Reakcia 24 hodín po očkovaní u 4 mesačnej dcéry

mirkafi
16. feb 2012

Ahojte, viem, ze je tu tem s touto problematikou vela, ale nedocitala som sa nikde o tom mojom probleme. Chcem sa opytat, ci je mozne, aby malo dieta reakciu 24 hodin po ockovani.. Mala bola vcera o 11.00 zaockovana prvou davkou hexa a proti pneumokokom do oboch noziciek a vcera bola uplne v pohode, aj v noci. ako odbilo 24 hodin po ockovani, stale ma zvysenu teplotu. ked to meram bezdotykovym teplomerom, tak ma stale 38 stupnov a ked jej meram teplotu v konecniku, tak po odcitani 0,5 je to vzdy okolo 37,5 alebo 37,4. neklesa jej to uz pol dna a preto neviem ci to mam nechat tak alebo jej dat cipok. nemate s tyms kusenosti? nejde mi do hlavy, ze tych prvych 24 hodin bola bez teploty - max 37,2 a teraz sa objavili zvysene teploty, jej zamrncana.. ako dlho je potrebne cakat, kym ustupi ta teplota? mam cakat do zajtra? cela je horuca, malo pije, hnacky zatial nepozorujem. Ma momentalne 4 mesiace a 1 tyzden. Lekraka ju ockovala po zmerani teploty v zadocku a vtedy mala 37,2 a odobrala jej aj crp - taky rychly test a vysledok bol 8. Dufam, ze sa to upravi, ale vidim, ze je mala nekludna, mrnci, obcas place a pritom bola vcera uplne v pohodicke. Miesta vpichu su mierne zacervenane, ale nie su opuchnute a myslim, ze ju to ani neboli - pri manipulacii s nou som si to nevsimla.. dakujem za rady..

skeptik
16. feb 2012

To ti lekarka nepovedala, ze toto bude bezna reakcia a uz uplne najbeznejsie, ze sa dostavi po tych cca 24h? Toto nie su ziadne teploty u tak maleho dietata, ktore by bolo treba zrazat. Nic zvlastne sa nedeje.

magic08
16. feb 2012

@mirkafi ahoj,asi by som dala preventivne cipok na tu teplotu a dalej ju pozorovala. keby teploty pretrvavali urcite s nou chod za doktorkou. viac neviem co by som ti poradila. Preco si ju dala ockovat ked mala u doki zvysenu teplotku?

kvetinqa
16. feb 2012

prosim ta, len jej ziadny cipok nedavaj a ignoruj radu @magic08. Teplota sa zraza liekmi az ked ma 38 a vyssie (po odcitani). Organizmus sa brani a preto ma zvysenu teplotu. Dbaj na to, nech ma prisun tekutin- asi kojis, tak mliecko a klud. Zajtra uz to bude ok. drzte sa.

mirkafi
autor
16. feb 2012

ahojte, ja som vedela, ze mozu nastat teploty zvysene, ale do 24 hodin.. kedze ona bola v pohod do 24 hodin, tak sa radsej poradim, ci nemate podobnu skusenost. este hadam pockam chvilu a ak sa to neupravi do zajtra, tak sa rozhodnem co dalej, ide predsa vikend. Nekojim, davam umele mlieko od druheho tyzdna - netvorilo sa mi. mala je v klude, ale spi tak max 1 hodinu od dnesneho rana a to predtym spavala 3 hodiny v kuse a odmieta mliecko.. ale asi to bude reakcia na tu zvysenu teplotu. v kazdom pripade dakujem za rady.. chcela som vediet, ci mate podobnu skusenost. upozornovala som lekarku na tu zvysenu teplotu 37,2 , ale ubezpecila ma, ze je to normlane a do 37,5 sa ockuje, tak som jej verila opat raz..

kvetinqa
16. feb 2012

@mirkafi neboj sa, je to "bezna" reakcia na ockovanie. my sme po hexe mali teplotu tusim dva dni po ockovani, mal ju jeden den a bolo dobre.. Aj v noci bude mozno nekludna, ale to prejde.. drzim palce

didulka85
16. feb 2012

@mirkafi v ziadnom pripade ju nemala pri zvysenej teplote zaockovat. Co je akoze normalne? Pre moju doktorku bolo normalne, ze mala dcera po vpichu hrce vacsie ako nohy a hnisave vredy po tele.
Reakcia po ockovani moze byt kludne aj o mesiac. Staci si precitat pribalovy letak vakciny, ktory ti mala dat precitat pred ockovanim.
Takze tak...

kvetinqa
16. feb 2012

@didulka85 37,2 pri dietati nie je zvysena teplota. Nas maly mava bezne 37,2 ked sa hybe, kaka, papa, rehoce..
Pre doktorov je vela veci na ockovani normalnych, ale to uz je na inu temu ☹

didulka85
16. feb 2012

@kvetinqa nechcem sa hadat, ale moja dcera mava bezne teplotu do 37. Mam bezkontaktny teplomer a hlavne ked bola malicka, tak som jej stale ako sialena merala teplotu, tak ako teplotu vzduchu a vody. 😀 😀 😀 😀
Takze keby islo o moje dieta tak viem, ze nad 37 nie je uplne OK.
Ale beriem, ze kazde dieta je ine.

kvetinqa
16. feb 2012

@didulka85 v klude ma aj maly 37, ale staci ked ho viac obleciem alebo ma nejaku aktivitu a hned sa mierne zvysi.. Pokial viem, u deti sa za mierne zvysenu teplotu berie az teplota od 37,5... Ak nemala ziadne priznaky choroby, crp bolo ok, tak nevidim dovod preco neockovat. Ak mamina teda bola rozhodnuta, ze chce dat ockovat 😎

mirkafi
autor
16. feb 2012

keby som si mohla vybrat, tak ockovat urcite nedavam.. ale to je tiez na inu temu. kedze je to povinne, tak som to spravila.. nikdy som svojmu dietatu nemerala teplotu pretoze som na to nevidela dovod, kedze bolo kludne, usmievave, bez akychkolvek priznakov choroby.. prve meranie teploty bolo u lekarky a vysla tam ta teplota na 37,2.. ale musim povedat, ze tesne predtym jej brali krv z prsteka na crp, takze mohla byt rozrusena z placu a tak a preto jej stupla teplota.. lekraka ma uistila, ze je normlane, ze sa deti ockuju do 37,5, tak som jej verila.. dufam, ze sa nic vazne nestane, ked tu pisete, ze to nie je ok.. drzim si palce teda.. este medzi 17-18 hod. jej odmeriam teplotu, kedy bude kulminovat a zajtra - ak to neprejde, tak jej zavolam, ze co s tym.. inac, pribalovy letak k tej vakcine som nedostala, najdem ho niekde na nete? dakujem

tinki
16. feb 2012

@mirkafi ahoj, moja dcéra mala po prvej dávke teploty týždeň. Prvých niekoľko dní mi bolo povedané, že je to ok. Tak som to neriešila. Dávala piť, sledovala teploty. Keď sa však stav ani cez víkend nezlepšoval, tak sme v pondelok zašli za doktorkou, poslala nás na krčné a mali sme obojstranný zápal stredného ucha. Po druhej dávke nebola žiadna reakcia. A po tretej dávke sme mali hneď večer také bolesti nožičiek, čo mi dve hodiny sedela na rukách a plakala pri každom pohybe s jej nožičkami. Na druhý deň už bolo dobre, ale teplota bola zvýšená týždeň.

mirkafi
autor
16. feb 2012

ach jaj, no je toto vsetko potrebne? taka som teraz vyplasena kvoli tej zvysenej teplote pred ockovanim, ze az. dufam, ze vsetko bude ok.. drzte palce..

mirkafi
autor
16. feb 2012

no a teraz som si vsimla, ze ma emma zacervenanu nozku v mieste vpichu a zdureninu alebo ako to nazvat.. je to zatvrdnute.. byt matkou je take tazke, co poviete? 🙂

viki2912
16. feb 2012

@mirkafi nas tiez ockovali pred vcerom tusim a vecer sme mali mierne zvysenu teplotu a odvtedy nic...uplne v pohode je.ziadne vedlajsie ucinky...tu hexu nam ppichali,mama ma rok...trosku mrnci,ale to vzdy...aj nozicku ma v pohode,dokonca tuto noc spala najlepsie doposial,nonstop prvykrat v historii.

sorciera24
16. feb 2012

@mirkafi ja ta nechcem strasit, ani nic...len poviem nas pripad, nam ostala po ockovani zvysena teplota 37,3 este roka apol...dobre citas....presne tolko bojovalo to malicke telicko s tym hnusom.......uvidis ako sa to bude vyvijat...reakcia moze byt dlhodobejsia, moze nastat hocikedy, nikde nemas napisane, kedy anstane....ale do 38 nepodavat cipok!

mirkafi
autor
16. feb 2012

@sorciera24 a davali ste ockovat dalej, aj napriek tym teplotam? lebo mna uz objednala na dalsiu hexu o 6 tyzdnov a uz teraz sa toho bojim, kedze tie teplotky ma doteraz.. a to nie su len 37,3. ale napriklad 37,6 o 17.00 a teraz 37,8.. z pokojneho babatka sa mi stalo apaticke babatko, je z toho unavena, mrnci, spinka tak pol hodky a tak sa zobudi s placom.. dufam, ze to prejde coskoro..

hajanka
16. feb 2012

@mirkafi teploty moze mat aj 3 dni, nemusi byt do 24 hodiny, moze aj neskor, taktiez celkove reakcie na ockovanie moze mat este aj tyzdne, mesiac po ockovani. Napr. zmeny nalad, placlivost, stratu nadobudnutych schopnuti, regresiu vo vyvoji schopnosti, hypotoniu...
To co popisujes su "klasicke" reakcie na ockovnie. Zatial nic nenormalne, horsie by bolo, ak by nastali nejake ine zmeny alebo by ockovacia vakcina spustila nejake choroby.

p.j.jacky
16. feb 2012

Ahoj skor ma zaraza to vysetrenie krvy crp ze mala tvoja mala 8.Na nete sa pise ze je normalne od 0,07-8,2 a napriklad moja dr mi povedala,ked bola dcerka chora ze ak bude crp 8 urcite tam nieco nieje v poriadku.Mohla vam to ockovanie dr prelozit aspon o tyzden,
Inak reakcie co pises su normalne.Moja dcerka po ockovani mala este aj niekolko tyzdnov zvysenu teplotu.

sorciera24
16. feb 2012

@mirkafi nie, odvtedy uz neockujem , ale nam sa to stalo po 2.davke...

karmelka77
16. feb 2012

Ano lekari tvrdia ze ak je nejaka reakcia na ockovanie pri Hexe tak do 24 hodin...ale lekari toho uz nahovorili co sa tyka ockovania...Jedinu vec by som ti rada poradila - uz nikdy nedavaj malu ockovat ak ma teplotu nad 37 !!! Prosim ta never lekarke v tom, mne lekarka tvrdila ze aj pri nadche ktora malemu zacala a este sme nevedeli co z toho vylezie ze sa moze ockovat ale to bolo ockovanie v 18 tich mesiacoch, je to sice v pribalovom letaku pisane ze sa da, ale nedala sa a odkladala som to dlho...mame totiz v rodine pripad ze zaockovali dievcatko so zvysenou teplotou a malo to zle nasledky...ale to ta nechcem strasit iba upozornit ze dieta musi byt pri ockovani uplne v poriadku...drzim palce nech to coskoro prejde a nech sa nic ine nestane...🙂)

hajanka
16. feb 2012

@mirkafi pribalovy letak lekari davat nechcu, hoci by mali, my pacienti mame na to pravo, ale oni dobre vedia, preco nam ho nechcu ukazat 😉

katy1979
16. feb 2012

@mirkafi u nas teploty vzdy presli do dvoch dni ale zasa umrncanost a nechut k jedlu ostala vzdy aspon mesiac. Ked sme uz s hexou zavali tak sme ju doockovali nech to trapenie ma aspon nejaky vyznam. ostatne uz nedame

silviapotocna
16. feb 2012

Pribalove letaky vsetkych vakcin sa daju jednoducho vygooglit - v tvojom pripade zadaj do googlu "Infanrix Hexa".
Napr.: http://www.liekinfo.sk/liek-infanrix-hexa-plv-i...

Takto si mozno pribalovy letak nastudovat v klude doma pred navstevou lekarky za ucelom ockovania dietata a nevystavovat tak lekarku stresu z toho, ze by ste si letak od nej ziadali (hoci podla zakona je povinna Vam ho bez vyzvania poskytnut).

kbeata
16. feb 2012

@mirkafi ahoj,ale zas si jedna lekarka splnila povinnost dodrzat ockovaci plan,a zaockovala babo ☹
asi sa jej mala nezdala a tak narychlo spravila test,myslim ze vysiel dost vysoko
do dalsieho ockovania mas dost casu,nastuduj si vsetko ohladom toho a daj radsej na svoje pocity 😉 ,predsa je to tvoje babatko,doktorke to moze byt jedno,ty zavries dvere a ju to uz nezaujima,drzte sa 🙂

aninka30
16. feb 2012

ahoj nam bolo po tomto ockovani povedane ze reakcia moze prist do 48 hodin, cipok dat v pripade teploty viac ako 38 ...

mirkafi
autor
17. feb 2012

na tych testoch od teploty az po crp som trvala ja. lekarke to bolo jedno, ona by ockovala hned.. ja som si chcela byt ista, ze nema crp viac ako 9 a ze nema vysoku teplotu.. kedze ja som jej nikdy teplotu predtym nemerala. po ubezpeceni, ze su vysledky ok, dala som sa nahovorit na ockovanie. malinka je dnes super - pekne v noci spala, teplotku mala len skoro rano okolo 37,2, aj to je skreslene lebo som to merala bezdotykovym (nie v dupe) a stale sa mi hmyrila.. ked ju chytim za cielko, rucky, telicko, tak sa mi zda, ze teplotu uz vobec nema.. bodaj by to tak ostalo uz dlho dlho.. ale v kazdom pripade pred dalsim ockovanim si dam obrovsky pozor a ziadne injekcie neprebehnu, ak teplota nebude pod 37 a CRP nizsie ako mala predvcerom.. dakujem za rady.. ja som o tom predtym nechcela vela citat lebo by som len panikarila, ale vyzera to tak, ze radsej si to nastudujem a nebudem panikarit uz po pichnuti injekcie a dam si pozor, ci ju dam zaockovat alebo nie.. neviete aky interval moze byt medzi hexa 1 a hexa 2? uz ma rovno objednala o 6 tyzdnov, mozem to posunut na neskor?

raffaella
17. feb 2012

@mirkafi je fajn, ze malickej uz je lepsie. V sucasnom platnom ocko. kalendari sa udavaju minimalne potrebne odstupy, co znamena ze posunut druhe ockovanie by nemal byt problem. Cize ak ta objednala na urcity termin a malicka nebude uplne OK, a hlavne ak ty ako mama budes mat pocit, ze nie je oK, dohodni sa na neskorsi termin.
Pribalovy letak si urcite nastuduj doma este predtym ako pojdete. Pises, ze si nechcela predtym citat, aby si nepanikarila - mala som podobny postoj, uz nemam. Skor som panikarala po ocku, ze som sa dostatocne predtym o to nezaujimala 😒 ale to je na inu debatu, akych tu je uz vela...
Kazdopadne, drzte sa s malickou, nech ste zdrave.

mojkamirka
17. feb 2012

je to normalna reakcia po ockovaní, je to len mierne zvýšená teplota, ja dávam cipok ak teplota prekročí 38 stupnov s odrataním, inak nie, teplota by mala trvat max. 3 dni, miesto na nožičke jej môže mierne opuchnut.

http://www.sprievodcaockovanim.sk/povinne-ockov...

mirkafi
autor
17. feb 2012

@raffaella dakujem.. uz budem citat asi aj medzi riadkami po tejto skusenosti.. menim lekarku a predtym ako ju dam znova zaockovat, tak jej zdravotny stav 100% overim.. 🙂