Ribomunyl. Aké s ním máte skúseností?
maminky aké máte skúseností s týmito tabletkami ? dcérke pre opakované angíny imunoalergologička nasadila ribomunyl, užívame ho vždy prvé 4 dni v mesiaci, ale vždy keď jej ho dám do tretieho - štvrtého dňa dostane hnisavú angínu, neviem či je to len blbá náhoda alebo to môže byť nepriaznivá reakcia tela na tabletky, má niekto podobný problém ??? vopred ďakujem za každú odpoveď
Aj moja mala stále chorobu, keď sme dávali Ribomunil. A doktorka vravela, že to nie je z toho, že on má neskorší účinok a bla, bla...
Tiež si myslím, že to bolo kvôli tomu.
no moje deti uzívali ribomunyl cca 3roky no cím viac ho brali tym horsie bolo tak som sa nastvala zmenila alergologicku a detom nasadili isopriniosine a poviem vam to bol zazrak maly ktory bral atb 15krat do roka pri ribomunyle na isoprinosine 1krat rocne atb.sople sice mava ale dostal sa z nich viacmenej bezproblemov rimomunyl uz nikdy viac
cize moje skusnosti su ZLE
s nami to nič nerobilo , žiadna zmena, takisto časté choroby aj počas užívania aj po
ja mám n aopak dobré 🙂 teda môj syn 😀 pomohlo nám to
..nám pomohol veľmi..ale bratrancova dcéra vždy chytila po ňom na 3-4 deň vysoké horúčky..tak jej ho prestali dávať a išli k homeopatke..
@barbi7 no aj my sme mali zozačiatku soplíky, len nám to doktorka nasadila hneď po antibiotikách, tak neviem, či to ešte bola nedoliečená nádcha alebo to bola reakcia a ribonunyl. Syn to jedol, keď chodil do škôlky, aby bol viac imúnny voči ochoreniam. On nevedel riadne vyfúkať soplíky a vždy mu to udrelo do uší 😖 pamätám si ale, že určite sme dlhšie vydržali bez antibiotík ako keď sme ho nebrali 😉
Mala som ho nasadiť, ale radšej som zmenila komplet stravu alias Bukovsky a už ho.vôbec (klop klop klop) nepotrebujeme a som rada, že som ho vôbec nedala..
@evuska32 ..ved to aj nam to naposledy do uska zbehlo a to sme fukali aj odsavali,jednoducho zostala zahuhnana,soplikov nikde a zrazu uz aj usko bolelo a zvysena teplota bola 😖 alergia sa jej nezistila,tiez iba ciastocne oslabena imunita,len odbery robili 2tyzdn.po dobrati antb.,tak si myslim, ze vysledky mohli byt aj skreslene 😒 A presne nam to zacalo ako nastupila do skolky 😠 Po kolkych dnoch vam potom tie sopliky asi tak presli?..
@pimpulienka postupovala si so stravou podla jeho knihy-nejakej konkretnej? 😉
@barbi7 Vola sa: Hneď to bude anjelik to su recepty. Su to dve knihy spolu: Navod na prežitie pre bejby su zas prakticke rady rôzneho druhu
@pimpulienka Dakujem, som si myslela,ze je to ona..uz davnejsie nad nou rozmyslam 🙂 Koli comu ste mali brat ribomunyl, tiez na imunitku?
@barbi7 ano neustale choroby.Každu chvilu soplik, kašel, zapaly.. Imunologička nam.to.predpisala no mne sa nepačilo zloženie tak som jej ho nenasadila..Začala som do stravy zaradzovať všelijake zdrave potraviny podla pana doktora Bukovskeho..Neberieme žiadne ani umele vitaminy len davam vela ovocia a od decembra sa držime v zdraví, čo je taky uspech že waw! 😉 Cebion a pod. su zbytočne vyhodene peniaze. sem tam dam len vitamin D a to od firmy Jamieson nie Vigantol. To je všetko čo berie.
@pimpulienka super, zelam nech sa takto drzite co najdlhsie 🙂 🙂 Dcera ma uz sice 3,5 ale jedno ovocie do nej dostat za den je umenie a to nehovorim,ani o cerstvej zelenine,ze sa jej ani nechyti 😠 ..tak fungujeme na cebione,laktobacilkoch a teraz som nedavno kupila cebion 2xmulti. Zacali jej celkom stavicky chutit,tak vytlacam cerstve pomarance a zvazujem kupit odstavovac,len dufam ze nie zbytocne 😝 My mame caste infekcie dych.ciest,je nam odporucene dat vybrat nosn.mandlu,lebo dycha iba pusinkou ☹ no a vdaka ribomunylu,neviem ci sa tam tak skoro dostaneme,kedze mam pocit ze z neho sa jej tie sopliky drzia ..asi pojdem este aj knihu kupovat a ribomunyl zahodim 😀
@barbi7 držim aj ja palčeky nech sa z toho dostanete. Keď sme bravali cebion a biogaiu a pod. bola mi.neustale chora. Preto som aj napisala, že zbytocne peniaze..Ten ribomunyl sa mi nepozdaval nemam rada taketo farmaceuticke pripravky..nechcem do nej davat niečo o čom.nie som presvedčena, že je vhodne. Ja sama použivam.často homeopatika, ktore mi fakt aj pomahaju. Držkajte sa. Ta kniha je fakt dobra. Čerpam z nej 😉
moja dcerka bude mat tri roky v septembri,tiež nam alergologička dala ribomunil a sopliky a vlhky kašel nam už trvaju tyžden,nevieme sa toho zbavit
nasej malej ribomunyl velmi zlepsil imunitu, teraz berie dalsiu kuru..
len som sa chcela spýtat, ci máte niektorá skusenost s tým, ze prve dni je dieta nervoznejsie a má círy soplik..
nasa malá to má vzdy... na prib.letáku pisu, ze moze byt zvysene slinenie,ale ziadny iný neziaduci priznak, lenze uz som videla informácie k nasim ockovacim latkam a neboli na sk uvádzane vsetky neziaduce ucinky ako v iných krajinách... podla mna nasi dr. ani tie neziaduce reakcie nenahlasuju a tak su letáky nekatuálne, neuplne 😠 ....
to, ze obsahuju lyzovane patogeny je v poriadku, o to práve ide, aby organizmus dietata na ne reagoval a tak sa mu zlepsi imunita..
teda, u nasej malej pomohol velmi 🙂 ..len mi vadia tie neziaduce ucinky prve dni po zacati kury, nádcha ju znervozni, má sice len vodičkový, číry soplík, nikdy z toho nemala bakterialnu infekciu... dakujem
@matax Presne ako pises, aj dcerka mala pocas brania ribomunylu nadchu a soplik bol cisty..ziadne zelene ani zlte. Zaujimave bolo,ze ked bola doma a brala ho, nebola ani nadcha, ale ako bola v skolke, nadcha a naposledy aj kasel,kt. nebol v noci, ale iba cez den a dlho sme sa ho nevedeli zbavit, ani som ho neriesila,sam po dlhsej dobe ustupil. Teraz chodi do skolky a nadchu mame zase a to uz sme jednu polrocnu kuru vybrali..tak som zvedava co nam na alergologii na kontrole povie 🙂 Nervoznejsia moze byt aj z toho, ze citi ze jej ide nadcha, u nas je to tak vzdy 😉
@barbi7 dakujem ti..
nasa mala ma tu nadchu vzdy, najhorsie je prvý den z tých styroch, berie podla rozpisu, 4 dni v týzdni prve tri týzdne a potom 4 dni v mesiaci .., uz berie tretiu kuru , velmi sa je zlepsili hodnoty imunitných testov.. nasa este do skolky nechodi ( aj ked ma tri roky) , uvidime buduci rok
a urcite je nervozna z toho soplika..teraz mi povedala, ze ju aj brusko bolelo 😖
mne bolo divne, ze pisu len slinenie, ked aj tu citam ine priznaky a u nasej malej je vzdy ta nádcha
@matax ja som to spominala aj pediatricke a ona mi povedala,ze ma deti,kt. ked to beru tak su vzdy na antibiot. 😖 ..tak som aj rada,ze nas to obislo len nadchou. My sme boli aj na vyber nosnych mandli. Priznam sa, ze posledne 2balenia som jej uz ani nedala..lebo stale nebola o.k., z toho kasla a bala som sa aby mi prave na prazdniny,neskoncila na antb. doma. Z vysledkov jej vysla ciastocne znizena humoralna imunita..uvidime teraz v septembri ideme na kontrolu,sama som zvedava co..lebo dali sa aj mandle vonku a stale ma hlieny niekde v hrdle a teraz aj nadchu,ale len ciste sopliky. S bruskom sme problem nemali, ale moze byt,lebo rybomunil ju oslabuje,to je ako ked ockuju a oragnizmus si musi vytvorit protilatky,takze popritom dostane lahsie nejaku vyrozku..teda aspon u nas to tak bolo 😒
@barbi7 nasa malicka mala velmi znizenu humoralnu (protilatkovu) aj bunkovu imunitu ..ked jej nedávno brali odbery, jednu z tých zloziek imunity ( zabudla som ci humoralnu alebo bunkovu) uz mala dobru.. takze na tu jednu zlozku imunity to u nej malo velký ucinok..atb uz nebrala viac ako rok a pol.
Brala dlho aj probiotika, myslim, ze aj tie mali velky ucinok na to, ze nebyva chora.
no ked citam, ze ine deti musia brat atb a maju infekty pri liecbe ribomunylom, tak nasa mala este dobre dopadla
mamicky mam tu recept na ribomunyll,,,normalne rozmyslam ci mu ho dam,,, 😒 😒 😒
nas trapia bacile,,,vravela mi alerg, ze to je na posilnenie imunity,,jasne obsahuje
to kade co ako pise jedna mamicka na prvej strane,, ale ked vas ustipne had proti latka je s jedu
asi to ma daco do seba,,, ci??
no uvidime coto urobi nam,,,ak bude zle ako spominaju mamicky vysoke horucky urcite prestanem,,,
a zacnem zas davat colostrum aj ked sa mu hnusi pretoze je hnusny,,, 🤐 🤐 🤐 🤐 potom dam info ako sme dopadli
@onellyo nasej malej pomohol ribomunyl velmi, predtym mavala casto zapal stredneho ucha aj ine infekty, stale atb..teraz uz rok a pol nemala antibiotiká ..
radsej tu vodnatu nadchu pri zacati liecby ribomunylom, ako zapal usiek a stale dáke antibiotika.. ale z tej nadchy je vzdy desne nervozna 😖
to zlozenie su patogeny, na ktore si ma postupne dieta zvyknut, aby nebolo stále chore.. kolostrum v cistej forme vraj velmi pomáha, ja som neskusala, ale davala som detom dlhodobo probiotika - biogaia kvapky

@modra1 vdaka za rychlu odpoved 🙂 Ved to, tiez sa nevieme dockat kedy sa dostaneme na to vyberanie mandli, len uz nam raz termin prelozili,koli tomu, ze laboratorium zle vysetrilo dcere krvicku 😠 😠 ..a termin dali az o sest tyzdnov, tak som teraz na nervy, aby sme do toho 6.6. vydrzali byt o.k. a aj o.k. bola,kym sme nenasadili ribomunyl,tak neviem ci iba nejaka zhoda nahod,alebo naozaj sa potvrdzuje to co tu mamicky niektore spominaju ☹ Zajtra mame dat dalsiu davku, az mam obavu 😒 Inak aj nam to naposledy na usko zbehlo a pri vyberani mandli sa bude davat aj stipulka do uska ☹