icon

Opuchnutý a bolestivý penis u chlapca: Čo robiť?

30. sep 2026

Ahojte, mamičky chlapcov! Téma bude o pipíkovi. 😅

Ide o to, že môj malý včera prišiel za mnou, že ho bolí pipík. Pozrela som sa naňho a mal ho opuchnutý. 😔 Večer som ho dala do sedacieho kúpeľa s repíkom a ráno sa mi zdalo, že opuch už nebol taký veľký, ale dnes popoludní je opäť opuchnutý. 😔

Veľmi si naňho nedá siahnuť a na spodnej bielizni mal taký žltkasto-zelenkastý výtok. Zajtra určite pôjdeme k pediatrovi.

Ale včera, keď išiel cikať, som si všimla, že si veľmi stiahol predkožku. Je možné, že si ju nejako poranil? Pri močení ho to nebolí.

anonym_d07827
•
30. sep 2026

@anonym_autor spravia mu prestrek môjmu synovi to robili.este mal plienky, ale pomohlo to.Max dostane ATB masť zatiaľ mu ho umyvaj v repiku a nesťahujte ho príliš.Mal tam špinu a natiahnutim sa mu to zapálilo nás poslala k urologovi

anonym_f7a50b
•
30. sep 2026

že pipík....

autor
•
30. sep 2026
@anonym_d07827

@anonym_autor spravia mu prestrek môjmu synovi to robili.este mal plienky, ale pomohlo to.Max dostane ATB masť zatiaľ mu ho umyvaj v repiku a nesťahujte ho príliš.Mal tam špinu a natiahnutim sa mu to zapálilo nás poslala k urologovi

@anonym_d07827 a ten prestrek robi urolog alebo pediater?

anonym_d07827
•
30. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_d07827 a ten prestrek robi urolog alebo pediater?

@anonym_autor urológ, ale možno to spraví pediatricka.To len dali niečo do striekačky a stretli dnu nech sa vyplaví maz, baktérie.Skus aj sudicrem, imazil, ale pozor, aby nemal aj zápal, keď sa ti podarí odober aj moc

ivana11155
•
30. sep 2026

@anonym_autor nas mal to iste ked mal rok. Dali lokalne myslim ze framykoin a pomohlo.

anonym_462c4d
•
30. sep 2026

U nás keď bol syn maly (mal ešte plienky) lekárka stiahla predkozku (bolo plaču), vyčistila, natrela framykinom (doma som v natieraní pokračovala) a bolo vybavené, syn sa na základe toho za 5 min odplienkoval 😂 (obdobie pred 10r)

anonym_44b27a
•
30. sep 2026
@anonym_462c4d

U nás keď bol syn maly (mal ešte plienky) lekárka stiahla predkozku (bolo plaču), vyčistila, natrela framykinom (doma som v natieraní pokračovala) a bolo vybavené, syn sa na základe toho za 5 min odplienkoval 😂 (obdobie pred 10r)

@anonym_462c4d Keby bol tvoj syn obrezany, tak by sa mu nič také nestalo.

2691
•
30. sep 2026
@anonym_44b27a

@anonym_44b27a prečo by mu to robila.
Na niečo tá predkožka asi slúži.
Ty si tiež obrezana?

anonym_44b27a
•
30. sep 2026
@2691

@anonym_44b27a prečo by mu to robila.
Na niečo tá predkožka asi slúži.
Ty si tiež obrezana?

@2691 Aby ho ochránila pred problémami, ktoré spôsobuje predložka. A ženy na obriezku v civilizovanej krajine nechodia, len muži. Ženská obriezka je mrzacenie zdravých genitalii, u mužov nie, tam rieši zdravotné problémy.

anonym_462c4d
•
30. sep 2026
@anonym_44b27a

@anonym_44b27a a ty keby si mala zlomené ruky nenapíšeš takú sprostost

2691
•
30. sep 2026
@anonym_44b27a

@2691 Aby ho ochránila pred problémami, ktoré spôsobuje predložka. A ženy na obriezku v civilizovanej krajine nechodia, len muži. Ženská obriezka je mrzacenie zdravých genitalii, u mužov nie, tam rieši zdravotné problémy.

@anonym_44b27a a teraz tie negatíva....

anonym_44b27a
•
1. okt 2026
@anonym_462c4d

@anonym_44b27a a ty keby si mala zlomené ruky nenapíšeš takú sprostost

@anonym_462c4d Akú hlúposť prosím ťa?

anonym_44b27a
•
1. okt 2026
@2691

@anonym_44b27a a teraz tie negatíva....

@2691 Aké sú výhody obriezky ?

Správny vývoj penisu u chlapcov. Obriezka umožňuje nerušený vývoj tela penisu a žaluďa.
Penis po obriezke nezapácha. Na penise nie sú kožné záhyby, ktoré by v sebe ukrývali zápach produkujúce baktérie, kožný maz a zvyšky moču.
Znížené riziko rakoviny krčka maternice u partneriek obrezaných mužov. Odstránením predkožky sa redukuje prostredie vhodné pre prežívanie baktérií, vírusov (napr. HPV) a húb, čo znižuje riziko rakoviny krčka maternice u partneriek obrezaných mužov..