icon

Rast u 5-ročného chlapca

18. sep 2022

Ahoj. Presne o 2 týždne bude mať synček 5 rokov. Dnes som ho dôkladne zvážila a zmerala. Váha 13,9 kg. Výška 101 cm. Je to od malička veľmi živé dieťa, celý deň sa nezastaví. Vie sa aj najesť riadne, niekedy na dní, kedy ho musím viac nútiť, hoci nerada. Vitamíny kupujem obyčajný pangamin, stravu ma veľmi pestrú. V 3 rokoch sme boli na endokrinológií, koli malému zrastu. Výsledky boli všetky v norme. Pýtali sa na výšku ľudí v rodine. Ja mam 164, muž 175. Starší syn v 11 rokoch je v triede medzi tými vyššími. Moji rodičia sú tiež podobne nízky ako ja s mužom, a mužovi rodičia, len o pár cm vyšší, ako sme my. (starých rodičov mal vysokých)
Prisla korona, dva krát nám zrušili termín kontroly ( dĺžka zka čakania na termín cca pol roka). Kostny vek mam ešte neurcovali.
Moja mama, kým ešte žila, mala ochorenie štítnej žľazy, brala lieky, to isté sesternice, však vraj nič závažné.

Chcem sa spýtať, tie, čo máte deti v podobnom veku ako to riešia vaše lekárky.
Podrastli deti v neskoršom veku? Nejaké liečenia, postupy liečby, či ste to vôbec neriešili.

pribinak
18. sep 2022

Určite znovu na endokrinológiu. To že je to živé dieťa nemá vplyv na vysku a váhu. Môj syn tiež nedokázal sedieť 3 minuty ale je vysoký a štíhly, nie s podlahou

83lenka83
18. sep 2022

Kamoška to riešila so synom ale on bol ešte maličký ked mu podávali rastové hormóny, mal okolo 2-3 rokov.

autor
18. sep 2022

@pribinak vďaka, mame termín na konci novembra, už v july som objednávala. Pri prvej a druhej návšteve bol syn na hrane tej spodnej krivky rastového aj váhového grafu. Včera som pozerala a už je pod tou najspodnejsou krivkou. On aj koliesko ma široké, a zrazu stehienka úplne chudé, vyzerá to tak, ako keby mu jest nedávam. Mam 7 mesačne dieťa a váži 9 kíl... Teda keď ich k sebe posadím, tak okrem výšky tam až také rozdiely nie sú 🙄

autor
18. sep 2022

@83lenka83 nám v 3 rokoch nechceli ani vyšetrenie kostného veku urobiť, že aby sme trochu počkali. Co som vtedy aj rada bola. Nechcela som silou mocou hneď hormóny. Som veľmi zvedavá teraz

pribinak
18. sep 2022

Držím palce
A pichat rastové hormóny nie je žiadna katastrofa