Ako postupovať pri zavádzaní nových príkrmov?
Ahojte. Synček 6 mesiacov, doteraz plne dojčený. Pred pár dňami sme začali príkrmy. Prvé tri dni mal iba cuketu a pár kvapiek olivového oleja, ďalšie tri dni cuketa+maslová tekvica+olivový olej, to už zjedol viac lyžičiek, a ďalší deň to isté plus som k tomu pridala batat, zjedol zas o pár lyžičiek viac, no večer zo spánku sa už zobudil s krikom, bol viditeľne v bolesti. Dali sme rýchlo olejček na bruško, baby calm, stále bolesť, tvrdé bruško, tak sme použili rúrku a až potom sa vyprdkal, vykalal a už sa mu uľavilo. Noc bola našťastie pokojná. Chcem sa len opýtať, ako teraz ďalej postupovať? Vrátiť sa iba k cukete a tekvici? Niečo nové skúšať zasa až po pár dňoch? Batat zrejme skúsime až oveľa neskôr. Je to moje prvé bábo, nemám skúsenosti v tomto smere. Vďaka.
Zrušila by som olivový olej. Dávala len cistu cuketu a pridala zemiak. Potom by som dala mrkvu k zemiaku a cukete, len jeden deň, lwbo zapeka
Dávaj veľa piť vodičku. Prikrmy rob na začiatku riedke
Nemusíš do každého jedla pchať olej, sraci voda v ktorej uvaris masko.
A keď budeš dávať vajecny zltok, nie estw bielok, tiež nemusíš dávať olej
Potom môžeš urobiť že ruzicky brokolice a zemiak a zltok, potom vymeniť za ruzicky karfiolu, nie stonky, to ho môže zdut
A nemusíš dávať 3 dni to iste.
@anonym_fc5715 bezne sa dava 3x po sebe to iste, aby sa odsledovala reakcia. rovnako sa odporuca olej prave kvoli traveniu. @autorka skusila by som redsie prikrmy, ono to travenie si zvyka, chce to aj cas
@anonym_fc5715 bezne sa dava 3x po sebe to iste, aby sa odsledovala reakcia. rovnako sa odporuca olej prave kvoli traveniu. @autorka skusila by som redsie prikrmy, ono to travenie si zvyka, chce to aj cas
@anonym_2f31c9 ak má dieťa citlivejšie trávenie tak sa nepodstupuje bežne
Reakciu vidíš aj po 1 prikrme. Nemusím dieťa cpať tým istým jedlom 3x
@anonym_2f31c9 a olivový olej sa do teplého jedla vibec neodporúča
Oleje môžu veľmi zaťažiť trávenie.
Odporuca sa repkovy olej, nie olivovy. A odporuca sa kvoli tomu, ze zmakcuje stolicu a ulahcuje vyprazdnovanie...

Zrušila by som olivový olej. Dávala len cistu cuketu a pridala zemiak. Potom by som dala mrkvu k zemiaku a cukete, len jeden deň, lwbo zapeka
Dávaj veľa piť vodičku. Prikrmy rob na začiatku riedke
Nemusíš do každého jedla pchať olej, sraci voda v ktorej uvaris masko.
A keď budeš dávať vajecny zltok, nie estw bielok, tiež nemusíš dávať olej
Potom môžeš urobiť že ruzicky brokolice a zemiak a zltok, potom vymeniť za ruzicky karfiolu, nie stonky, to ho môže zdut
A nemusíš dávať 3 dni to iste.