Reálne skúsenosti s Diazepamom
mamičky prosim Vas o Vasu realnu skusenost kedy ste podavali diazepam, pri vysokych horuckach. ako to deticky znasali. nas trapia od vcera horucky, mame ho doma, ale bojim sa ho dat. dr. kazala pri teplote vyssej ako 38,5 podat pol tabletky, maly ma 39 a viac, zabalmi to znizujeme, chvilu sa podari a zase ide hore. crp mal negativne. dakujem.
a naozaj prosim len o realne skusenosti s jeho podavanim.
@hajanka tak mi vysvetli ako das dietatu s krcom lieky, lebo ja som asi blba ale naozaj si to neviem predstavit
a pokial som citala, tak rektalny gel sa da zohnat iba specialne, a maju ho v sanitkach. hm? 😖 dost ma tato vec zaujima, aj ked mi tu pisu hlavne zeny ktore pouzite odsudzuju, a nemaju s nim realne skusenosti
ale budis, necham si to vysvetlit 😉
Ako to tu citam, musim sa na to nabuduce spytat nasho doktora, vobec nepoznam jeho nazor. Ako ho ale poznam, urcite mi ziadny diazepam nepredpise a bude sa zasa raz cudovat, co to na tom Slovensku stvarame (znova nic v zlom 🙂).
@hajanka ano citala som ho, predstav si, ale aj tak si mi neodpovedala
😉
@pallacinka tak to bude asi jeden/jedna z mala, lebo zatial kde som prisla, vsade mi povedali kedy a ako ho podavat, bez ziadnych skaredych pohladov typu " co ste to za matku ze chcete dat diazepam"
to je moja skusenost
@hajanka takyto ludia ako vy ma odradzaju zapajat sa do diskusii. dakujem za poucenie a upozornenie a napriek tomu, za sa vam podarilo ma trosku nahnevat vasou otravnostou si nemyslim, ze nie som zla matka lebo som svojmu dietatu na predpis lekarky dala polovicu diazepamu ked mal vysoku horucku.
@lenocka84 Uvidim, sama som zvedava. On nie je uplne "mainstreamovy" lekar, mam taky pocit. Napriklad ked som sa ho pytala, od akej teploty mam davat cipky, povedal, ze je uplne jedno, kolko nameriam, dolezite je, ako ju bude znasat mala. Odvtedy sa tym riadim, teplomer som dala do bazaru a nestresujem seba ani ju meranim 🙂
@pallacinka ja to beriem ze kazdy lekar ma svoje ci uz vedomosti, skusenosti, sak by bolo divne aby boli vsetci rovnaki nie? 😉
ale uz len pre tu srandu to stoji, napis, budem rada 🙂 ( a to teraz myslim vazne, nie ironicky ani nijako)
@lenocka84 Samozrejme, napisem, pojdeme zaciatkom juna na ockovanie. Dufam, ze sa na to nezabudnem spytat, lebo mala chyta zachvaty len co sa jej dotkne 🙂
@hajanka si hroooozne vtipná....nože si na nete nájdi pokec o tom, ako sa prejavujú svalové kŕče.. 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅
Ale možno si hrdinka - nasilu roztrhneš zadok a strčíš tam čípok 😅 😅 😅 😅
Zaťaté zuby stihnuté kŕčom neroztvorí ani dospelý silný chlap.
My nie sme sprosté - vieme podať čípok..ale nás zaujíma, ako tam ten čípok narveš, keď sú svalové kŕče...daj tip, ako tieto kŕče povoliť ...No daj, so záujmom si to vypočujem...
@pallacinka ani v spanielsku sa detom s horuckou nedava diazepan. ja doma liekyt typu paralen a podobne zrazace nedrzim vobec,ale rektalny diazepam doma mam-nikdy by som ho preventivne nedala,ale zijem na mieste,kde sanitke trva dlho,kym dorazi.. ale nebyt MK,netusim ani co to je-az tu som zistila..
rektalny diazepam je tekutina(mozo gel,neviem pesne,neotvarala som),nie cipok.
@lenocka84 tak si zaobsarajte cipky alebo rektalnu tubu s liekom, tablety sa detom do 3r nepodavaju
@minewka dieta ulozim do polohy na boku a zasuniem cipok, osobne skusenosti nastastie nemam, ale mnoho mamiciek ano, ked to zvladli oni, tak to zvladnes aj ty... aj ked urcite je vacsia sanca ze tie krce dieta vobec nedostane ako dostane.
@estterka Preto si myslim, ze ma vysmeje, boli sme totiz unho so 40tkami teplotami a nic take nespominal.
@hajanka ty nemáš ani tušenie, čo to znamená svalový kŕč... 😉
A ešte raz - viem presne, ako sa čípok podáva..ale netuším, ako rozovrieť análny zvierač, resp. ritný otvor, ak by zášklb svalového kŕča postihol aj túto oblasť...je pekné čípok (alebo hocičo iné) zasunúť...ale ako ho zasunieš, keď je svalstvo v kŕči?
@hajanka iste to tak píšem - pretože netušíš, čo znamenajú svalové kŕče a nečítaš pozorne, len si hučíš svoje..
A teraz akože pateticky napíšeš.."nechaj si to pre svoje dieťa"..
Kľudne si to nechám - pretože veľmi dobre viem a nehrám sa na super hrdinku - že ak svalový kŕč postihne ritný otvor, resp. análny zvierač - nedokážem ho rozovrieť.
Rovnako veľmi dobre viem - že zaťaté zuby - vplyvom svalových kŕčov nedokáže roztvoriť ani dospelý chlap, ani sa nemá význam o to pokúšať - ale dáva sa umelé dýchanie cez nos.
A rovnako veľmi dobre viem, že ak moje dieťa postihne komplikovaný febrilný záchvat (a reči typu "pravdepodobne" sa to nestane ma nezaujímajú) - nebudem strácať čas podávaním čípku, ale budem sa zameriavať na životne dôležité funkcie - ako dýchanie a akcia srdca.
Takže kľuuuuudne to praj mojej malej 😉

@radka24 tak si pre ISTOTU precitaj poriadne pribalovy letacik 😉
Preparát zo skupiny benzodiazepínov s intenzívnym anxiolytickým, antikonvulzívnym, myorelaxačným a sedatívnym účinkom. Je určený na krátkodobú liečbu akútnych stavov.
Indikácie:
Liečba status epilepticus.
Okamžitá liečba (akútna klinická intervencia) akútnych anxióznych stavov, tenzie a agitácie.
Liečba akútnych stavov strachu, napätia a podráždenia ako aj akútnych febrilných kŕčov a tetanu.
Čo musíte vziať do úvahy pri liečení detí?
U novorodencov a dojčiat do veku 6 mesiacov by sa diazepam vôbec nemal podávať. Výnimku tvorí liečba v naliehavej indikácii. U detí a mladistvých by sa mali preparáty obsahujúce diazepam podávať len v naliehavej indikácii .
Tento liek obsahuje 12 obj.-% alkoholu.
Vzhľadom na obsah benzylalkoholu sa Diazepam Desitin® rektálne tuby nesmú podávať novorodencom, zvlášť vtedy, ak sú prítomné známky ich nezrelosti.
Nežiaduce účinky
Nežiaduci ťažký útlm a únava (spavosť, malátnosť, predĺženie reakčného času), pocit závratu, poruchy chôdze a hybnosti (ataxia), bolesti hlavy, zmätenosť. Okrem toho sa môžu objaviť časovo ohraničené výpady pamäti (anterográdna amnézia) po užití preparátu.
Nikdy neužívajte lieky obsahujúce benzodiazepíny len preto, že "iným tak dobre pomohli" a tiež nedávajte tieto lieky iným.
atd..