icon

Prvá menštruácia u 10-ročnej dcéry

lucy218
9. jún 2025

Ahojte, dchcem sa spýtať, dcéra bude mať o 3 týždne 10 rokov a dnes prvý krát dostala menštruáciu. Čítala som, že je to už normálne v tomto veku, aj keď mi nebolo veselo keď mi to s plačom oznámila. Už sme sa o tom rozprávali aj skôr, ale zľakla sa. Viem, že každý organizmus je iný, neviem čo čakať a keďže máme dovolenku vyplatenú a jedna z jej prvých otázok bola, či sa bude môcť kúpať v mori, tak by som vás poprosila o radu, či sú nejaké spoľahlivé menštruačné plavky alebo hoci aj niečo iné čo by som jej vedela zaobstarať, nech to máme pre istotu nachystané. Ďakujem vopred za rady a typy.

Strana
z2
elfi1
16. jún 2025

moja dostala v 9tich. neriesili sme zatial problem s plavanim pocas MS, ale zatial mala menzes max.4 dni a nie velmi silny. takze na to by mohli v pohode stacit tie menstruacne plavky. a moja teda mava zatial dost skrateny cyklus 17-23 dni. dlhsi zatial nemala a to uz ma tak pol roka

yanni
16. jún 2025
@elfi1

moja dostala v 9tich. neriesili sme zatial problem s plavanim pocas MS, ale zatial mala menzes max.4 dni a nie velmi silny. takze na to by mohli v pohode stacit tie menstruacne plavky. a moja teda mava zatial dost skrateny cyklus 17-23 dni. dlhsi zatial nemala a to uz ma tak pol roka

@elfi1 fuha, 9 rokov. To dosť skoro.

lucy218
autor
16. jún 2025
@elfi1

@elfi1 moja ma tiez este stale 9r. A ma 7 dni menzes 😔 no pre istotu sme poriešili tie plavky keďže netuším ako to bude prebiehať ďalej. Našťastie je to v decathlone tak, že keď ich nevyužije, tak môžme vrátiť. Lebo predsa 40e nie je málo.

riyadh
16. jún 2025
@yanni

@evaachesa dik. To dufam, ze mame este cas.

@majkaocka
@yanni mnoo tak som sa pytala dcerky, ze ona si faakt nepamata meno, ale skusi mi ju vyhladat🤔

labky613
23. jún 2025

Sú mini tampóniky vhodné pre dievčatá, čo začínajú s tampónmi...a menštruačné plavky sa dajú kúpiť tiež.

lucy218
autor
26. jún 2025

Ahojte, tak zase ja. Dcera dostala menštruáciu po 10. dnoch od skoncenia prvej. Mate niekto skúsenosť s takymto kratkym cyklom?

luliu
26. jún 2025
@lucy218

Ahojte, tak zase ja. Dcera dostala menštruáciu po 10. dnoch od skoncenia prvej. Mate niekto skúsenosť s takymto kratkym cyklom?

@lucy218 to sú začiatky, niekedy je to takto skoro, niekedy po 2 mesiacoch. Trvá kým sa to ustáli

lucy218
autor
26. jún 2025
@luliu

@lucy218 to sú začiatky, niekedy je to takto skoro, niekedy po 2 mesiacoch. Trvá kým sa to ustáli

@luliu juuuj len sme to necakali takto skoro, nestastna je z toho, prvu zvladla s prehľadom a dnes uz olac, stres, ze preco ona, preco nie je chlapec... Je mi jej luto. Som jej povedala, ze je to ok a musime to orijat tak ako to je, ze to nezmenime. Ale ozaj som to ani ja necakala takto. Zaskocilo nas to. Ale dufam, ze sa to nezopakuje po skonceni znova o 10 dni.

guiseppinka
26. jún 2025
@lucy218

@luliu juuuj len sme to necakali takto skoro, nestastna je z toho, prvu zvladla s prehľadom a dnes uz olac, stres, ze preco ona, preco nie je chlapec... Je mi jej luto. Som jej povedala, ze je to ok a musime to orijat tak ako to je, ze to nezmenime. Ale ozaj som to ani ja necakala takto. Zaskocilo nas to. Ale dufam, ze sa to nezopakuje po skonceni znova o 10 dni.

@lucy218 och, chuda. Ja som mala od zaciatku pravidelne, prve asi 2 cykly slabe, s odstupom 28 dni po skonceni (si to doteraz pamatam, ako som to pocitala😅). Potom som bud brala atb alebo som len bola nejako chora a take silne som mala, ze 2 vlozky a pretekala som aj tak... a to este moja mama pouzivala libresse ci ake to boli, bez kridelok, este v strede zuzene, no vecne sa mi to pokrcilo... moja ma 10 a dufam, ze aspon rok este bude mat pokoj, lebo fyzicky sice vyspela je, uplne v priebehu polroka zozenstela, ale rozumovo este nedozrela... v skole ma spoluziacky, ktore uz maju, ale teda tie su vyspelejsie a nikto by im netipol 11 rokov (keby odmyslime hlavu). Teraz nedavno mali workshopy na tuto temu v skole a ucitelka vravela, ze to mali poriadne rozobrate a vysvetlene...

Strana
z2