icon

Prvé nepravidelné menštruácie u dievčat

mia37
9. feb 2020

Ahojte. Mam 12ročnú dcérku, ktorá pred troma mesiacmi dostala prvú menštruáciu. Ma ju nepravidelnú. Raz do mesiaca ma 2-3dni špinenie. A tak o cca 10 dní silne krvácanie ktore trvá cca 7dni. Opakuje sa to tretí mesiac. Viem ze tie prve krvácania u dievčat sú rôzne. Ze by sa menstruacia časom mala upravit. Zaujíma ma aké máte skúsenosti? Kedy už podľa vás treba navštíviť gynekológa? S dcérkou som sa už o tom rozprávala ale veľmi sa hanbi a k lekárovi zatiaľ nechce ísť.

Strana
z2
mia37
autor
10. feb 2020

@meissa áno aj ja ju nechávam doma. Cez prestávky niekedy nemajú ani čas ísť na wecko. Presúvajú sa do iných tried. A to nehovorím ze ani cez hodiny ich nechcú púšťať. 🤔

ibrunova
10. feb 2020

@mia37 Moja dcéra od začiatku nabehla na tampóny, cíti sa komfortnejšie. A lekárky som sa pýtala, kedy treba už riešiť gyndu, tak ak nemá problémy, tak stačí v 18 rokoch.

hettinka
10. feb 2020

@mia37 v škole sa to dá riešiť, som učiteľka a tiež som mala prípady, že dievčatá mali napísané od rodiča, že máme pustiť na WC v prípade potreby. Aj také, že vždy bolo dievča 1. deň doma a necvičilo, ale to už s potvrdením z gynekológie, to už bol extrémny prípad, že brala lieky.

ivana11155
10. feb 2020

@mia37 Ja mám 12rocnu a menštruáciu ma necelý rok. Zo začiatku len špinenie pár mesiacov ale trvalo 7-8dni, potom nabehla plnohodnotná pravidelná menštruácia a tiež 7,8 až 9dni. Tiez sa mi to zdá dlho, ale zatiaľ som to neriešila. Vraj sato upraví do 2rokov odkedy dostane. Ja by som sa najprv opýtala obvodnej doktorky, co ona na to a ak by poslala na gynekológiu, išla by som ku detskej gynekologicke. Ta je predsa len špecializovaná na takúto vekovú kategóriu.

mia37
autor
10. feb 2020

@hettinka áno riešila som to s triednou. Ta nemala problém. Aj povedala ze poprosí iné učiteľky aby brali ohľad a púšťali dievčatá na WC keď to potrebujú. Na každej hodine majú iné učiteľky, a nie je učiteľka ako učiteľka. Jedna pani učiteľka si neodpustí nejakú poznámku napríklad,, chod aby si sa nepopiskala,, pred celou triedou nahlas. Druhá sa robí že nepočuje a nepusti. Ale sú aj také co nemajú problém.

hettinka
11. feb 2020

@mia37 vsetky takéto žiadosti najlepšie písomne, dozadu do ŽK, že prosiš, aby ju zo zdravotných dôvodov uvolnovali na wc. Špecifikovať “problém” nemusíš.

Strana
z2