Používame cookies. Viac informácií tu. OK

Ráno navarené jedlo celé doobedie v hrnci?

pimpulienka
30. sep 2011

Zatiaľ to robim totiž tak, že dam navarene do sklenneho poharika a šupnem do studenej vody počkam a potom dam, keď ideme o tej 9:30 von do chladničky. Papavame po 11:15. Oplati sa to vôbec takto robiť, alebo stači potom len prihriať papo rano navarene v hrnci? Čitala som niekde, že keď to necham vonku tak sa tam budu množiť bakterie, keď to nebude v chlade..tak neviem..

lucia.kl
30. sep 2011

ja ráno navarím a nechám v hrnci do obeda, ešte je to teplé keď dojdeme z vonku - jarím po ôsmej a obedujeme o pol dvanástej... varím na dva dni, takže potom to dám do chladničky až po obede...

fialkaa
30. sep 2011

robim to rovnako ako @ lucia.kl
mne sa nezda dost vodhny ten proces, ze horuce prudko ochladis a potom zase zohrievas. takto mi to prirodzene chladne a ked prideme zvonku, ma to akuratnu teplotu na papanie.
jedine by som to riesila inak, keby som varila maso a vonku by bolo horuco. ale rano varim polievu, druhe varim, ked maly spi, nezje naraz obidva chody, niekedy dokonca ani jeden -.....

hori
30. sep 2011

Uvarene jedlo v hrnci je vlastne sterilizovane, takze ak ho zakryjes pokrievkou, nemaju sa tam ake bakterie velmi mnozit. Nechavam vychladnut do vlazna, az potom davam do chladnicky. Prihrievam len odobrate porcie, lebo nespotrebovane prihriate uz vyhadzujem.

mau
30. sep 2011

V stravovacích zariadeniach sa musí dodržiavať princíp, že varená strava má byť udržiavaná pri teplote nad 60 stupňov práve kvôli množeniu baktérií. Ja osobne chladím jedlo rovnako ako ty, prípadne v chladných mesiacoch ho dávam vonku na parapetu (nie na slnko).

Tu začni písať odpoveď...

Odošli