icon

Rečové vady u detí influencerov

28. nov 2025

Ja viem ze mi je do toho h...., cize nic. Ale niekedy sa tak zamyslam, ci to ich matkam nevadi, ze im deti zle rozpravaju. Nemyslim si, ze tie u ktorych si to vsimam chodia k logopedovi, lebo to by asi nejake zlepsenie bolo pocut. A Plackovej Dion mam podla dnesnych storiek pocit, ze nevie ani spravne jest. Tam by podla mna bolo treba okrem reci(ktoru ma podla mna na 3 rocne dieta velmi slabu) popracovat s logopedom aj celkovo s ustnou dutinou. Myslite ze im to je jedno alebo nevedia, ze je cas vyhladat logopeda?
A PS ak nechcu, aby im cudzi ludia komentovali deti, nech ich nedavaju na internet.

anonym_3ecb8a
28. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_3ecb8a fakt ma to nestve 😄 je mi uplne jedno co si kto robi so svojim dietatom. ale viem, ze ja by som pre dobro dietata recove vady riesila. to je cele. a to nie je len o nej. ako som pisala vyssie, viacero znamych osobnosti si deti dava na ig.
k tomu jedeniu - zdalo sa mi, ze zle prezuva, zle si odhryza. aj to ma vplyv na cloveka do buducna. ale ok, moze to byt blbe video, takze dalej neriesim.

@anonym_autor a ty si logoped, ze si trufas hodnotit jeho spracuvanie potravy? Ka viem co vsetko ma vplyv na dieta a jeho rec, od kojenia, cez blw az po nepozeranie telky atd atd. Kazds oblast vyvinu dietata ma svije uskalia, pohybovy vyvin, recovy vyvin, strava, zdravie, atd atd. Teoria je jedna vec a prakticka skusenost s tvojim vlastnym dietatom je vec druha a kazde tvoje dieta je pritom ine, aj ked sa k nim snazis oristupovat rovnako. Musis brst do uvahy ich rozdielnosti, specifika. A to ti hovorim ako matka ktora pocas vychovy vytriezvela z teorie a s detmi sa babrem teda hodne. Nie kazdy ma na to ale cas. Niekto ma biznis, niekto je jednorodic, niekto nema doma muza a privilegium toho, aby bol doma s detmi a “cipkal” sa s nimi v kazdej oblasti zivota. To len tak, ze podla mna deti nemas a ked ich budes mat, zazijes trosku soky a nebudes riesit ine maminky co by mali a nemali, lebo nebudes stihat ani samu seba co mas robit a nebude to v kazdej zivotnej oblasti na 100%.

anonym_fde351
28. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_fde351 kde hovori po anglicky? tych par slovicok? to vedelo aj moje dieta v tom veku. ci on po anglicky normalne hovori cele vety a po slovensky povie jedno slovo aj to skomolene?

@anonym_autor ja neviem ty ju sleduješ aj alebo nie? Keby hej vieš ako ten malý rozpráva

autor
28. nov 2025
@anonym_3ecb8a

@anonym_autor a ty si logoped, ze si trufas hodnotit jeho spracuvanie potravy? Ka viem co vsetko ma vplyv na dieta a jeho rec, od kojenia, cez blw az po nepozeranie telky atd atd. Kazds oblast vyvinu dietata ma svije uskalia, pohybovy vyvin, recovy vyvin, strava, zdravie, atd atd. Teoria je jedna vec a prakticka skusenost s tvojim vlastnym dietatom je vec druha a kazde tvoje dieta je pritom ine, aj ked sa k nim snazis oristupovat rovnako. Musis brst do uvahy ich rozdielnosti, specifika. A to ti hovorim ako matka ktora pocas vychovy vytriezvela z teorie a s detmi sa babrem teda hodne. Nie kazdy ma na to ale cas. Niekto ma biznis, niekto je jednorodic, niekto nema doma muza a privilegium toho, aby bol doma s detmi a “cipkal” sa s nimi v kazdej oblasti zivota. To len tak, ze podla mna deti nemas a ked ich budes mat, zazijes trosku soky a nebudes riesit ine maminky co by mali a nemali, lebo nebudes stihat ani samu seba co mas robit a nebude to v kazdej zivotnej oblasti na 100%.

@anonym_3ecb8a dieta mam a viem kolko mesiacov sme pracovali na tom, aby spravne hryzlo, prezuvalo a jedlo so zatvorenou pusou. a to podla mna ziadne viditelne problemy s jedenim nemalo. ale logopedicka to tam videla. doteraz kontroluje polohu jazyka pri prehltani tak, ze nan da fosforeskujucu latku, kaze dietatu prehltnut a potom na jazyk zasvieti baterkou. a vidi, kde sa otlaca.
este raz, mne je jedno co si zeny robia/nerobia s detmi. len pri niektorych rozmyslam, ci o probleme nevedia alebo ho proste ignoruju. a cele je to o tom, ze tie deti sa u nich na storkach vyskytuju. ja sledujem dospele osoby, nie ich deti. ale ked ich tam davaju, tak si vsimam aj deti.

autor
28. nov 2025
@anonym_fde351

@anonym_autor ja neviem ty ju sleduješ aj alebo nie? Keby hej vieš ako ten malý rozpráva

@anonym_fde351 sledujem ju sem tam. teraz posledne dni viac. v tom videu ako k nim siel rene ani nevedel poriadne povedat, ze za nimi ide otec. ked ho vodila po vyzdobenom dome, tiez som nerozumela, co hovoril.

anonym_1f942d
28. nov 2025

Autorka, ja ti to napisem tak - rec a jej vyvoj je nieco, co je na odbornu diskusiu, neprinalezi nam to hodnotit ako laikom, ale zaiste sa zhodneme, ze je to nieco velmi individualne a podiela sa na tom mnoho faktorov, ktore nemame sancu u tychto ludi poznat.

Co je pre mna urcite alarmujuce viac je digitalna stopa, ktoru robia svojim detom, ta moze mat ovela horsie nasledky pre tie deti.

adka_bh
Autor odpoveď zmazal
anonym_3ecb8a
28. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_3ecb8a dieta mam a viem kolko mesiacov sme pracovali na tom, aby spravne hryzlo, prezuvalo a jedlo so zatvorenou pusou. a to podla mna ziadne viditelne problemy s jedenim nemalo. ale logopedicka to tam videla. doteraz kontroluje polohu jazyka pri prehltani tak, ze nan da fosforeskujucu latku, kaze dietatu prehltnut a potom na jazyk zasvieti baterkou. a vidi, kde sa otlaca.
este raz, mne je jedno co si zeny robia/nerobia s detmi. len pri niektorych rozmyslam, ci o probleme nevedia alebo ho proste ignoruju. a cele je to o tom, ze tie deti sa u nich na storkach vyskytuju. ja sledujem dospele osoby, nie ich deti. ale ked ich tam davaju, tak si vsimam aj deti.

@anonym_autor myslim, ze som ti to tam uviedla. Nie kazdy ma take privilegium, ze sa moze “cipkat” s dietstom doma. Niekto robi biznis, niekto ma to,8 ny nieco ine. Niekto si dsva zalezat na zdrsvej strave, niekto na motorike, niekto na reci. Ty mas priestoe venovat sa kazdej oblasti u dietata na 100% ci si si len vypichla rec? Mozno to nevidia, lebo na to nemaju cas, venovat tomu tolko pozornosti.

anonym_fde351
28. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_fde351 sledujem ju sem tam. teraz posledne dni viac. v tom videu ako k nim siel rene ani nevedel poriadne povedat, ze za nimi ide otec. ked ho vodila po vyzdobenom dome, tiez som nerozumela, co hovoril.

@anonym_autor no dávnejšie hovorila že komunikuje hlavne v Anj. Či už v Dubaji alebo doma

lapersefona
28. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_bc26fa napriklad ta farmarka dava dobre recepty. este som si spomenula na mambudasu. uz ju nesledujem, ale predtym ma zaujimala jej kozmetika, nazory, tiez u nej sem tam mala chlapca na storkach. plackovu sledujem len tak, ta mi nedava nic. a nepozeram si ju ani kazdy den, ale akurat dnes dala to, ako maly je.
tiez jedna kozna dr. co posobila aj tu ma dceru co rackuje. alebo tiez jedna baba odtialto, co zacala robit skece.
tak len rozmyslam, ci si problem neuvedomuju alebo si myslia, ze ved sa to vyriesi samo.
to ze deti vesaju na net, im mozno samotne deti raz "vykrycia".

@anonym_autor a nenapadlo ti, ze to rodicia to vedia a riešia to a nie su povinni vysvetlovat cudzim ludom?

Vývoj reči je velmi individuálny

anonym_9f59c6
28. nov 2025
@spongebob1

@anonym_9f59c6 Co ma botox spolocne s rozpravanim? Ten sa aplikuje do vrchnej casti tvare, skor bude problem v zuboch a komunity, z ktorej pochadza.

@spongebob1 tak jej sa nehýbe celá tvar (botox sa dáva aj do brady), čo môže spôsobovať problémy s rečou, keďže neartikuluje prirodzene. Ako som písala, nešušlala predtým, respektíve som to nezaregistrovala (nesledujem ju, kvôli tomuto príspevku som ju pozrela, tak mi to tak vrazilo do uší).

autor
Autor odpoveď zmazal
valria
28. nov 2025
@spongebob1

@anonym_9f59c6 Co ma botox spolocne s rozpravanim? Ten sa aplikuje do vrchnej casti tvare, skor bude problem v zuboch a komunity, z ktorej pochadza.

@spongebob1 Napichanä huba výslovnosti nepomôže.

rozculena
28. nov 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor kto vyštudoval psychológiu?

anonym_88f76c
28. nov 2025

@anonym_autor odkladanie logopedička je tuším nejaký nový fenomén🫣 nepoznám toho jej syna, neviem, koľko ma rokov, ale 5rocne dieťa by malo už slušne komunikovať… potom psychológ navrhne odklad školskej dochádzky kvôli reči a je oheň na streche, na vine je psychológ, alebo učiteľka😂 rodičia si ľúbia zakrývať oči pred všetkým, čo sa ich deti týka (česť výnimkám).

autor
28. nov 2025
@rozculena

@anonym_autor kto vyštudoval psychológiu?

@rozculena myslela som si, ze to bola reakcia konkretne na farmu pod polanou, lebo v tom kusku citacie sa spominali. ale cely ten prispevok sa tykal viacerych influencerov. takze nie je jasne, na koho z nich som to napisala...

anonym_2d7bcb
28. nov 2025

Áno, aj mne príde veľmi emocionálne zanedbaný, čo sa týka výchovy, rozprávania a celkovo správania. Kto je s nimi častejšie v chcenom/nechcenom kontakte bohužiaľ vie zhodnotiť. Nebudem konkretizovať kde ich stretavam, ale nesympatickejsie dieťa som ešte nevidela, robi zle deťom, ničí všetko, čo môže, hádže rozbíja a rodičia ani pardon, len sa zasmejú a berú ho bez jedného ospravedlnenia! Presne dnešná storka, ako zničil nafarbeny obraz v tom štúdiu je cisto autentické chovanie. Zničí a zuza no pod ideme. Ani pardon ani nič. Hnusna rodina a to instagram je pozlátko, realita je mnohonásobne horšia. Rodičia na mobile a diona keby mohli majú na voditku ten len behá jak zmyslov zbavený okolo nich mece rukami, nevie sa chovať narazí do barskoho, zhodí barco, všetko chytá. Mám 2 deti, ale som za ne zodpovedná a henti nimandovia si myslia he sú plackovci, tak syn môže od mala ničiť všetko…

autor
28. nov 2025
@anonym_2d7bcb

Áno, aj mne príde veľmi emocionálne zanedbaný, čo sa týka výchovy, rozprávania a celkovo správania. Kto je s nimi častejšie v chcenom/nechcenom kontakte bohužiaľ vie zhodnotiť. Nebudem konkretizovať kde ich stretavam, ale nesympatickejsie dieťa som ešte nevidela, robi zle deťom, ničí všetko, čo môže, hádže rozbíja a rodičia ani pardon, len sa zasmejú a berú ho bez jedného ospravedlnenia! Presne dnešná storka, ako zničil nafarbeny obraz v tom štúdiu je cisto autentické chovanie. Zničí a zuza no pod ideme. Ani pardon ani nič. Hnusna rodina a to instagram je pozlátko, realita je mnohonásobne horšia. Rodičia na mobile a diona keby mohli majú na voditku ten len behá jak zmyslov zbavený okolo nich mece rukami, nevie sa chovať narazí do barskoho, zhodí barco, všetko chytá. Mám 2 deti, ale som za ne zodpovedná a henti nimandovia si myslia he sú plackovci, tak syn môže od mala ničiť všetko…

@anonym_2d7bcb pri tom obraze som si povedala, ze ktovie komu "znicil" obraz...

anonym_f646aa
29. nov 2025

Ja sice influencer nie som ale moje dieta ma NKS a od mala proste nerozpraval, teraz ma 8 rokov a rozprava na urovni 5r dietata a presne taketo typy ludi stretavam a denne celim otazkam " preco s nim nic nerobite"...viete ze zle rozprava? ..vsimlii ste si ze nerozprava ako ostatne deti? preco nechodite na logopediu...je rozmaznany ked tak rozprava ..... preco ste ho zanedbali? preco ste sa mu od detstva nevenovali..chodite s nim niekde?..................... pritom od 2r logopedia, potom skolka , teraz skola pre nKS ale ide ma drbnut z tych ludi vacsinou cudzi

anonym_e11586
29. nov 2025
@anonym_d7ebeb

@anonym_6ed9a6 v skolke moze robit clovek, co neovlada pravopis?

@anonym_d7ebeb no to by si sa čudovala, mám takú švagrinú, čo absolútne pravopis neovláda a robí v škôlke učiteľku. Tiež nechápem.

anonym_6bac70
29. nov 2025

Ten malý nemá ani tri roky tak je to ešte ok ze nerozpráva v poriadku. Ale pozrite si videa ferkovcov kde 12 ročná nerozpráva zrozumiteľne a jej otec o tom natočil aj video ze to je vlastne v poriadku a treba ju brat takú aká je a nie meniť ju 🤷‍♀️

blondinka95
29. nov 2025

Ale ako viete, ze to neriesia? Ved zavesia len co chcu

autor
29. nov 2025
@anonym_6bac70

Ten malý nemá ani tri roky tak je to ešte ok ze nerozpráva v poriadku. Ale pozrite si videa ferkovcov kde 12 ročná nerozpráva zrozumiteľne a jej otec o tom natočil aj video ze to je vlastne v poriadku a treba ju brat takú aká je a nie meniť ju 🤷‍♀️

@anonym_6bac70 ma tri roky. v septembri mal oslavu.

autor
29. nov 2025
@anonym_f646aa

Ja sice influencer nie som ale moje dieta ma NKS a od mala proste nerozpraval, teraz ma 8 rokov a rozprava na urovni 5r dietata a presne taketo typy ludi stretavam a denne celim otazkam " preco s nim nic nerobite"...viete ze zle rozprava? ..vsimlii ste si ze nerozprava ako ostatne deti? preco nechodite na logopediu...je rozmaznany ked tak rozprava ..... preco ste ho zanedbali? preco ste sa mu od detstva nevenovali..chodite s nim niekde?..................... pritom od 2r logopedia, potom skolka , teraz skola pre nKS ale ide ma drbnut z tych ludi vacsinou cudzi

@anonym_f646aa a je problem odpovedat, ze s tym pracujete? chapem ze to nastve ak sa niekto podryvacne opyta. ale ak sa niekto normalne zaujima? ja nemam problem povedat ze ano, chodime na logopediu.

anonym_f646aa
29. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_f646aa a je problem odpovedat, ze s tym pracujete? chapem ze to nastve ak sa niekto podryvacne opyta. ale ak sa niekto normalne zaujima? ja nemam problem povedat ze ano, chodime na logopediu.

@anonym_autor nie je problem ale to tym ludom nedopne ze proste o tom vieme ? 🙂

autor
29. nov 2025
@anonym_f646aa

@anonym_autor nie je problem ale to tym ludom nedopne ze proste o tom vieme ? 🙂

@anonym_f646aa neviem. mam vo svojom okoli vela rodicov, ktori s detmi neriesia zuby, neriesia fyzioterapiu, neriesia dychanie ustami, neriesia psychologa aj ked by to dieta potrebovalo. mam pocit ze je taka doba, ze vsetko ma cas alebo ze berme dieta take, ake je. a tak sa tomu dietatu mina cas, kedy by sa s problemom dalo este pracovat. nie je hanba chodit k lekarom a riesit problem...

anonym_f646aa
29. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_f646aa neviem. mam vo svojom okoli vela rodicov, ktori s detmi neriesia zuby, neriesia fyzioterapiu, neriesia dychanie ustami, neriesia psychologa aj ked by to dieta potrebovalo. mam pocit ze je taka doba, ze vsetko ma cas alebo ze berme dieta take, ake je. a tak sa tomu dietatu mina cas, kedy by sa s problemom dalo este pracovat. nie je hanba chodit k lekarom a riesit problem...

@anonym_autor no ved a ty myslis ze NKS sa da vyliecit? mozno lahsie formy ale inak naozaj treba brat to dieta take ake je...

autor
29. nov 2025
@anonym_f646aa

@anonym_autor no ved a ty myslis ze NKS sa da vyliecit? mozno lahsie formy ale inak naozaj treba brat to dieta take ake je...

@anonym_f646aa pisala som to vseobecne.vela veci sa vyriesit da, s ostatnymi sa da aspon pracovat. v minulosti sa rozne dis- neriesili(a mali sme zbytocnych stvorkarov na zs). dnes uz vieme, ze takym detom vieme vyrazne pomoct. ale ked sa niekto zatne, ze jeho dieta nic take nema, tak sa trapi hlavne to dieta.

anonym_f646aa
29. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_f646aa pisala som to vseobecne.vela veci sa vyriesit da, s ostatnymi sa da aspon pracovat. v minulosti sa rozne dis- neriesili(a mali sme zbytocnych stvorkarov na zs). dnes uz vieme, ze takym detom vieme vyrazne pomoct. ale ked sa niekto zatne, ze jeho dieta nic take nema, tak sa trapi hlavne to dieta.

@anonym_autor a ako vies, ze Plackova sa zatala a neriesi? Mozno v sukromi to riesi a velmi. Nechapem ako niekto moze riesit cudzie deti, to ozaj mas potom nudny zivot.

autor
29. nov 2025
@anonym_f646aa

@anonym_autor a ako vies, ze Plackova sa zatala a neriesi? Mozno v sukromi to riesi a velmi. Nechapem ako niekto moze riesit cudzie deti, to ozaj mas potom nudny zivot.

@anonym_f646aa jezis to nebolo o plackovej. pisem ze v okoli mam takych rodicov.
a riesim cudzie deti v zmysle, ze ich lutujem ak to ich rodicia neriesia. lebo vela krat su to veci, s ktorymi staci pracovat. ale v dospelosti to budu mat tazsie, ak sa to potom rozhodnu sami riesit. ak s tym sami nebudu mat problem, ok. mne je jedno ak niekto napr. rackuje. ale v televizore, v radiu ci u hercov alebo spevakov sa to zle pocuva. takze taky clovek uz ma obmedzenie, kde by mohol pracovat.

joannita
29. nov 2025
@anonym_autor

@minenkaa lebo tam si to vsimam najviac. ale napr. aj ta co ma farmu. tie deti sa dost tazko pocuvaju. chlapec este ako tak, ale dievcatku skoro nerozumiet.

@anonym_autor a ty ako vieš že na logopediu nechodia?? Môj syn mal tiež veľký problém s rečou a logopeda sme navštevovali.
Vážne si myslíš, že to čo vidíš na IG je celý ich život? Že viac nič mimo toho nezazivaju?
Ty musíš mať veľmi nudný život.