Ribomunyl. Aké s ním máte skúseností?
maminky aké máte skúseností s týmito tabletkami ? dcérke pre opakované angíny imunoalergologička nasadila ribomunyl, užívame ho vždy prvé 4 dni v mesiaci, ale vždy keď jej ho dám do tretieho - štvrtého dňa dostane hnisavú angínu, neviem či je to len blbá náhoda alebo to môže byť nepriaznivá reakcia tela na tabletky, má niekto podobný problém ??? vopred ďakujem za každú odpoveď
Caute, nas maly ma predpisany imunor kvoli opakovanym zapalom stredneho ucha,ale tiez som mu to nedala a sopli momentalne riadne a ideme po pamycon. Ale mam pocit,ze radsej mu dam lokalne pamycon na par dni ako ten imunor. Rozpravala som sa s homeopatickou a ta povedala,ze lieky imunomodulatori by detom za ziadnych okolnosti nedavala.
@januschka10 nam pamycon uz ani nezaberal,,, ☹ ☹ ☹ ☹
No teda ako to tu tak čítam, neviem neviem. Dr. malej nasadila isoprinosin po prekonaní vírusového zápalu dasienok, mala to tak rozsiahle, že prestala jesť a potom aj piť a pri tých vysokých teplotách 40-tky čo mala sme to nezvládli bez nemocnice. Tam jej zistili zníženú slizničnú imunitu. Sirup isoprinosin využívala a o 2 mesiace dostala herpesovú angínu ☹ a zas 40-tky, našťastie piť som ju nútila, aby sme zas nezostali na infúzkach, 2 ročné dieťa ukecávať piť je celkom "sranda" keď sa mu zle prehl´ta. Tak jej Dr. po preliečení predpísala ribomunyl. Začala ho užívať spolu z ešte poslednými dávkami ATB a hneď na druhý deň dostala soplík, ale taký smiešny čo hneď prešiel za 2 dni, tak predpokladám, že reakcia na liek. Odkedy ho berie prestalo jej chutiť jesť, tak dúfam, že aspoň zaberie, ke´d už sa s ním trápime 😅
No tak my sme boli v piatok u alergologičky a predpisala nam Ribomunyl, už som si aj rozpísala do kalendára ako mu to kedy budem dávať. Od zajtra sme to mali začať brať, no po prečítaní toľkých negatívnych skúseností som sa rozhodla že mu to nedám. Nechcem aby mi ochorel znova, teraz sme dali vybrať aj mandlu, no uvidím. Kupim radšej ten imunoglukán a preventan. Vďaka za túto diskusiu, pomohlo mi to pri rozhodnutí.
@lenadka tak to je dalsie dieta so soplikom v prve dni uzivania ribomunylu, na letaku pisu len zvysene slinenie,
nasej malej tiez rychlo prejde soplik .. najhorsie je to prvy den, druhy este a potom odoznieva..ona je so sopla strasne nervozna, po ribomunyle ma imunitu zlepsenu velmi -po vyuzivani 2 kur, teraz berie tretiu
imunoglukán mojmu synovi absolutne nepomohol, uz by som ho nekupila @armica152
Hlásim, že od nedele, keď už liek nedostala jej zas chutí jesť 😕 . Ja som jej ho dávala od stredy do soboty, nakoľko v utorok ho dostala predpísaný. Keď už bude dostávať len udržiavaciu dávku, tak to bude hádam v pohode.
@armica152 povedala som si, že to vyskúšam, ten ľahučký soplík bol priesvitný ani ju nijako neobťažoval, to znesiem skôr ako ďalší krát 40-tky, alebo nebodaj nemocnica 😝 plus užíva pribiotiká a na striedačku vitámíny, buď sirup pikovit, alebo B-komplex, alebo cebion.
@lenadka
ahoj ,,,nieje to volajak vela k ribom,,,a k tomu este tolko popritom vitaminou??
mne vravela lekarka ze nemam davat nic okem toho ,,,aby som zbytocne neprehanala,,, ci???
vam to pomaha??? my berieme tu srandu uz 2 mesiac ,,nevidim natom nic hrozne,,, tie sopliky
ale na tie sme zvyknuty,,, 🙂 🙂 uvidime aka bude zima potom dam info,,,,
@matax 🙂 🙂 🙂
no nas uz chytila choroba,,horucky kasel hrozny ,,,az vykaslaval hlieny,,,no a odpoved lekarky §
choroba driemala v nom a teraz sa zacalo telo branit,,, ale aj tomu verim lebo nas mal stale
sopliky nik to neriesil ani smokovec,,ze vychyreny ustav no kdeze ,,,jasne cest vynimkam komu tak pomozu ,,,krna ani obvodny,,takze zatekali sopliky a teraz ich zacal vykaslavat a idu s neho von ,,,jasne aj s nosa ako chemopren hihihi... 😀
takze ako pisu v letaku telo sa zacne branit,,,no uvidime co bude dalej a urcite mu to budem davat pretoze uz sme toho vela preskakali aby som potom vycitala co ked by mu to pomohlo ,,,pretoze nasa choroba nespociva len kasli a sopleni a horuckami ( ked nas to chyti)) nas priebah je hrozny neprajem nikomu,,,,
Ahojte mamičky....Tak ja som dnes prišla práve od lekárky so svojím 10,5 mesačným synom...Predpísala nám Ribomunyl...vysvetlila ako to máme brať a ani nám neodporúčila popri nom dávať iné vitamíny,či probitotiká....čítam tu vela príspevkov,ktoré píšete a som pravdu-povediac zmatená...((( Ale som rozhodnutá vyskúšať to a uvidíme...určite je to lepšie davať,ako stále čakať kedy môj syn vyzdravie z neustálych chorob....Ešte ich nemám vybraté z lekárne a čítam,že priložený letách je hrozov všetkých mamičiek....teraz už aj môj a to som ho ešte nečítala...Ale verím,že na každého pôsobí liek uplne inak...Niekomu pomôže a niekomu nie....Prajem Vám všetkým,aby sa Vám, či Vaším detičkám ulavilo a ostali ste zdravučkí.....
Je tu prosím Vás nejaká mamička,ktorá ma dieťaťko v približnom veku ako ja?10,5 mesiaca... a podava ribomunyl?dakujem..
tieto lieky na podporu imunity mi pridu ako "suche" vakciny...nam nepomohli, naopak, vyvolali zahlienenie a kasel este silnejsi a s horsim priebehom ako ked ochorela prirodzene. Rozliezlo sa jej to potom aj do oci a hrdla, co nikdy predtym nemala, infekcia sa vzdy zastavila v nosteku. Viac to dcere nedam, ani nic podobne, vacsina deti byva chorlava (hlavne skolkari) a aj z toho vyrastie...do nas taketo hovadiny nepchali, tiez sme boli chorlavi ako deti a prezili sme to bez Broncho-Vaxomu a Ribomunilu a podobnych a mali sme moznost si vybudovat imunitu prirodzene.
@jedna_iva nasa mala ribomunyl brala tusim od 16mesickov, pomohol jej..len máva vodickový soplikprvedva dni liecby.. ale dlho nebrala antibiotika, teraz po 1 3/4 roku..predtým musela casto,mavala zapaly stredneho ucha a infekty dých ciest, poruchy imunty podla odberov a teraz ma jednu zlozku imunity v norme, druhu zlozku mierne znizenu
@hlavackova ahojte.... no u nas je to tak prve dobratie sackov uz tie co ked ide raz za mesiac ,,,1 choroba ,,kasel horucka ,,,nasedene atb.. druhy mesaic dobratie a sople horucka uz vyse tyz zas liecba atb
MOJ NAZAR JE ,,, AKO TO JA VIDIM U MOJHO MALEHO JE ,,,NEVEDEL SA BRANIT VIRUSOM A TERAZ TELO S NIMI BOJUJE ,,JA MU BUDEM DAVAT,,,,
@hlavackova
volakedy nebola taka strava ako je dnes ,,,mali sme mat s coho imunitu ale dnes s tej chemie,,,dakujem pekne,
Netvrdim, ze niekomu nemusi pomoct...ja s tymito liecivami vsak nemam dobru skusenost, dcere sa z nich znacne pohorsilo. Ked som jej ich prestala davat a doplname radsej niektore vitaminy a kolostrum, sa to naopak zlepsuje. A co sa tyka chemie v strave, mas absolutnu pravdu...tieto lieky su vsak chemia "navyse". Napr. taky Broncho-Vaxom obsahuje glutamat - povazuje sa za nezdravy, nema sa vobec davat detom, do liekov pre deti ho vsak pchaju...asi treba vyskusat (ved lekari tiez len "skusaju" co zaberie), nie su vsetky deti rovnake a u kazdeho zaberie nieco ine.
ten ribomunyl obsahuje vlastne bunkové obaly ( alebo inú časť vírusu, už si presne nepamätám ) z rôznych ochorení aby sa ich telo naučilo spoznávať a bojovať proti nim, je možné že u časti pacientov spustí ochorenie. Môj malý to užíval ale vôbec mu to nepomohlo.
baby a kolko balenie vam predpisal lekar???? lebo ako pocitam tak pocitam, a vyjde mi z 1 balenia len narozova kura a zaciatok tej udrziavacej.................ci potom ho zas treba dat lekarom predpisat????
Brali sme ho asi 5 mesiacov,poctivo,pravidelne,pomimo sme mali Imunoglukan sirup,a efekt absolútne žiadny,chorobnost rovnaká,žiadne zlepšenie 😢
aj nam predpisali vcera Ribomunyl a dcerka ho dnes začala uzivat. Nemate skusenost, ci moze popri nom uzivat aj bio kolostrum? Zabudli sme sa na to opýtať imunoalergológa.
Ahojte,
moj syn bral Ribomunyl, vybrala sa mu nosna mandla a odvtedy byva chory raz za cas 🙂. Nam aj to vybratie nosnej mandle velmi pomohlo, odvtedy nemal ani raz sinusitidy, chytene usi, co predtym v kuse, z jednej sa dostal a za tyzdnen mal opat, takze super 🙂
Dcerka tiez teraz brala 5 mesiac Ribomunyl a od septembra zacala chodit do skolky a neviem ci je to vedlajsia reakcia a buduje sa jej imunita, ale v septembri (1-4 brala) 5 den zacala soplit a mala nadchu, teraz (1-4 brala) a 3 den opat nadcha, ale bez teplot. Mali ste to aj vy?
Ja len ci mam zavolat dr. alebo mame este jeden mesiac co nam ostava vybrat tie 4 davky
Ahojte, pridávam sa k tým s negatívnymi skúsenosťami. Dcéra ho berie 2x, táto 2 kúra je trošku iná - každý mesiac len 4 dni, ale ťaháme už 7 mesiac a vraj ešte potiahneme...Ale väčšinou je vždy počas alebo pár dní po dobratí chorá, vždy to sprevádzajú aj teploty až horúčky... Prvý rok sa sťažovala na bolesti bruška, dr.mi tvrdila že nie je možné, aby to malo súvis s ribomunylom, pritom ju bolelo len vtedy keď ho brala, hlavne prvé 2 dni...Tento rok sa mi zdá ešte horší, síce atb.mala "len" 2x tento rok, ale neustále sa opakujúce soplíky a potom kašeľ...Od začiatku septembra je to skoro každý druhý týždeň ☹ Kontrolu s testami máme na konci novembra, ale som pevne rozhodnutá jej ho naďalej už nedávať.
Baby, viete mi poradiť, začala som synovi dávať ribomunyl prvý krát teda tri týždne, po štyri dni, a dnes som sa zobudila a zistila som že dnes bol tretí deň čo ho mal brať. ☹ neviem či to bude vadiť keď tento druhý týždeň vynecham a začnem dávať až tretí týždeň, dúfam som to napisala zrozumiteľne, dakujem za radu
Ahojte, môj malý tiež dostal Ribomunyl, lebo má stále dákych kokov a od toho dnňa ako začal tú 3-týždňovú kúru, tak jeu ž mesiac chorý....využíval dvoje ATB a dnes máme ačať s novým balením a neviem či mu ho mám dať, alebo nie ☹ asi poobede zavolám alergologičke a opýtam sa či je to normálne takto byť meaiac chorý, predsa má len 1 rok a 5 mesiacov a aby bol stále na ATB asi nie je normálne 😠
@rebesita volala si? čo TI povedala. A ako Vám je. MOja dcérka má brať Ribomunyl od 1,12. ale ako čítam som v rozpakoch či jej to dávať :(.
Ahoj, aj môj syn užíva 5 rokov, a neni chorí, max. 1 za rok. určite to pomohlo, lebo dovtedy bol chorí 5-6krát do roka. 🙂

a vy ste mali koli comu my koli opakujucej sa bakterii v nose ,,,zlaty staflokok,,,,