Reflux moču u mesačného syna
Ahojte prosim o skusenosti pripadne rady ohladom refluxu mocu.Maly ma 1 mesiac a zistilimu reflux mocu 2 a 3 stupna.
@horalka1986 mas s tym skusenist? Ja som z toho uplne vystresovana.bojim sa o maleho neviem co mam cakat
@lubka202 mam. Pred tyzdnom nam oznamili ze sme sa ho zbavili. Dali vam aj nejake atb? Hlavne nestresuj. Neviem ake su skusenosti inych mamiciek ale nieje to nic hrozne. Len sme boli mesiac na liekoch a minuly tyzden nam to mali odstranit no zistili ze uz ho nema.
@horalka1986 a kolko mal tvoj maly ked mu to zistili ? My to mame vrodene zatial nam nic nedali o 2 meziace mame ist na kontrolu. Ako mu to mali odstranovat?
@lubka202 podla mna sa to u kazdeho vyvyja inak. My napriklad mame hydronefrozu II az III stupen. Vrodenu. Cize som cakala tiez to najhorsie. Boli sme teraz aj 2 dni v nemocke na specialnom vysetreni s tym ze jej to potom napravia. Nejakou kamerou. Ma to aj speci vyznam. No zistilo ze sa to same stratilo. Dokonca uz aj atb vysadili. Cize drzim palce aby to aj u vaa dobre dopadlo.
@horalka1986 tak my mame to iste tiez 2 a 3 stupen a kde ste boli v Bratislave?
No to je velmi individualne. Ma aj dilataciu panviciek? Budu urcite zistovat pricinu refluxu, najskor sledovat a ak sa to neupravi, tak dalsie vysetrenia. My sme opacny pripad, od narodenia nas ukludnovali a teraz ma maly rok a mozno pride o oblicku, takze ja by som to zas tak v klude nebrala a keby som mohla vratit cas, urcite ich tlacim, nech tie vysetrenia neodkladaju. Akurat cakame na verdikt, ci sa tu oblicku pokusia zachranit operaciou alebo je to uz zbytocne... Nvm, odkial si, ale najlepsie by bolo navstivot detsku urologiu, nas tam poslali neskoro 😔
@lindusss2016 ideme o 2 mesiace na kontrolu a potom nas poslu na detsku urologiu do BA ja sa budem modlit aby sa mu to napravilo. Tvoj maly mal aj zapali obliciek?
@lubka202 ja by som odporucila aj nefrologa. Idete na kramare?
@lindusss2016 ma pravdu v tomto. U nas to riesili hned a poriadne. Ziadne kyvnutie rukou ze to bude ok ale je sledovana a zapal obliciek riesili akutne. Proste mam pocit ze nic nezanedbali.
@horalka1986 no u nefrologicky sme boli dnes ale u nas v LV .
@lindusss2016 ako to zvladas ja sa idem teraz od strachu zblaznit boli ma brucho, nechuti mi jest drzim vam palce aby ste dobre dopadli.
@lubka202 zapal mal len raz. Nas prvych 5 m riesila tiez len miestns nefroĺogicka, ktora ma uistovals, ze to je este v pohode. Potom nas poslala na kramare, lenze tam nam dali termin o 3 m, na ktory sme ani nenastupili, lebo zrovna dostal ten jeden zapal, dalsi termin mi chceli dat az o dalsie 4 m, ale som ich uprosila a dali o dva. to bolo v novembri, kde mi oznamili, ze mozno je uz neskoro. No na dalsie potrebne vysetrenie sa cakalo do 10.januara a vysledky stale nie su. Takze ja som nasrata na cely tento system, pretoze malemu realne hrozi, ze bude zit len s jednou oblickou. A ak mu ju aj zachrania, tak za cenu narocnej operacie s tyzdnovou hospitalizaciou. Zvladam to, lebo musim kvoli nemu. Uz som s nim bola 4 x hospitalizovsna, z toho 2x plany poplach. Posledne vysetrenie mal mat tiez v narkoze s dalsou hospitalizaciou, co som odmietla a riskla som to bez narkozy. Chvalabohu sa podsrilo. Strasne sa o neho bojim. Dnes v noci mal horucku a rano som uz vystresovana utekala k dr, pritom to sposobili len sople. No pre istotu budes musiet kazdu zvysenu teplotu riesit s dr 😏
Dobre je mat doma v zalohe sacky na odber a testovacie pruzky na moc
A inak je tu skupona nefrologicke ochorenia deti slebo tak nejak, skus najst

@lubka202 co potrebujes vediet?