icon

Pupok novorodenca - svorka

3. aug 2023

Ahojte mam 6dnove dieta a prišli sme včera domov z nemocnice. Keď ho videla mamka zarazilo ju ze nechali na pupku veľkú svorku a nepodviazali to potom šnúrkou ...akú máte skúsenost? Je to dosť nepraktické lebo sa to zachytáva a trochu to mokvá lebo to drží na kúsku ale neviem ci je to ok? (zajtra ideme k pediatrovi) ...druhá otázka: nepovedali mi nič o čistení, keď to budem čistiť liehom, mam čistiť aj to mokvajuce resp.tu ranu? Alebo len okolo pupka? Neboli to kedze je to rana? Alebo to mam čistiť repikom Alebo betadinom? Na nete sú aj názory ze to nemám čistiť vôbec som z toho jeleň...ďakujem za rady

Strana
z2
autor
3. aug 2023

Teda okolie som prevarenou vodičkou ako mi radila @yanni a potom cele jemne liehom

tamvtme
3. aug 2023

Nic nedas za to,ked to ukazes Dr, ale pozri foto odomna, tiez ti vyzeralo desivo a pekne sa to vsetko zatiahlo

maribell
3. aug 2023

Inak tú svorku nemôžeš dať preč? Mojim deťom ju dali dole už v pôrodnici pri odchode a ostala im tam už iba tá usušená pupočná šnúra, ktorá neskôr odpadla. Opýtala by som sa na to doktorky, nech to tam nezavadzia 😁.

yanni
3. aug 2023

Neboj, to bude dobre. vyzera to fajn. Pahyl odpadne a uz sa to len uzavrie.

anavixy
3. aug 2023

@maribell mohla by ju dat prec, vobec tam uz nie je potrebna, akurat v porodnici to robime speci kliestikmi na to 😏 neviem ci by sa to dalo nejako setrne doma s niecim inym, ale ta svorka tam vlastne az tak nevadi, iba zavadzia…

trgypadl
3. aug 2023

Ak dobre vidim, tak zrejme sa tam tvori granulom, zboku, dolezite je ten pahyl podvihnut a popod povytierat

autor
4. aug 2023

Ďakujem vám už to pravidelne vytieram liehom a a čistím okolie vodou..tu svorku sama nechcem dat prec to ani netuším ako😀 aj ked to veľmi zavadzia. Cize bezprostredne po odpadnuti to mam vycistit cele liehom a nechať tak áno?? Žiadne prekrývanie leukoplastom - niektorym to odpadlo v nemocnici a prelepovali to sestricky leukoplastom tusim. na deň- dva)

anavixy
4. aug 2023

Nie, nepreliepat, akurat to bude stale cistit az kym sa to uplne neususi a nezahoji, to bude uz len par dni 🙂

autor
11. aug 2023

Ďakujem všetkým za rady, pediatrička podviazala to čo jej trčalo a na 2 deň to bolo čierne, svorka odpadnutá a teraz už má krásny🥰

Strana
z2