icon

Pupáčiky na rukách dieťaťa: Môže to byť alergia?

chudovanovamonika
6. máj 2026

Ahojte mamičky .
Malý má už asi týždeň na oboch rukách (iba na týchto miestach ) takéto malé pupenčeky.
Môže to byt alergia ?
No žiadne nové jedlo/suroviny nejedol, ani pracie prostriedky sme nemenili 👀.
Neškriabe si to, preto myslím že ho to nesvrbi.
Vôbec sa nesťažuje žeby ho to niejak bolelo alebo niečo iné.
Malý má 3 roky 🥹
Čo by to ešte mohlo byt ?

K dr ideme budúci týždeň až, má dovolenku do konca týždňa🥹

Pupáčiky na rukách dieťaťa: Môže to byť alergia?
anonym_0894be
6. máj 2026

Aj mne to príde ako alergia, možno niečo z vonku

pupi14
6. máj 2026

veru, vyzerá to ako alergia na niečo, ale na čo, to netuším, keďže to má len na týchto miestach, to je zvláštne.

martinmmartin
6. máj 2026

Nesvrbive a nebolestive pupaky hlavne na rukach mozu byt aj sekundarny congenitalny syfilis . A tiez hocico ine takze doktor povie viac ako MK

anonym_596356
Odpoveď bola odstránená
jaja1979
6. máj 2026

@chudovanovamonika presne toto mal môj syn takto na rukach, mal to z trojkolky, keď sa bicykloval a kombinácie slnko a veľmi chladný vzduch.
Vtedy mu dr. Dala kortikoidnu masť. Po týždni mu to prešlo a v živote sa viac neobjavilo.
Teraz má 16😉

anonym_0894be
6. máj 2026
@anonym_596356
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_596356 nadávky nepatria na MK, ďakujeme

chudovanovamonika
autor
6. máj 2026
@jaja1979

@chudovanovamonika presne toto mal môj syn takto na rukach, mal to z trojkolky, keď sa bicykloval a kombinácie slnko a veľmi chladný vzduch.
Vtedy mu dr. Dala kortikoidnu masť. Po týždni mu to prešlo a v živote sa viac neobjavilo.
Teraz má 16😉

@jaja1979 hm toto by mi dávalo zmysel nakoľko nonstop chodí na odrážadle alebo trojkolke 👀
Ďakujem za skúsenosť 😊

anonym_596356
6. máj 2026
@anonym_0894be

@anonym_596356 nadávky nepatria na MK, ďakujeme

@anonym_0894be v jeho prípade je to titul

chudovanovamonika
autor
6. máj 2026
@martinmmartin

Nesvrbive a nebolestive pupaky hlavne na rukach mozu byt aj sekundarny congenitalny syfilis . A tiez hocico ine takze doktor povie viac ako MK

@martinmmartin jeeeežiš načo ste tu keď musíte mať narážky na to že sa tu niekto niečo spýta, čakám na lekára ale chcela som vedieť či sa s tým niekto stretol a keď áno čo to bolo.
Apropo syfilis ma mnoho iných príznakov, nie len "vyrážky " a keď vyrážky tak úplne iné 👌

anonym_0894be
6. máj 2026

@anonym_596356 titul netitul, treba sa správať slušne

martinmmartin
6. máj 2026
@chudovanovamonika

@martinmmartin jeeeežiš načo ste tu keď musíte mať narážky na to že sa tu niekto niečo spýta, čakám na lekára ale chcela som vedieť či sa s tým niekto stretol a keď áno čo to bolo.
Apropo syfilis ma mnoho iných príznakov, nie len "vyrážky " a keď vyrážky tak úplne iné 👌

@chudovanovamonika Presne tak. Ide o to ze to moze byt vselico a cez forum robit diagnozy je celkom nebezpecne

chudovanovamonika
autor
6. máj 2026
@martinmmartin

@chudovanovamonika Presne tak. Ide o to ze to moze byt vselico a cez forum robit diagnozy je celkom nebezpecne

@martinmmartin nerobím diagnózy na MK, treba sa naučiť au čítať, nie len písať múdre kktiny ktoré nikoho nezaujímajú, takéto reči maj doma na manželku, ak niejaku máš a môžeš si to ku nej dovoliť, pekný deň ;)