Rana na tváričke bábätka. Ostane po nej jazva?
Ahojte maminky,
tak dnes mám hrozný den... malinkej našej 9mesačnej dcerke spadla na tvar lampa a rozťala jej ličko pri očku :((((((((((((((((((((((((((( stiahla ju na seba , som z toho hrozne zničená a viem že je to moja vina... ale teraz to už nerozberiem späť...
Šili jej to a má aj stehy :(((
Nemáte niektorá s týmto skusenosti s hojenim??? a či bude mať jazvičku? dakujem moc
No kiež by to aj u nás tak bolo že už ani nebudem vedieť kde bola 🙂 ale myslím, že u nás tak nebude... tiež by som vrátila čas... ale s tým nič nenarobime....
Natierala som prvý rok aj čosi dermatixom vždy ráno a večer... hlavne pozor na slnko... a potom už len indulonou klasickou modrou... ráno a večer... mala som nato aj techniku ako to masirovat.. ako zatlačat a kruživými pohybami natierať... ale u vás je to asi iný prípad... našej sa jazvička nafukovala .. až neskor sa uplne zacelila...
Tak držim palce a hlavu hore... ja som si vždy hovorila, že je kopec horšich prípadov ako ten náš... a vdaka bohu zato že očku sa nič nestalo...
@julianka99 Ahojte dievčatá, no kúpila som krémik, ale zatiaľ radšej nenatieram, len so sylkidermom. Presne ako píšeš, sú aj horšie veci, ale ani toto nemali zažiť.......Ďakujem za milé slová, pomáhajú, je to ako terapia.
helenanovakova, Ty si ale určite nemala šité, nie?
@katkakovac Ahoj, chcem sa Ťa spýtať, to na brade si mala aj šité? a ťahalo sa to smerom dole?
Na brade to nebolo zasivane, jazva je horizontalna, casom sa premiestnila smerom dole, takze ju takmer vobec nevidno. Mamina nemala moznost ist so mnou na pohotovost, tak to len prelepila leukoplastom a cakala na ocina kym pride rano z roboty (stalo sa to vecer). Do rana sa mi to tak zrastlo, ze uz nemalo vyznam niekam chodit a nieco zosivat. Deti maju lepsiu schopnost regeneracie, moje jazvy su toho prikladom. Lebo ja som bola jak chalanisko, vecne oskreta, vecne modriny a nieco dochramane.😀 jazva pri ustach je rozsiahlejsia, je to viacero horozontalnych a vertikalnych linii a je ovela menej vidiet, kedze sa mi to stalo o 3-4 roky skor. Segra mala skaredu jazvu na holeni a natierala si to nejakym olejcekom a po par rokoch jej takmer uplne zmizla. Cas vsetko napravi 😉
@katkakovac Ahoj Katka, nemohla by si mi zistiť, aký olejček to bol?
@henibeni fuuu to bolo pred 15 rokmi. To uz nebude vediet. Ale teraz su ucinnejsie veci ako boli kedysi. Treba len cas😉
ktovie, decko možno príde s piercingom v nose, obočí, hornej či dolnej pere, alebo aspoň v ušiach, potom si treba spomenúť na predvádzané výlevy 😀
kocky taka otazka, ako siju rany takymto malym detickam, daju im nejaky oblbovak alebo co, lebo ja si neviem predstavit, ze by mojmu 21 mesacnemu sili napr. roztatu peru, ako to preboha take male deticky zvladnu ☹
@betka011 drobne ranky sit nemusia. dcerka mala ako 2,5 rocna uraz, pri pade si roztala bradu. bolo to treba sit, vraj 1-2 stehy, ale lekar hovoril, ze take male dieta s tym nebude stresovat a dal jej nejaku specialnu naplast, ktora sa stiahla a drzala ranu spolu. po tyzdni vymenili, rana sa pekne zahojila, i ked jazva uz ostane.
@sjuzan77 ahojte dievčatá, moja dcéra pri zašívaní ani nemukla, cestou do nemocnice som jej vysvetlila, že jej to budú šiť, ona len vravela, že to nechce. Keď jej to šili, tak som stála pri jej hlavičke a spievala som jej o jej obľúbených rozprávkových hrdinoch, také výmysle. Aj tak to bolo strašné, hlavne pre mňa. Prajem Vám, aby ste takéto veci nikdy nemuseli prežívať. Ak keď si niekto myslí, že sú to "predvádzané výlevy", pre mňa to je strašne ťažké. Majte sa.
@anjelicek26 Dobrý deň, chcem sa spýtať či to Vašej malej aj šili? Môjmu malému sa stalo to isté, dr.mu to nechcela zašiť, má tam ryhu, navyše mu tam nerastie obočie. Aký dlhý čas sa to Vašej dcére hojilo?
@julianka99 skus repik
@andika24 dobry den. viem ze je to uz davnejsie. ja vsak teraz riesim ten isty problem. mala mi spadla a jazvy ma rovno cez obocie. na pohotovosti jej nato dr dal stahovaci leukoplast ktorym ani ranu nestiahol len ju zalepil ocicidne sa len ucil.. akurat to ma prelepene a ja sa bojim ze jej nevude uz obocie rast. ma 2,5roka :(
@mirage18 Jazvy? či jazvu, no, musím povedať, že miesto tam už ostane navždy, ako nie je to také zlé, ale to už bude vidno vždy, podľa mna, ak to poriadne stiahol, to miesto a potom lepil, je to lepšie, ako šitie, nebude vidno tie stehy, nám vidno dodnes. Našťastie dcérka má jazvu na brade, tak málokto si to všimne. Prajem Vám veľa síl, bude to dobré.
@julianka99 môj syn ako dvojročný spadol na hranu stola. Presne na líce pod okom. Mal tam malú ranku, ktorá krvácala no vraj neboli treba sit. Jazvicku má doteraz a najviac ju vidno keď sa smeje.
@anjelicek26 ah

ja som malinká spadla na krhlu, rozťala som si miesto nad hornou perou a jazvu mám celý život. takú nepatrnú