Riešenie nadváhy: Ako pomôcť 11-ročnému synovi?
Čaute neviem či to sem patri ale chcem sa spýtať či sa niektorá z vás s takýmto niečim stretla a keď áno ako ste to riešili.
Moj syn má 11rokov , 163cm a 78kg. Ano viem je to veľa a musím uznať že už má aj to bruško väčšie aj riadne stehniská.
Včera sme boli na preventívke a doktorka mu to jasne povedala ze má problém s váhovou. Taktiež nás poslala na endok. takže čakám na termín aj keď synovy sa tam moc nechce. Máte aj vy deti s nadváhou ako to riešite? Pretože ja nadváhu nemám ani nikto v rodine.
Ďakujem za odpovede
@lenkahvh nie že sa mu nechce len je mu to lúto že on jediný má v rodine taký problem
môj 11 ročný syn má takehoto spolužiaka. moj chlapček je taká vysoká palička a ked idu spolu, doslova to vyzerá, že je to jeho o 10 rokov starší brat, než spolužiak, lenže jeho rodičia sú rovnakí. mama ma tak 185 cm, otec vyše 200cm a obaja proste ... no objedení. je to maximálne nezodpovedné, ako už aj baby povedali. ale nič, čo sa nedá zmenit ! skuste sa zapojiť cela rodina a pomoct mu - zmena stravy, pohyb. chodte spolu na bicykle, spolu plávať.
prosím ta už ked si to sem nechala zajst tak to aspon netutlaj pod koberec lebo "jemu sa nechce". urobit si tabulku aktivít na každy den.
Treba mu robiť program na bycikel, plávať, túry atď. nie sediet za Pc, a také čipsy, sladkosti a sladké vody vobec, zdravá strava, ako dieťa vyzerá za to môže rodic sorry, to nenabral za mesiac túto vahu
Ja som mala ako 13 ročná 78kg a bolo to hrozné,výšku neviem. Zo dňa na deň mi preplo v hlave prestala som jesť sladké,slané, začala piť veľa vody za pár mesiacov som mala 62kg a už som nebola tlstá,trčali mi kosti takže to ide len treba niečo pre to spraviť
No neviem, akoze vsetci tu radia, ze upravit stravu a naucit sa hybat... ale na druhej strane bavime sa o zacinajucom pubertiakovi, nepozname charakter dietata nic... carovna palicka neexistuje a v tomto veku ziskat spolupracu asi nebude najjednoduchsie... radite prestat pit sladke vody a vyjedat cipsy ci sediet za PC/TV ale ved o tom chlapcovi nic nevieme.... A ak nikto v rodine nadvahu nema, ako pise autorka, tak to asi nebude len zlou zivotospravou. Netvrdim, ze je to zdravotny problem, ale toto chce podla mna citlivy pristup, mozno aj psychologa... za tym moze byt vsetko mozne...
@cookie29 ano, to je pravda, autorka dala primalo informacii, teda ziadne, nevieme naozaj nic, ako ten chlapec zije, co robi, ako sa stravuje, ake ma zaluby, spankovy rezim atd - cize to su vsetko len dohady a rady do luftu
a ked len on jediny ma problem s nadvahou a oni nie? takych je tiez dost - osobne poznam rodinu, kde vsetci stihli a chlapec vypaseny, lebo ved mu chuti, lebo ved chudatko, nechce sa mu ist von s kamosmi, nechce ist lyzovat, tak ostal doma atd - co ho budem nutit atd
praveze poznam viac takych rodin, kde rodicia stihli a deti tucne - nic zvlastne
ja suhlasim s tym, ze obezni ludia sa casto vyhovaraju na stitnu zlazu atd., ale realne maju vysoky prijem kalorii. Moj syn ma 11, a ma 30 kg. Ale on je chudy, a nizsi ako tvoj. Ty mas celkovo aj dost nadpriemerne vysoke dieta. Jedine, zmenit jedalnicek a viac pohybu.
Je to moc veľa ale to sama vieš ,treba určite vyšetriť ale ty sama najlepšie vieš ako to u vás funguje čo papa a koľko .ak vies že veľa zje tak myslím že nebude príčina stitna žľaza ale teba samozrejme vylúčiť.ja mám opačný problém moji chlapci nepriberaju lebo nechcú poriadne jesť .to nevieš čo je horšie .samozrejme ako matku ťa to trápi nevšímaj si zle komentáre ,ja viem podľa seba keď som bola malá a mala som nadváhu veľkú čo všetko robila moja mama aby mi pomohla a nikam to neviedlo pokiaľ som si to sama neuvedomila .

@zuzubb007 33kg to je viac ako dvakrat menej než môj syn to strašne.Áno viem uvedomujem si to že jeho váha je fakt hrozná