icon

Prvé prejavy autizmu u detí

21. okt 2025

Ahojte prosím vás čo máte doma autistu, aké boli prvé prejavy ? Syn ma rok a 8 mesiacov, hovorí zatiaľ len mama tata baba a keď sa mu niečo podarí povie taaak. Rad točí koliečkami na všetkých autíčkach a roztočí každú hračku. Nemá problém s očným kontaktom, nevadia mu ľudia, spoločnosť, nema záchvaty hnevu a nevadí mu nijaká zmena režimu. Je celkovo veľmi dobre a kľudne dieťa no len rozprávať sa mu nechce a ani učiť nové veci napríklad ako robí hauko alebo úkaz autíčko a tak. Všade na mňa ako naschval vyskakuju videa o autizme, dnes bolo vo videu že keď chlapček zahodil hračku tak stisol ručičky v päsť a zatriasol sa, to robí aj syn ale myslela som si že je to normálne. Robili to aj vaše detičky a nakoniec nemali autizmus alebo robia to len autisti ?

Strana
z3
majka2
22. okt 2025
@anonym_autor

@majka2 ďakujem 😊 možno ho zbytočne porovnávam s dcérou. Ona bola práveže zas veľmi popredu. Samozrejme aj keby bol autista nič to nemení stále to bude moj malý zázrak. Len niekedy som z toho smutná že sa snažím ho niečo naučiť a on si ide svoje 🙈

@anonym_autor šak je to chlap fakt sa neboj je určite v poriadku a rozprávať začne tak že ho budeš chcieť raz vypnúť a nekukaj už videá sama to zistíš keby čo užívaj syna každé dieťa je iné a každé má iné tempo

lienka.7
22. okt 2025
@anonym_b506c5

@lienka.7 no ja som viackrát čítala že až od troch rokoch ale budis

@anonym_b506c5 v 3 rokoch ti potvrdia diagnózu. V súčasnosti kým sa dostaneš na diagnostiku a všetko obehas, dieta aj 5 rokov. Stratíš teda 2 roky, 2 drahocenne roky.

thereisabear
22. okt 2025
@anonym_10dc22

@thereisabear mohla by si prosim napisat viac? Co si vsimat kedy?

@anonym_10dc22 ak chceš, napíš mi správu

Strana
z3