Menštruačné plavky pre tínedžerky. Skúsenosti a názory.
Ahojte, potrebovala by som vaše názory, skúsenosti ohľadom menštruačných plaviek, či sa ich oplatí vyskúšať. Dcéra má 13 rokov a v čase tohtoročnej dovolenky bude mať menštruáciu. Tampóny ešte neskúšala (neviem, či bude chcieť vyskúšať) a preto sme sa rozmýšľali, že by sme možno skúsili menštruačné plavky. Ja si neviem predstaviť, že ozaj fungujú. Preto by som bola zvedavá na vaše názory. Ďakujem.
o týždeň ide najstaršia na plavecký výlet zo školy, cez prázdniny má plavecký tábor, takže pre istotu sme kúpili v Decathlone, sadli jej super, zatiaľ ich neodskúšala, uvidíme. páčili sa mi viac ako Snuggs na omak a pohľad.
@ladybirdie dcera ich pouzivala niekolko rokov, lebo nech sme sa snazili, ako sme chceli, vzdy v case dovolenky dostala menstruaciu. mali sme v obehu 3, v silne dni si na ne este pre pocit istoty dala take surf sortky, ale nebolo treba, talk vody, krvacanie zastavi. Po plavani sa prezliekla do druhych. Na obed sme vzdy sli dnu, plavky preprala a na terase vyschli, kym sme sli opat von.
@ladybirdie dcera ich pouzivala niekolko rokov, lebo nech sme sa snazili, ako sme chceli, vzdy v case dovolenky dostala menstruaciu. mali sme v obehu 3, v silne dni si na ne este pre pocit istoty dala take surf sortky, ale nebolo treba, talk vody, krvacanie zastavi. Po plavani sa prezliekla do druhych. Na obed sme vzdy sli dnu, plavky preprala a na terase vyschli, kym sme sli opat von.
@simsalabim akú značku plaviek ste kupovali. Moja síce ešte MS nemá , ale pre istotu kde hľadať ak by to zrazu prišlo, keďže vek na to má a aj teda "vyspelosť" čo sa zovňajšku týka
Ja som normalne od 13 mala mini tampony ved o nic nejde
@simsalabim Aj mňa by zaujímala značka.
@sense
@ladybirdie ma ModiBodi, Perties a jedny no name z Ciny cez Amazon kupene. Vsetky su dobre. A na vrch mala v silne dni este taketo sortky https://www.decathlon.sk/p/353251-426626-damske...
Ja som normalne od 13 mala mini tampony ved o nic nejde
@anonym_e4cf25 ano, ale su dievcata, co tampony odmietaju - moja mladsia ich nechcela ani za svet a to ju presviedcala aj starsia dcera....
@sense
@ladybirdie ma ModiBodi, Perties a jedny no name z Ciny cez Amazon kupene. Vsetky su dobre. A na vrch mala v silne dni este taketo sortky https://www.decathlon.sk/p/353251-426626-damske...
@simsalabim dakujem
ja som citala, ze menstruacne plavky nie su do vody. ze to je na cas, ked je dievca na suchu. kazdopadne, mne aj menstruacne nohavicky vadia. ja by som radsej isla do najmensieho tamponu s aplikatorom a zakazdym po videni z vody vymenit.
pekna blbost, ved pri menstruacii nie je problem krv, ktora ide z tela, ale voda, ktora moze zaniest infekciu dnu. Preto sa aj pouzivaju specialne tampony do vody. Tie plavky nezabrania tomu, aby dievca nedostalo infekciu. 🙈
ja som citala, ze menstruacne plavky nie su do vody. ze to je na cas, ked je dievca na suchu. kazdopadne, mne aj menstruacne nohavicky vadia. ja by som radsej isla do najmensieho tamponu s aplikatorom a zakazdym po videni z vody vymenit.
@anonym_c460ca na tých našich bol priamo popis, že sú na plávanie. preto sú to plavky. nie opaľovačky. 🙂 a Tampóny do vody majú aplikátor? ja si kupujem iba jednu značku, a tie nemajú, ani ostatné o ktorých viem.
Mam menstruacne plavky Perties a na taku slabsiu mestruaciu stacia. Ja som ale dospela a primarne vyuzivam kalistek, toto mam len ako doplnok.
@anonym_c460ca naco by jej boli menstruacne plavky na suchu? To moze mat obycajne menstruacne gatky, alebo klasicke s vlozkou. Ved sa zamysli...
Menstruacne plavky su do vody. Od toho su to plavky, a nie men. nohavicky. S menstruacnymi nohavickami sa do vody nechodi, mozno si to pleties s tym.
Akurat, ze su tie plavky vhodne pri slabej menstruacii.
@anonym_c460ca na tých našich bol priamo popis, že sú na plávanie. preto sú to plavky. nie opaľovačky. 🙂 a Tampóny do vody majú aplikátor? ja si kupujem iba jednu značku, a tie nemajú, ani ostatné o ktorých viem.
@galganka ten tampon do vody sa neda navliect do aplikatora na bezne tampony? neviem, ja tampony do vody nepouzivam. mavam klasicke.
pekna blbost, ved pri menstruacii nie je problem krv, ktora ide z tela, ale voda, ktora moze zaniest infekciu dnu. Preto sa aj pouzivaju specialne tampony do vody. Tie plavky nezabrania tomu, aby dievca nedostalo infekciu. 🙈
@jankacaa to by som ta chcela vidiet ako dietatu vysvetlujes, ze si ma do ... zaviest tampon, ked ma hysteriu uz len z vloziek, nieto tamponov. Napriek tomu, ze to chape naco to je, ma vsetko vysvetlene, ale ma jednoducho blok.
@ladybirdie mame odskusane dievcenske men. plavky z Decathlonu, a damske plavky od Snuggs vo verzii xs a s pre slecny 11+ a 12+
Pohodlne, pri slabsom menzese. Vsetko v poriadku.
@jankacaa to by som ta chcela vidiet ako dietatu vysvetlujes, ze si ma do ... zaviest tampon, ked ma hysteriu uz len z vloziek, nieto tamponov. Napriek tomu, ze to chape naco to je, ma vsetko vysvetlene, ale ma jednoducho blok.
@anonym_978e20 mam dve dcery a tak, ako by som do vody nevosla bez specialneho tamponu, tak by som to nedovolila ani dcere. Tam ide o zdravie, nebavime sa o estetike. V bazenoch je tolko bordelu, ze si moze vytvorit celozivotny problem
@anonym_978e20 mam dve dcery a tak, ako by som do vody nevosla bez specialneho tamponu, tak by som to nedovolila ani dcere. Tam ide o zdravie, nebavime sa o estetike. V bazenoch je tolko bordelu, ze si moze vytvorit celozivotny problem
@jankacaa Len pre zaujímavosť (moju zvedavosť)... Štopľuješ len tú jednu dierku alebo používaš aj plavecké okuliare, zátky do uší a podobne pre ostatné otvory?
@jankacaa takze do bazena nosite vsetky aj stuple do usi, a stipec na nos a okuliare?
Lebo aj tam, ked sa voda dostane, i z toho vie byt pekny problem.
No, ako tak pozeram, to je tusim najlepsie asi do vody ani neist.
Maximalne tak doma vo vani. Vlastne ani tam nie, ved vo vani sa da utopit.
A mozno by stacilo, len preciznejsie vyberat kam a kedy sa chodit kupat.

Ahoj, ja som minulý rok v lete kúpila preventívne menštruačné plavky, ale zatiaľ sme ich neskúšali. Tiež si neviem predstaviť skúšať tampón v takomto veku a tabletkami (Norethisteron) by som to tiež nerada riešila, lebo to predpíše gynekológ až po vyšetrení.