Pupáčiky u 5 týždňového bábätka
Ahojte,
Chcem sa poradiť, dcérka má 5 týždňov a pred 4 dňami sa vyhádzala na tvaricke. Neviem o tom, že by som niečo zjedla, čo predtým nie. Volala som aj detskej lekárke, lebo sa jej to rozšírilo na krk uška hruď aj chrbatiku hore a tá vravela, že to bude asi seborea, že chodiť nemám nakoľko ideme o týždeň na poradnu. Mne sa však zdá, že to ma horšie stále. Pridávam fotku.
Ďakujem za rady a skúsenosti

nasa mala presne taketo a tiez jej neskor diagnostikovali seboreu. ked som vysadila mliecne vyrobky (aj kozie, a ovcie), tak sa to zlepsilo. ak kojis, skus na par dni prejst na taku menej drazdivu stravu (ryza, zemiaky, cestoviny, osupane jablka ...). mozno to nepomoze a mozno ano 🙂
a ked ta pediatricka posle ku kozne, tak si najdi taku, co sa specializuje na taketo ekzemy.
@macka2309 ano zvykne sa to zhrosovat. Syncek to az takto velmi nemal a verim ze ta to trapi aj mna to velmi trapilo. Ak chces mat klud tak kludne zajdi za lekarkou. Nam dala doktorka na hlavicku salicilovy olej, na licka holtov krem a na uska oftalmo framykoin kedze ten je jemnejsi ako klasicky framykoin.
@ikissedagirl ďakujem veľmi pekne..áno iba kojim a mliečnych jem veľa to je pravda...no asi vyskúšam teda..cize nemusím sa znepokojovať že to bude dačo vážne?
My sme to tiez mali a kazala nam to vysusovat ,teda robit obklady z cierneho caju.mala mala celu tvar...nam povedali ,ze to je ako novorodenecka puberta😊,ktora zmizne.mala mala biektore tie pupaciky aj hnisave.ale zmizlo jej to nastastie tak do mesiaca
dcérka to mala tiež a mne povedali, že sa čistí z mojich hormónov. nám to po pár mesiacoch prešlo. akurát si myslím, že som urobila chybu, že som jej na to dávala rôzne mastičky čo povedala lekárka a že som zbytočne dcérke kožu preťažila....má ju teraz citlivejšiu a musím dávať oveľa väčší pozor na to, čo zje (kontaktné alergie) a premasťovať keď je veterno a chladno...
@biokozmetika hej nechcem jej na to tiež hocičo dávať, dakujem
Ah mne dokyorka povedala,ze ziadne maste,xe sa cisti a treba len vysusat s ciernym cajom.take obklady raz za den a preslo to
Moja sa tak vyhadzala z avirilu olejceka nenatierate ju nahodou?
Ahoj na tej tvaricke mi to pripada ako co mali obe moje dcerky a mne doktorka povedala, ze je to novorodenecke akne. Neviem ci je to to iste, co mate vy, ale nam odporucila potierat materskym mliekom. Skusila som a az som bola prekvapena ako to zabralo. Za par dni bolo po problemoch. A ked to nepomoze, aspon to neuskodi.
@lucka08099 áno aj to som už počula;) ďakujem veľmi pekne za radu.
Skús vysadiť tie mliečne výrobky a keď tak si dať takú menšiu dietku a uvidíš či to pomôže alebo nie 🙂
ak ho kojis, zvykne to byt z tvojej stravy..ja som naprikladam pocas kojenia nejedla citrusy..musis sa sledovat..pocas, co konzumujes je maly vysypany..

@macka2309 ahoj syncek mal sobeoru a hlavne ju mal na hlavicke, mal tak take zlte chrasticky ako sucha koza, na tvaricke pupaciky a za uskami mal tiez suche ale tam az do krvi 😕. Na kazdu cast tela je ina masticka. No mozu to byt aj potnicky. Ak sa jej to nezhorsuje a nema ine problemy tak kludne mozes pockat do poradne.