Riešenia pre bolestivú menštruáciu u 11-ročnej dcéry
Žienky poraďte niečo na bolestivú menštruáciu, má len 11, bolí ju hlava bruško aj chrbát,
u nas zatial ponaha Panadol Femina, a teplo na brucho a krize.
u nas zatial ponaha Panadol Femina, a teplo na brucho a krize.
@elanor žial panadol má u nej iba minimálny účinok
Flector a teplý termofor na brucho
Ja mávam tiež veľmi bolestivú menštruáciu.. nezaberali mi žiadne lieky okrem Valetolu. Ale nie som si istá od koľkých rokov je možné užívať tento liek..
@livih píše že od 15r
Flector a teplý termofor na brucho
@pribinak píše sa že od 15r navyše že sa nesmie pri alergii na ibuprofén , čize je vylúčené aby užívala, teplý obklad dávam ale to sa dá iba doma a čo v škole?
neter si dava nalgesin
Do školy jej daj tie hrejivé náplaste. Sú buď na bolestivé kríže alebo aj vyslovene na menštruáciu. Ráno nalepí, hreje a drží to celý deň. Veľmi super vecička.
Pridať vitamíny tesne pred menštruáciou a aj počas, tuším som brala vysokú dávku Bkomplexu a Cčka. Pozri aj NoSpa (neviem, či je tam veková hranica, brala som ju od nepamäti ku krámom). A liek podľa toho, aký môže (nalgesin najviac asi za mňa alebo ibuprofén).
A ak bude mať náhodou teraz niekedy lekárku, skontrolovať železo. Ja som mala veľmi zlé hodnoty, kvôli ktorým to boli bolesti, ktorá ma obmedzovali v škole/práci, musela som ostávať doma. Keď som začala brať lieky, aby sa mi upravilo, zrazu aj krámy sa zlepšili.
Držím palce 🙂
ja som trpela extremnymi bolestami az kym som nezacala brat antikoncepciu, ale to az ako dospela, na ZS/SS som vtedy ani do skoly nemohla chodit, resp. som musela ist domov, lieky na bolest pomozu, ale treba ich dat ked bolesti len zacinaju,inak nezaberu, a tiez len teply termofor a snazit sa zaspat, potom to bolo lepsie
Ahoj, mavala som silne bolesti ako dieta, pomohol mi studeny obklad - mokra vreckovka na brucho
Skus sa poradit s dr, mozno by pomohol na predpis Algifen. A urcite moze kombinaciu Paralen+NoSpa, dcera pri cakani na operaciu toto uzivala pravidelne. No Spa pomoze na krce, paracetamol na bolest.
Ja som to mala v jej veku tiez bolesti sa zmiernili po prvom porode. Bol to nastadtie vzdy len prvy den menzesu ja som aj zvracala mala hnacky . Prvy den som nesla do skoly ak som dostala v skole triedna ma pustila domov nebol s tym problem doma nejaku tabletku od bolesti lahnut pod perinu a majorankovy caj

Ja mávam tiež veľmi bolestivú menštruáciu.. nezaberali mi žiadne lieky okrem Valetolu. Ale nie som si istá od koľkých rokov je možné užívať tento liek..