icon

Reálne skúsenosti s Diazepamom

lenocka84
8. máj 2012

mamičky prosim Vas o Vasu realnu skusenost kedy ste podavali diazepam, pri vysokych horuckach. ako to deticky znasali. nas trapia od vcera horucky, mame ho doma, ale bojim sa ho dat. dr. kazala pri teplote vyssej ako 38,5 podat pol tabletky, maly ma 39 a viac, zabalmi to znizujeme, chvilu sa podari a zase ide hore. crp mal negativne. dakujem.
a naozaj prosim len o realne skusenosti s jeho podavanim.

majca424
11. máj 2012

Akože nič v zlom kočky, ale vy si tu kľudne žartujete s niečim dosť vážnym.... Iné je prečítať si to na nete ako to vyzerá, iné je zažiť to na vlastnej koži...

hajanka
11. máj 2012

@minewka hlavne ze ty vestica vies s cim mam skusenost a s cim nie
rovnako ako som popisala vyssie, tvoje otazky su trapne a detinske, poukazuju na tvoju inteligenciu

minewka
11. máj 2012

@moni veta "nie je rozdiel medzi podaním placeba a diazepamu" - rozdiel v čom? V priebehu febrilných kŕčov?

A ako došli k tomuto výsledku?

Do vzali do pokusov deti, ktoré trpia febrilnými záchvatmi, zámerne ich infikovali, vyvolali horúčku, a pri jednom horúčkovom priebehu im diazepam podali a pri druhom nie..? Podali im ho vopred, pred záchvatom, alebo počas záchvatu..?

Ako si asi myslíš - že vykonali túto "štúdiu"? Ako inak mohli dospieť k tomuto tvrdeniu? Aby mohli tvrdiť - že u jedného jedinca nie je rozdiel medzi podaním diazepamu a jedinca?

Och, milujem tento koníkové "štúdie".

katrinka8
11. máj 2012

My sme pri predpisovani antipyretik dostali aj diazepam s poznamkou, ze pouzit len v pripade krcov. Nastastie sme pouzit este nemuseli 😉
Takisto sme boli pouceni, ze teplotu do 38,5 po odcitani nezrazat - teplotou telo bojuje proti infekcii, chorobe atd. a zrazenim by sme tento boj zastavili.
Ja som pri horucke riesila vzdy skor dilemu, ci mam zobudit dieta, ktore ma trosku vyse 38,5 a podat antipyretikum, alebo ho nechat spat a sledovat (v noci)... Maximum vsak bol vari 38,3 - viac nemala dcerka - nastastie...

moni
11. máj 2012

@minewka poslem ti IP kedze zakladatelka nemala zaujem o link
nie je to konikovska studia, mam pristup vdaka praci k odbornejl iterature, mozes si prestudovat sama

minewka
11. máj 2012

@hajanka jo, jo...končia argumenty, prichádzajú "detinskosti a znížená inteligencia"..to je ďalší koníkovský fenomén 😉 😅

lenocka84
autor
11. máj 2012

@katrinka8 a teraz si predstav ze moj mal teraz aj po liekoch a zabaloch 39 a viac, bola by si kludna? ale ruku na srdce, a tak sa vyjadri.
bez nejakeho odsudzovania, ako to tu vela mamiciek robi

minewka
11. máj 2012

@moni ok, pošli, rada si prečítam 🙂

hajanka
11. máj 2012

@minewka hlavne tvoj fenomen

lenocka84
autor
11. máj 2012

@moni ved ho hod tu do temy, preco IP?

minewka
11. máj 2012

@hajanka ale hej, hej..pravdu máš...ale prejdi už k veci a pouč všetky mamky, čo to čítajú - , ako uvoľnia kŕč analného zvierača, ak nastane počas záchvatu, aby mohli podať čípok. To nie je sranda - a keď to dokážeš spraviť a je to úplne jednoduché a máme s tým problém len ja a lenocka84 - mala by si sa s tým podeliť. Fakt.

zuzkap2
11. máj 2012

@lenocka84
Ahoj, moj mladsi syn mal ferbilne krce. Vecer siel spat uplne zdravy a bez teploty aspon to tak vyzeralo a v noci o druhej som sa zobudila nato, ze ho trasie celym telom. Krc trval cca 3 minuty, bolo to to najhorsie co som pri mojich detoch zazila 😢 ale nic sa uz nedalo robit, 😒 len cakat kym odznie. Potom este asi 10 minut nereagoval, mal teplotu 40,3 vtedy dostal len nurofen a zabaly, zaden diazepan. Dnes uz mam pre pripad krcov doma diazepan v cipku, ale aj ten mu mam podat, len v tom pripade, ked tie krce nastanu nikdy nie preventivne. Pred asi mesiacom syn mal vysoke teploty trvajuce 6 dni ktore sa pohybovali od 38 do 39,9, zrazala som ich zabalmi a nurofenom a aj ked mal uz krce diazepan som mu preventivne nepodala. Ja ako dieta som koli krcom stravila 3x pobyt v nemocnici, u mna tie krce vzdy boli z rychlo stupajucej teploty, tak ako to bolo u syna. Strach, ze sa to zopakuje mam a aj budem mat vzdy a diazepan v cipku mam pre istotu. A aby som nezabudla nasa doktorka nam nikdy nepredpisala tabletkovy diazepan, len ten v cipkoch

lenocka84
autor
11. máj 2012

@zuzkap2 ale opat je tu ta otazka, ako das ten cipok v tom krci?
ako nic v zlom, ale ved ked je telo v krci, je ako ztuhnute, neda sa podat vobec nic

hajanka
11. máj 2012

@zuzkap2 uz som to napisala 2x kolko krat sa ma este bude pytat???

lenocka84
autor
11. máj 2012

@hajanka a stale ta ista pesnicka
a vzdy len chodit okolo horucej kase ale odpoved nikde

minewka
11. máj 2012

@lenocka84 začínam mať pocit, že Hajanka vážne nerozumie, čo sa pýtame...

katrinka8
11. máj 2012

@lenocka84 - no ak mam pravdu povedat, ja som nebola kludna ani pri tych jej 38,3 - nie som zvyknuta na teploty a horucky (nikdy som ich nemala, ja mavam nanajvys 37,5 - co je vlastne zle, lebo telo nebojuje). Ja sa bojim pri kazdej chorobe svojej dcerky, ale ako cert kriza sa bojim negativnych ucinkov niektorych liekov - mame totiz dost neprijemne skusenosti s negativnymi ucinkami ockovania (skoncili sme v nemocnici), takze preto sa vzdy velmi rozhodujem, aku chemiu svojmu dietatu dam alebo nedam. Navyse sa velmi obavam uzivat lieky, ktore potencialne mozu ohrozit CNS - a to diazepam je urcite.
Ked ma dcerka teplotu, nespim celu noc (hoci ona si spokojne odfukuje), stale premyslam, ci tie cipky uz dat alebo este cakat, ci ju budit alebo nebudit... kludna nie som, to urcite nie. Ak si neviem rady, volam na pohotovost, tam mi obvykle poradia 😉

lenocka84
autor
11. máj 2012

@minewka no nerozumie, nikdy nezazila, tak nevie o co nam ide
ja som to sice nezazila, ale zazivala som epilepticke zachvaty u brata, takze to mozem dost dobre prirovnat

lenocka84
autor
11. máj 2012

@katrinka8 ano ked som volala, tak mi povedali ze mu mozem podat CELU tabletu, ale dala som iba pol, na viac som nemala odvahu, potom uz spal o nieco kludnejsie. lebo o kludnom spanku pri horucke sa fakt povedat neda. a tiez som ju davala s velkou obavou, ale nerada by som zazit tie krce

lenocka84
autor
11. máj 2012

@katrinka8 a podotykam ze na pohotovosti sme boli 3x, za kazdym iny lekar, aj vekom, a kazdy mi to o diazepame povedal.
tak potom komu verit

zuzkap2
11. máj 2012

@lenocka84 to mas skade? ja som synovi v krci otvorila usta a vyberala jazyk.
A ako vies ze diazepan v tableteke tym krcom predide??

@hajanka neviem 😖

hajanka
11. máj 2012

vy dve si asi sedite na vedeni
2x som napisala ako podam liek (cipok - rektalnu tubu), ak by sa mi to aj napriek tomu nepodarilo, dam pozor aby si dieta neublizilo a volam zachranku

lenocka84
autor
11. máj 2012

@hajanka ano a ja pisem o tabletke, ale sak nevadi
sedime si na vedeni, jasne

katrinka8
11. máj 2012

@lenocka84 - ved tak ked si ho dala, tak si ho dala - preco potom riesis, ci ho mas dat alebo nie? 😕 Ved sa nemusis obhajovat 😉 Ja som len napisala, co nam povedala nasa doki o uzivani diazepamu a o teplotach a preco ja reagujem na teploty mojho dietata tak, ako reagujem - netvrdim, ze je to univerzalne pravidlo pre vsetky deti 😉
Ale realny pripad febrilnych krcov tu popisala @zuzkap2 - myslim, ze ona asi vie, o com pise a jej skusenost je tu asi najviac k veci.
@minewka - nepostrehla som to v tom opise o situacii toho dietatka v lekarni, co si opisovala a uz sa mi to tu nechce hladat - to dietatko malo febrilne krce? Ci ine krce? Len cisto teoreticky ma to zaujima, ci sa febrilne krce lisia od krcov ineho povodu. Nemam skusenost so ziadnymi, tak preto sa pytam, ci niekto neviete. Zaujalo ma, ze tomu dietatku nemohol dospely chlap otvorit celust a @zuzkap2 zase pise, ze syncekovi otvorila usta a vyberala jazyk.

hajanka
11. máj 2012

@lenocka84 tablety sa detom do 3 rokov nepodavaju, navyse pocas krca ich moze dieta vdychnut

zuzkap2
11. máj 2012

@lenocka84 tabletku nepodas, pretoze dieta s tebou nebude spolupracovat aby ju prehltlo

lenocka84
autor
11. máj 2012

@katrinka8 treba si precitat nazov temy a otazku, a potom hovorit
ja som chcela realne skusenosti, kto podal, kedy, ake boli reakcie, a nie ako tu hajanka ktora diazepam asi ani z lietadla nevidela, mi tu vypisuje od zaciatku, ale realnu skusenost nema

@hajanka no asi preto sa maju pomrvit ze? logika, ale ved si sedim na vedeni

hajanka
11. máj 2012

@lenocka84 dalsia vestica, odkial si nabrala, ze som diazepam ani z lietadla nevidela 😨 😨 😨 😨

lenocka84
autor
11. máj 2012

@hajanka tak potom mas realnu skusenost s jeho uzivanim, tak ako mnohe tu, co len odsudzuju

zrzulka
11. máj 2012

Ja osobne by som nedavala preventivne tak ako tu bolo uz spomenute. Moja dcera ma nabeh na epilepticke krce (nie su potvrdene kedze vzdy sa objavili len ked bola chora a mala horucku) Posledne som jej pri zachvate davala rektalne diazepam ale az ked zachvat nastal.Nic nenasvedcovalo tomu zeby takato situacia mala nastat kedze sa zachvat zopakoval az po roku (neskor zistili ze preto ze hladina liekov ktore uziva uz nebola dostatocna, cize jej zvysili davku liekov ktore uziva pravidelne) Z vlastnej skusenosti mozem napisat len tolko ze po podani prvej tuby sa este chvilu "klepala". medzitym prisla zachranka a ked videli ze uz je vlastne ok tak odisli. Hned po odchode jej zacal dalsi zachvat tak som podala dalsiu tubu ale neprestavalo to cize som zase volala zachranku ktora ju uz odviezla do nemocnice.
Cize z vlastnej skusenosti mozem napisat ze v pripade zachvatu diazepam nemusi vo vsetkych pripadoch fungovat. Preventivne by som ho nedavala.