icon

Riešenie hypertonusu u bábätka

7. nov 2025

Ahojte mamicky, ma tu niekto skusenost s hypertonusom? Moja mala ma 6 mes. Cvicili sme vojtovku ale po nej prislo zhorsenie, este viac bola tuha ako predtym. Velmi sa bojim ake moze mat tento sydrom nasledky do buducnosti. Vie sa niekto podelit o skusenosti? Aktualne zaciname cvicit inou metodou

anonym_60b9eb
7. nov 2025

Plavanie ste neskúšali? Až by vám ho lekár povolil.

anonym_d024cc
7. nov 2025

@anonym_autor Baby plavanie sa odporuca aj pri hyper, aj pri hypotonuse.

anonym_209f8d
7. nov 2025

Plávanie a hypertonus zvykne sám okolo roka miznúť, pokiaľ nieje nejaka ina diagnóza,jediný problém je to aby sa dieťa neučilo nesprávnym pohybovým vzorcom ktoré môžu ovplyvniť jeho ďalší vývoj na to sú dobre cvičenia
Ale áno, vojtu niektoré detí znášajú veľmi zle
Skúste aj iné bobath, masáže a plus to plavanie

petronela1985
7. nov 2025

@anonym_autor kamaratkina dcérka mala hypertonus, cvičila s ňou tak do pol roka, chodili na neurológiu a rehabilitácie, plus cvičili doma. Ale u nej sa to výrazne zlepšilo. Potom sa tak rozpohybovala, teraz ma 10 mesiacov a chodí okolo nábytku. Držím palce.

autor
7. nov 2025
@anonym_209f8d

Plávanie a hypertonus zvykne sám okolo roka miznúť, pokiaľ nieje nejaka ina diagnóza,jediný problém je to aby sa dieťa neučilo nesprávnym pohybovým vzorcom ktoré môžu ovplyvniť jeho ďalší vývoj na to sú dobre cvičenia
Ale áno, vojtu niektoré detí znášajú veľmi zle
Skúste aj iné bobath, masáže a plus to plavanie

@anonym_209f8d na bobath sme zacali prave chodit, plavanie by sme chceli tiez zacat v najblizsej dobe. No snad to dopadne dobre uz mam vselijake myslienky

anonym_209f8d
7. nov 2025

Žiadne myšlienky, kľud, drviva väčšina s hypertonusom je ok,jedine že by sa našli iné diagnózy
ale to clovek nikdy nevie čo môže vyskočiť a hocikedy hocikomu,takže dopredu nerozmyslaj🍀