Pupáčiky na ruke

luka21
15. feb 2017

Mamička nestretli ste sa sniecim takýmto malej sa pred 3dnami vyhodili na ruke takéto niečo.Neviete náhodou o čo ide ďakujem

petuska123
15. feb 2017

Ak my to mame tiez len na ruke a neviem z coho

luka21
autor
15. feb 2017

@petuska123 a boli ste stým niekde

petuska123
15. feb 2017

@luka21 nie

macik9999
15. feb 2017

Aj my sme mali kozna nam dala zarabanu masticku a za par dni preslo

lenka_samorin
15. feb 2017

my sme také mali a kožná nám dala ichtyolovú mastičku a potom kyselinu mliečnu. Tú smradľavú ichtyolovú používame, keď sú pupáčiky a pokožka červené so zápalom, kyselinu mliečnu používame bežne na ošetrenie pokožky. A pomáha dokonca aj mne na suché ruky. Ak si z Bratislavy a máte problémy s pokožkou, odporúčam detskú kožnú ambulanciu Dermason na Borodáčovej v Ružinove. My sme zo Šamorína a tu nám nevedeli pomôcť s podobnými častými problémami a po vyšetrení v Dermasone a mastičkách zarobených v lekárni na Kazanskej v BA to rýchlo prešlo.

luka21
autor
15. feb 2017

@macik9999
@lenka_samorin babulky ďakujem škoda ale som s Trnavy,ale vybehnem tej koznej a oni vám povedali aj s čoho to môže byť

lenka_samorin
15. feb 2017

@luka21 naša pediatrička hovorila, že to sú štípance od chrobáčikov, keď sa hrá v tráve. Naše kožná povedala, že to je reakcia na nejaké jedlo alebo iný podnet zvonku a krémy od nej nepomohli. A v Dermasone nám povedali to isté, len predpísali iné zloženie tých krémov a pomohli. A možno je tá kvalita krému závislá aj od lekárne, kde ho kúpite. Fakt v tej lekárni na Kazanskej, ktorú nám odporučila kožná v Dermasone, robia tie krémy famózne, ja si tou kyselinou mliečnou niekedy natriem aj svoju tvár a na ruky ju používam bežne. Ten krém je jemný, dobre sa vstrebáva, nezanecháva mastný film, deti ho dobre znášajú.

luka21
autor
15. feb 2017

@lenka_samorin od stipancou to nemôže byť teraz ani moc von nechodíme a ešte ktomu je aj zima aj ja som nad tým uvažovala či to nieje náhodou s jedla

lenka_samorin
15. feb 2017

@luka21 ono kľudne to môže byť aj z jedla, ktoré v minulosti nerobilo problémy. Len jednoducho bolo napríklad to ovocie z iného zdroja, alebo ak to aj bolo z nejakého jogurtu alebo vareného jedla, tak sa to dostalo do koncentrácie s inou potravinou a to to mohlo spôsobiť. Nám sa tak raz stalo so synom, že pred našimi očami mu naskakovali takéto pupáky, vyzeral po hodine na stehienkach ako popálený, strach a hrôza. Hneď sme leteli k lekárke a povedala to isté, že aj známa potravina môže v kombinácii s niečím iným ako v minulosti spraviť takýto alergický výsledok a dala nám kvapky fenistilu. A tie nosíme stále so sebou, pokiaľ máme čerstvo otvorenú fľaštičku. Lebo bohužiaľ, ten fenistil je myslím funkčný len pár týždňov po otvorení.

macik9999
16. feb 2017

Ja som potom zistila ze sa jej to vyhodi ked spapa mandarinku

scarlet608
27. jún 2018

@lenka_samorin prosim vas, je potrebný vstupný poplatok v detmasone? Alebo sa plati iba za vyšetrenie,dakujem

lenka_samorin
27. jún 2018

@scarlet608 vstupný poplatok sa nepamätám, ale platí sa tam nejaký ročný poplatok. Ale sumu si už nepamätám, platili sme to dávnejšie a teraz už dcéra nemá problémy, tak už tam nie je pacientka.

scarlet608
3. júl 2018

@lenka_samorin dakujem