icon

Pupočníková krv - dokedy platiť skladné?

ebbi
20. jan 2020

Mame uskladnenu pupocnikovu krv pre obe deti. Platim pravidelne kazdy rok skladne (u nas to je cca. 20 eur, pretoze to bolo uz davno) a zaujimalo by ma, co ste robili dalej. Na vysledkoch o odbere je napriklad uvedene, ze mnozstvo je postacujuce na 20 kg hmotnosti dietata a moje ma uz 30 kg, dalsie ma uz vyse 50 kg a pupocnikovu krv odobratu pre max. 30 kg dieta. Realne uz asi nie je ziadna moznost pre moje deti tuto krv vyuzit. Je mozne krv darovat do verejnej banky? Ako ste to riesili, ked deti vyrastli? Na zmluve je vypovedna doba - mozem ju zrusit a krv asi zlikviduju ale to zatial nechcem.

Strana
z2
ibrunova
15. okt 2020

Mne neposlali vôbec nič, ale faktúry už nechodia, tak je to hádam ok, ale v živote by som sa na takú kravinu už nedala nahovoriť.

pieksamaki
15. okt 2020

Mne je aj luto toho ze zisk zjavne z taketo podnikania nejde ani len Slovensku,...ale uz inemu statu.......
Ano je to o politike

ebbi
autor
15. okt 2020

@ibrunova Tiez si to zrusila? Kedy?

ebbi
autor
15. okt 2020

Tiez si baby myslim, ze je to cele podvod☹ Dost mozne, ze tu nasu krv ani nemaju. Pokial posielame peniaze, nemusia nic riesit a ak by sa nieco nahodou stalo a potrebovali by sme ju pre nase dieta, povedia, ze to bohuzial v tomto konkretnom pripade nie je mozne pouzit.

ibrunova
15. okt 2020

@ebbi asi 5 rokov dozadu. Neviem, ako máš v zmluve, ja som tam mala výpovednú dobu rok, takže ešte raz som zaplatila a koniec.. Ani obraz ani zvuk.. majú tam inak riadny bordel, mne raz poslali 2x tú istú faktúru, vybavila som, tak že ok, a potom mi prišiel papier od exekútora. A o tom použití by som tiež pomlčala, ako vravíš..

pieksamaki
15. okt 2020

@ebbi
Hej...je to dost mozne...ze adresa je tam....a fyzicky to je inde.....niekde v tramtarii.....
Ved realne co vieme....o tom....nic. a hlavne smutne ze mi to tak neodborne napisali....pre mna to je potom znamka toho,ze asi takto sa naraba aj s tym materialom ..... s.r.o. si zalozim aj ja na Kosickej ulici ...a ako sa k tomu stavia ministerstvo zdravotnictva SR?

pieksamaki
16. okt 2020

@ibrunova
Neposlali ti navratku ? Ci to chces zlikvidovat alebo vedecke ucely?

pieksamaki
16. okt 2020

@ibrunova
Ako moze byt vypovedna doba 1 rok?

Nonsence

laurika26
16. okt 2020

@pieksamaki nemyslím si, že je to podvod, skôr si myslím, že nemajú dobre poriešené právne oddelenie, čo ale neznamená, že po medicínskej stránke to nefunguje. Funguje to podobne ako akákoľvek iná krvná banka, ktorých je na SK veľa.

ibrunova
16. okt 2020

@pieksamaki ja som mala tak uvedené v zmluve..

pieksamaki
18. okt 2020

@ebbi
Ked si zadate do finstat ICO . Tak vam vyjde ze je to vlastnictvo zdruzeni,politickych stran a cirkvi

Strana
z2