icon

Rhinocort aqua - dlhodobé užívanie deťmi

gabika_tkacikova
8. mar 2016

ahoj, môj synček, 3,5 r., mal slabší zápal str. ucha, má zväčšené nosné mandle, už je zdravý, no doktorka nám kázala ďalej mu striekať rhinocort do nošteka. oveľa lepšie dýcha, pred tým niekedy tak funel aj keď bol zdravý, no teraz dýcha úplne bez problémov, tak neviem.....predsa len sú to kortikoidy.....máte s tým skúsenosti?

pribinak
8. mar 2016

Ja som alergicka, taketo spreje používam ked je obdobie mojich alergií, je lepsie dat si sprej s mikrodavkou kortikoidov ako sa časom dopracovať k astme

gabika_tkacikova
autor
8. mar 2016

lenže môj malý zatiaľ žiadnu alergiu nemá, našťastie......tak neviem či do neho zbytočne nepchám chémiu

pribinak
8. mar 2016

@gabika_tkacikova no ak funi pri dychani, tak na nieco reaguje a od polovice februara uz nieco kvitne

gabika_tkacikova
autor
8. mar 2016

@pribinak nám povedala na krčnom, že je to pravdepodobne len reakcia na to že začal chodiť do škôlky a telo sa bráni voči neznámym vírusom, a tak má trošku zväčšené mandle - čo sa mu už upravilo

pribinak
8. mar 2016

tak tam zavolaj a spytaj sa ci mate pokracovat v uzivani, lebo ak je teda ok, nema to zmysel uzivat nieco co nepotrebuje

extrate
8. mar 2016

@gabika_tkacikova aj my máme ten rhinocort dlhodobo, mám ho použiť ked počuť trochu sťažené dýchanie, prípadne soplík, alebo také odkašliavanie. Ked nemá nič z týchto príznakov tak sa má vynechať. Tiež mi bolo povedané ako píše @pribinak že je to prevencia bronchitídy a následne sa môže dopracovať k astme.

gabika_tkacikova
autor
8. mar 2016

ja som sa len bála, že to síce na niečo pomôže, ale na iné uškodí......či nie je vhodnejšie vyplachovať noštek napr. vincentkou

extrate
8. mar 2016

@gabika_tkacikova to neviem ani ja. Máme ešte aj iné lieky dlhodobo, a najradšej by som bola keby som jej nemusela dávať žiadne. ☹