icon

Reflux u dieťaťa: Strava a zvládanie v škôlke

alexaaa229
Dnes o 08:04

Dobrý deň , chcela by som spýtať . Malému zistili mierny reflux .(maly má 4 roky ) Ma niekto dieťa čo mi tiež zistili ? Pani doktorka nám dala že má mat diétu , nemôže jesť mäso žiadne , syry , chlieb , cestoviny , ryžu …. Proste nič .. Čo mu mám dávať ? A ako v škôlke ? Zmizne niekedy ten reflux ?

tunde8
Dnes o 09:36

Môj syn má tiež reflux (zistili mu ho, keď mal 4 roky, teraz má 5). Nedržali sme žiadnu diétu, hoci nám ju tiež odporúčali. Bral Helicid a Gastrotuss Baby podľa pokynov lekárky. Momentálne užíva Gastrotuss Baby na noc.

ivik111
Dnes o 10:02

@alexaaa229 u nás bol reflux spôsobený alergiou na bielkovinu krav.mlieka,pri diéte sa mu to upravilo.Skúste pátrať po príčine.

alexaaa229
autor
Dnes o 10:05
@tunde8

Môj syn má tiež reflux (zistili mu ho, keď mal 4 roky, teraz má 5). Nedržali sme žiadnu diétu, hoci nám ju tiež odporúčali. Bral Helicid a Gastrotuss Baby podľa pokynov lekárky. Momentálne užíva Gastrotuss Baby na noc.

@tunde8 mal nejaké príznaky že ma ten reflux ?

alexaaa229
autor
Dnes o 10:06
@ivik111

@alexaaa229 u nás bol reflux spôsobený alergiou na bielkovinu krav.mlieka,pri diéte sa mu to upravilo.Skúste pátrať po príčine.

@ivik111 u nás to začalo že bol chorý a potom dlho kaslal a nevedeli prečo , na poslednú možnosť nás poslali na gastro a v tedy mu zistili reflux

mirola
Dnes o 10:30
@alexaaa229

@ivik111 u nás to začalo že bol chorý a potom dlho kaslal a nevedeli prečo , na poslednú možnosť nás poslali na gastro a v tedy mu zistili reflux

mojmu tiez zistili na gastre reflux, neviem ako vy ale my sme boli aj v nemocnici na PH metrii..v podstate mal tie iste tazkosti ako tvoj syn. Dietu nedostal vyslovene ziadnu, len odporucania, co ma a nema jest, kedy ma a kedy nema.. a to preto, ze na tej PHG metrii nebol ten nalez nejak masivny.. taktiez dostal lieky, ktore spomina mamicka vyssie. Mal ich tusim brat mesiac. Po dvoch rokoch sme boli znova hospitalizovaní kvoli kontrole. Reflux sa uz nepotvrdil...
@alexaaa229

anonym_5105cb
Dnes o 10:40

Fiha to parádna dieta aj ti pani doktorka povedala čo má to dieťa jesť? Veď mu bude všetko chýbať. My máme tiež reflux, čím je dieťa väčšie tým viac príznaky ustupujú, ale odsledovali sme si že nesmie jesť večer a o jeden vankúš viac inak sa všetko vracia, nesmie behať hneď po jedle potrebuje kľud a jesť často menšie porcie jedla.

alexaaa229
autor
Dnes o 11:14
@anonym_5105cb

Fiha to parádna dieta aj ti pani doktorka povedala čo má to dieťa jesť? Veď mu bude všetko chýbať. My máme tiež reflux, čím je dieťa väčšie tým viac príznaky ustupujú, ale odsledovali sme si že nesmie jesť večer a o jeden vankúš viac inak sa všetko vracia, nesmie behať hneď po jedle potrebuje kľud a jesť často menšie porcie jedla.

@anonym_5105cb povedala mi že sa s tým má naučiť žiť a zvyknúť si na diétu , taká “milá “ bola

alexaaa229
autor
Dnes o 11:16
@mirola

mojmu tiez zistili na gastre reflux, neviem ako vy ale my sme boli aj v nemocnici na PH metrii..v podstate mal tie iste tazkosti ako tvoj syn. Dietu nedostal vyslovene ziadnu, len odporucania, co ma a nema jest, kedy ma a kedy nema.. a to preto, ze na tej PHG metrii nebol ten nalez nejak masivny.. taktiez dostal lieky, ktore spomina mamicka vyssie. Mal ich tusim brat mesiac. Po dvoch rokoch sme boli znova hospitalizovaní kvoli kontrole. Reflux sa uz nepotvrdil...
@alexaaa229

@mirola my sme robili len nejaký test že pľul sliny , a vyšlo že ma mierny reflux … a predpísala liek na 2 mesiace . V marci mame prísť tak dúfam že sa to zlepší … len tá dieta je blba že nič nemôže

tunde8
Dnes o 11:20
@alexaaa229

@tunde8 mal nejaké príznaky že ma ten reflux ?

@alexaaa229 suchý kašeľ hlavne v noci

mirola
Dnes o 12:44
@alexaaa229

@mirola my sme robili len nejaký test že pľul sliny , a vyšlo že ma mierny reflux … a predpísala liek na 2 mesiace . V marci mame prísť tak dúfam že sa to zlepší … len tá dieta je blba že nič nemôže

@alexaaa229 No neviem, reflux sa najlepsie diagnostikuje v nemocnici, takze bez toho by som rozhodne do ziadnej diety nesla.. Ziadaj o hospitalizaciu, nie je to vobec dramaticke a budes mat jasno.

anonym_481ba8
Dnes o 13:39

skôr je dôležité jesť malé porcie a neísť hneď po jedle spať, obmedziť sladké, kyslé, vyprážané

anonym_ec4571
Dnes o 14:04

ty brdo ze nejest toto vsetko??!! riadna pakovina. mam reflux roky a vyhybam sa hlavne veciam ktore zvyraznuju kyselinu napr. kysle uhorky, kyslu kapustu, citrusy, vysmazane (co v skolke nie je), extremne sladke veci a pod. kysle veci obmedzte tie a v skolke nech sa stravuje normalne ako ostatne deti

danielahamar
Dnes o 14:13
@alexaaa229

@alexaaa229 podľa mňa nemôže nejakú potravinu, len pátrať ktoru

alexaaa229
autor
Dnes o 15:17
@tunde8

@alexaaa229 suchý kašeľ hlavne v noci

@tunde8 no moj v noci kašeľ vobec