Reflux a skúsenosti s AR mliečkami
Ahojte maminy, chcem sa spýtať, tie čo davate babatkam AR umele mlieko, ako riesite udrzanie spravnej teploty mlieka pocas tych 7. minut, kym vo flasi zhustne? (pijeme Nutrilon AR, a tam sa po zarobeni mliecka caka 7 min)
Davate flasu do ohrievaca? Alebo neriesite?
Ahoj,nieco podobne riesim aj ja s 2m dcerkou. Prvy mesiac spala len na rukach a po par minutach,ci cez den alebo noc. Teraz sa to trosku vdaka Bohu zlepsilo. Bohuzial nekojim,najprv sme davali Nutrilon Profutura,z toho po par tyzdnoch zacala strasne vracat. Potom som volala do Nutricie (tel cislo na kazdej krabici Nutrilonu),kedze pediatricka mi nevedela uplne poradit a tam som sa porozpravala s velmi ochotnou pani. Poradila Nutrilon Proexpert Omneo Comfort - pomaha pri bolesti bruska a aj proti vrackaniu. Hned od prvej davky prestala vrackat,cize super. Potom sme po tyzdni zacali pridavat Nutriton,ktoreho podstate je aj v ich AR mlieku - pani mi povedala,ze vobec NETREBA cakat tych 7 minut,ako je pisane kvoli zhusteniu,takze ja necakam a zda sa,ze pekne to funguje. Cize ani pri AR mlieku asi nebude treba cakat,kedze je to rovnaky princil,ale ak chces,zavolaj Tam. A este mi napadlo:
1. Radsej nepripravuj mliecko do moc horucej vody - pocula som,ze prilis vysoka teplota nici dolezite zlozky mlieka
2. Ja som tiez uvazovala nad AR verziou,ale citala som,ze hrozne zvykne vacsinou zapekat babatka, preto som sa rozhodla,ze najprv skusim to Omneo Comfort. Ale jedna mama napriklad vraj zmiesala 1 odmerku klasickeho Nutrilonu a zvysne odmerky AR verzie a jej dietatko prestalo zapekat - mozno vyskusaj.
3. Nepodkladaj LEN HLAVICKU dietatka, vo vyvysenej polohe musi byt od trupu!!!
4. Moja tiez odmieta kocik aj postielku - asi sa jej v tej polohe moc vracia mliecko,tak som ju zacala nosit - satky som sa obavala (ze zle uviazem) a klasicky nosic sa mi zdal zatial privelky,tak som si tu na MK kupila "satko-nosic" STORCHENWIEGE a mozem len odporucit - moja v tom spinka velmi pokojne,niekedy si po case este aj odrgne a viac sa uvolni,ta poloha jej vyhovuje skrz ten reflux najviac. Navyse sa lahko viaze a je pohodlny,urceny of narodenia.
5. Po Nutrilone Profutura aj po Nutrilone Omneo Comfort mi kakala len 1x za dva dni,sice fajn farbu aj konzistenciu,ale ocividne ju to bolelo. Odkedy som jej nedavno zacala masirovat brusko s mastou PUPIK a trolinku cvicit s nozickami, zacala mi kakat 2x denne celkom bez namahy.
6. Ta pani z Nutricie mi povedala,ze probiotika netreba podavat,vraj nemaju absolutny vplyv na stravitelnost mliecka.
Snad nieco z tohto pomoze,drzim palce 🙂
A este dodam,pri prvej dcerke som velmi rychlo zmenila Nutrilon za ine, skusala som viacere,ale teraz som si povedala,ze skusim vytrvat pri Nutrilone a zmenim az ked bude velmi zle,lebo ani caste menenie mliecok nie je uplne ok. Navyse nove mliecko treba skusat aspon tyzden-dva,aby si to vedela objektivne posudit...tiez som uvazovala nad Bebou a Hippom,ale kazdemu dietatu sadne nieco ine (mnohe deti vraj napr Beba hrozne zapeka,hoci sesternica si ju nevie vynachvalit) a momentalne som spokojna s tym,co som Ti popisala hore...mozno skus a ked nesadne,potom zmen za uplne inu znacku,pa
@karolinka1991 dakujem za tipy, si zlata 🙂 pupik mame aj my, obcas aj natierame, cvicime, asi to zavediem ako kazdodenny ritual.
Uvidime, pockam este par dni, 2ho mame poradnu, ked sa to dovtedy nezlepsi, spytam sa pediatricky, ako dalej
Ja som pri malej mala najprv predpísanú Bebu Ar ale z toho mala zápachu a zelenú stolicu,išlo jej to ťažko tak sme prešli na Nutrilon AR a bol pokoj,nečakala som 7 minút kým to zhustne bolo mi povedané že dať normálne že sa to zahusti v brušku lebo by zbytocne dlho a ťažko ťahala take husté mlieko a bola by vynervova
My mame HIPP AR a dávam ho hneď ono po chvíľke zhustne ale konečne mame pokoj od grckania

@karmela a po akej dlhej dobe ste vysadili Nutrilon a presli na ine?