlepsim umyslom ochranit pred ochorenim, je mi to jedno. Su to ich deti 😉
@charlie1980 to TBC bol len príklad, čítaj lepšie.
No nedá mi to len predsa - a teraz si zober, že všetci by sa k tomu postavili ako Ty a podobní a už nikto by svoje dieťa zaočkovať nedal...kam sa o pár rokov dostaneme ? Vy odporcovia očkovania, sa alibisticky spoliehate na nás, čo za očkovanie sme a očkovať dáme, stále ešte, našťastie, je nás viac...len sa modli 🙂, aby to tak zostalo. Argument - že za autizmom a iným postihnutím - môže byť aj iná vec, ktorá už len napomohla v súvislosti s očkovaním, očividne v potaz neberieš.
Moja má dnes rok a je presne taká ako píšeš a podotýkam na očkovanie ideme až dnes. Ale mám dvoch starších a viem že aj oni sa tak menili. Nič vážne len prechodné obdobie ako prišlo tak odíde a tie noci dospim s ňou cez deň a hotovo.
@libawet Konstruujes ? Necitas medzi riadkami ? Citaj teda na 1.strane, kde je to polopatisticky.
Nema to s odporom ockovania nic spolocne, ale s realnym stavom dietata. Ale mozno v niektorych pripadoch je tomu tak, ako pises.
Ja nie som alibisticka. Ja len dufam, ze vase deti su natolko zdrave, ze ockovane byt mozu 😉
No a vyjadrim sa este raz polopatisticky. Autizmus je suhrn niekolkych ovplyvnujucich faktorov. Doteraz nebolo dokazane, co ho sposobuje. Snad to nebudem vediet jednoznacne ja !
Jedno co viem naisto, syn sa presne takto spraval po mmr ako autorka opisuje a to je vlastne podstata temy a aj odpoved na jej otazku - ano, moze to suvisiet, tak ako aj nemusi.
@evittam určite áno, len bude mať miernejší priebeh, lebo telo má v sebe protilátky z očkovania a tie sa v prípade napadnutia danou chorobou, zaktivizujú, a teda telo ochránia. Kdežto neočkovaný jedinec môže na danú chorobu aj zomrieť, telo sa voči napadnutiu tejto choroby nevie brániť.
@charlie1980 OK, pýtam sa teda, aké to je dieťa, čo takto na mmr očkovanie ( mumps, rubeola, osýpky ) reaguje ? Nemyslím teraz na dieťa autorky, myslím všeobecne. Bolo v čase očkovania zdravé ? Kedy sa matke narodilo ? Aký bol priebeh tehotenstva? Aký bol pôrod ? Aký mala matka vek ? Bolo počaté z prirodzeného oplodnenia? Nebrala jeho matka HAK ? Čo otec? Aká je rodinná anamnéza? Tam proste vstupuje x faktorov. Ako je možné, že iné dieťa po očkovaní nejaví žiadne problémy? Nekonštruujem, reálne sa bavím a beriem do úvahy všetko.
@libawet Ale ved to je v poriadku. Vsetky otazky su na mieste. Su to deti s abnormalnou predispoziciou, niekedy skrytou, niekedy ocividnou, s oslabenym im.systemom atd, atd.
Keby tomu tak bolo, asi by sme boli vsetci autisticki, vsakze. Ale rozhodne nie je spravne si mysliet, ze dieta s oslabenym imunitnym systemom musi rovnako zvladat ockovanie v tom istom case. A nie je spravne si mysliet, ze "z ockovania to nemoze byt". Ano, je tam aj takato moznost a pre dieta jednoducho smola.
Rozhodne nie je spravne, ked matka dvojiciek, ktora si do toho casu nic nevsimla a ma priklad na porovnanie, ze by si to namyslala, ked dieta zrazu nevedelo nic. Cize spustac, co by sa mozno nikdy nespustilo, prip.dieta by bolo v lepsom zdrav.stave.
@evittam ako je potom možné, že práve očkovaním sa choroby ako TBC, osýpky, šarlach, záškrt, čierny kašeľ, mumps....vytratili ? Či aj tu budeš tvrdiť, že to nebolo očkovaním? Ak tá choroba vymizne, tak ju ostatní nemajú kde dostať a zistiť, že ak dostanem TBC, to prežijem. Kde má neočkovaný jedinec vziať protilátky proti mumpsu ? Napríklad. Moja generácia nebola ešte očkovaná proti mumpsu. Obojstranný mumps som mala ako 20-ročná, taký priebeh, že 41 horúčky a hlavu ako melón, nevládala som si ju držať na krku. Ak by som v tom čase bola tehotná, tak mi dieťa zoberú, svadbu som mala mať o mesiac, tehotná som našťastie nebola. U mužov je obzvlášť nebezpečný, lebo môže spôsobiť až neplodnosť. Šťastie bolo, že na mumps sa nezomiera 🙂.

@kluska toto je príspevok " jedna pani povedala " ....nemáš zaočkované deti? Tak daj pozor na záškrt, čierny kašeľ ( ktorý sa mimochodom tiež vrátil ) .....a prečítaj si SME z pondelka.