Rast zubov a permanentne choré dieťa
Ahojte maminky,
chcem sa s Vami poradiť, či ste nemali podobné problémy, keď Vašim drobcom rástli zuby. Je to moje druhé dieťa, ale pri prvej sme ani nevedeli, kedy vybehli zuby. Je pravda, že staršia chodí do školky a tiež každú chvíľu doma, ale všimla som si,že keď malej nešli zuby, tak bolo jedno, že je staršia alebo muž chorý, nechytila a ak, tak za 3-4 dni bola fit. Akonáhle idú zuby, môžem mať aj staršiu doba, aby nenosila nič odtiaľ - bez efektu. Skrátka - akonáhle idú zuby, začne chrapčať, objaví sa zadná nádcha, kašeľ, ktorý je viac menej suchý dráždivý a buď to prejde, alebo častejšie - v nose moraxella, po troch týždňoch hnusného kašla ATB, ktoré samozrejme pomôžu, ale len dovtedy, kým sa nepohne ďaľší zub. Už sme vedení na alergologii, testy na alergiu zatiaľ negatívne, no aj tak sme dostali ventolin a flixotide. Teraz nedavno dobrala 10 dní atb, hneď na druhý deň zahlienené priedušky - ventolin, fixotide, medrol. 15 dní inhalovala, dva dni bez a zase od včera. Ja už naozaj neviem, čo sňou. Morská sol na litre do nosa, odsávačka beží furt, inhalujeme aj vincentku. Dávam aj Kalobu, no uplne bez efektu, ale už to doberieme. Chcem sa spýtať, mám doma echinaceove kvapky pre deti, môžem to s tou kalobou kombinovať, či radšej počkať? Rozmýšľam aj nad imunoglukánom, ale staršej vôbec nepomohol. Neviete mi poradiť niečo dobré na podporu imunity pre skoro 15 mesačné dieťa? Inak, idem ju objednať aj na gastro, lebo mala tichý reflux, ktorý ale nemá diagnostikovaný, od narodenia na antirefluxnom mlieku, akonahle som prešla na normálne UM - hneď priedušky zahlienené. Teraz naposledy to bolo asi tiež z mlieka po ATB, lebo som jej dala namiesto plnotučného kravskeho polotučné a v momente zahlienená, takže ja myslím, že ešte stále má reflux. Doktorkas mi radila vysadiť uplne mlieko, keď je takáto, ale vysvetlite to malej, keď sa ho dožaduje. Ráno, večer musí byť. No najhoršie to je práve po mlieku, ktoré ráno vypije. V noci ako tak, ale ráno, len čo dopije, sa nevie dokašľať. To idté aj v noci, ak náhodou vypije mlieko, väcsinou už prespí. Ako ju mám od neho odučiť? Ďakujem moc za každú radu
@bibistec Ďakujem pekne za odpoveď. Vitamín D jej dávam denne od narodenia, aj staršej stále, to viem, že na imunitu je super. Už som skúšala aj vysadiť mliečne výrobky na 3 týždne, no nie úplne, ar um som jej nechala, no bez zlepšenia. Najradšej by som ho vylúčila, ale tých rastlinných náhrad sa bojím kvôli tomu refluxu. Oni si tu ako voda A ako som spomínala, stačilo obyčajne um alebo polotučné a už to mala na priefuskach.To plnotučné ešte ako tak.Keby si tak dala povedať 🙂
necitala som predosly komentar ale ja by som mozno nasadila probiotika a pripravky na podporu imunity (sirup z hlivy ustricovej, imunoglukan alebo nejaka alternativa) a skusit upravit aj stravu- ked su deti len trosku zahlienene nedavat ziadne mliecne vyrobky. a ono to je aj celkom normalne ze starsie donesie vsetko zo sskolky- aj my sme to mali 😉 a teraz ked nasstupila mladsia do skolky je uz voci skolkarskym bacilom tak odolna, ze nie je skoro vobec chora 😎 drzim prsty
@syrik Nam ked isli zuby vzdy prve dni kasel sople Ale hned som zacala natierat tymianovym kremon a davat jedlu sibirsku a vzdy to zabralo a zabera Pozrite si www.just.sk je tam super aj siru na imunitu aj siru narosan cucoriedkovy
@syrik nebojte sa rastlinnych mliek su uplne v pohode, dieta mlieko nepotrebuje a hlavne uz take velke a ozaj vylucte aj stopove mnozstvo uvidite, a ten D vitamin robili jej odber? lebo vacsinou ho ludia zle podavaju a preto ho vlastne maju aj napriek tomu nedostatok, treba dat s tukom a do jedla na lyzicku nie na cistu lyzicu lebo prilnie ku kovu ale na lyzicku s jedlom v ktorom je tuk a to zjest, no proste som minule riesil aakurat toto s lekarkou. drzim palce
Ahojte, obnovujem tému a ďakujem za Vaše odpovede. Boli sme na gastre, reflux mierneho stupňa. Mám sa vrátiť k umelemu mlieku!!!!! A dávať gastrotuss a diéta samozrejme, lebo ma 15 mesiacov, no vyzerá na 2 roky. Vraj polotučné a plnotučné mlieko nie je taký rozdiel, aby jej zahlienilo priedušky.A umelé mlieko je vraj hustejšie ako obyčajne. No Z každej strany iný názor. Ak jej to neprejde, vyskúša na mesiac vyradiť mliečne výrobky úplne. Alergia na bielkovinu KM vyšla negatívne, že to ale neznamená, že ju nemá. Asi predsa skúsim rastlinné mlieko, radila mi buď sójové alebo ryžové, ale obohatené O vápnik. Sójové sa bojím, mňa z neho raz prehanalo a navyše sa liečim na stitnu žľazu - že to spôsobuje problémy som čítala, neviem, nevyznáte sa v tom niekto? Ak ryžové, aká značka A je potrebné nejako striedať tie mlieka? Bol by problém, keby vypije fľašu ráno aj večer ryzoveho napr.? Ďakujem pekne 🙂

no niekde mate problem u nas sme tiez boli na ventoline a problem bol alergia na kravsku bielkovinu. nie kazdemu to zistia ale problem je mlieko skuste vylucit totalne cokolvek mliecne ( aj stopove mnozstva v pecive a tak) nebude tak zahlienena vyskusajte a tiez ci ma dost D vitaminu? kvapkate jej denne? lebo toto moze tiez pomoct. inac imunoglukan a podobne blbostzi su len vyhodene peniaze, a to mlieko urcite vysadte , teraz som to docitala do konca skuste ryzove, ovsene no akekolvek aj doma mozte urobit 15 mesacne dieta v pohode, lebo bude permanentne z neho chora ak takto reaguje. my akonahle sme vysadili mlieko ( mala bola na HA) tak mam zdrave dieta ( u nas aj lepok a tak ) a ten D vitamin urcite sa na to pytajte nech jej z krvi pozru ci ma dost lebo na imunitu nic lepsie a ak chyb atak uz budete vediet