Riešenie silnej očnej alergie u päťročného dieťaťa
Dobrý deň všetkým.
Nevedeli by ste mi poradiť čo by synovi pomohlo na silnú očnú alergiu?Už má druhé očné kvapky na alergiu od alergologicky a nepomáhajú,mal aj jedny kortikoidne kvapky ktoré mal brat týždeň a tie boli fajn pomáhali ale nemôže si ich naďalej dávať,môžu sa len krátkodobo kvôli očnému tlaku.
Zajtra ideme k alergologicke tak snáď mu predpíše nieco čo by pomohlo,má uplne krvavé oči,opuchnuté bielka a neprestajne si ich šúcha kvôli strašnému svrbeniu.
Na pohotovosti sme boli uz dvakrat aj kvoli stazenemu dychaniu.
Berie aj kvapky zirtek.
Tvár mu oplachujem niekolko krat denne,dnes sme cely den v byte zatvorení lebo sa s nim uz bojim ist aj von.
Ale vetrat obcas musime a v ovzdusi je teraz vela alergenov a tak nam vojdu aj do bytu. Okrem toho nemá ostatne priznaky nema ako kychanie soplenie.
Mal niekto z vas podobny problem?prvy rok ma takuto alergiu.
Manzel je alergik od tetstva a s tymto sa teda este nestretol.
Ďakujem vám pekne všetkým
A vieš presne na čo ma alergiu? Cisticku vzduchu mate?
@janinah nie nevieme naco,krvne testy boli negativne a kozne dr este nerobila pretoze nemal tak silnu alergiu ako teraz a stacil zirtek alebo aerius,alergia mu zacala teraz v maji najskor len často žmurkal,dostal opatanol.
Prestal žmurkat ale neskor v juni asi v polke zacali oci svrbiet,pocit cudzieho telesa opuch,dostal na pohotovosti antalerg a tie kortikoidne kvapky(tie zabrali)ako ich dobral po 2 dnoch sa to vratilo späť .
Čističku nemáme.
Kolko krat denne kvapkate opatanol? Pridala by som aj nejaky zvlhcovac do oci. Nieco ako HYLO DUAL INTENSE očné kvapky ale vhodne pre deti.
Kolko krat denne kvapkate opatanol? Pridala by som aj nejaky zvlhcovac do oci. Nieco ako HYLO DUAL INTENSE očné kvapky ale vhodne pre deti.
@maris5 opatanol boli prve kvapky teraz davame antalerg ale mozu sa len 2 krat denne rano a vecer.
Ocuflash mu davam pomedzi asi 4 krat este.
Citam ze livostin su velmi dobre kvapky bez predpisu ale ci mozu aj deti neviem.tie hylo dual pozriem ďakujem
@maris5 opatanol boli prve kvapky teraz davame antalerg ale mozu sa len 2 krat denne rano a vecer.
Citam ze livostin su velmi dobre kvapky bez predpisu ale ci mozu aj deti neviem.tie hylo dual pozriem ďakujem
@alzbetkacicka ja som alergik, okrem kvapiek a antihistaminík používam aj slecne okuliare ktoré mi úplne prilnu k tvári.
Nosim ich či svieti slnko či prší je zamračené proste hocijaké pocasie
Jednoducho tie okuliare tak natesno prilepené k tvári chránia sliznicu oka, pomáha to
A samozrejme po prichode z vonku si umývam vlasy
@alzbetkacicka ja som alergik, okrem kvapiek a antihistaminík používam aj slecne okuliare ktoré mi úplne prilnu k tvári.
Nosim ich či svieti slnko či prší je zamračené proste hocijaké pocasie
Jednoducho tie okuliare tak natesno prilepené k tvári chránia sliznicu oka, pomáha to
A samozrejme po prichode z vonku si umývam vlasy
@pribinak syn nosi dioptrie a on ma nejaku vyraznu alergicku reakciu a malo ludi ju ma.
Jemu nestacia asi obycajne kvapky do oci a antihistaminika,uvidime co povie zajtra dr.
Je leto chceme chodit aj k vode a tak.
A ja ho mozem celeho osprchovat zakazdym ked prideme domov a dat ciste oblecenie ale ked mame otvorene okna tak to prejde dnu.
Nemozeme mat cely den zatvorene to sa neda.
Dakujem ale za radu,ak nam uz nic nepomoze tak aj tie okuliare skusime lebo vsak je len zaciatok jula,leto pred nami.
@alzbetkacicka ocuflash mi robil taku alergiu, ze som sa isla zblaznit!!!! Pozor nan
@alzbetkacicka ocuflash mi robil taku alergiu, ze som sa isla zblaznit!!!! Pozor nan
@jamidea a antalerg mi tiez vystipal oci. Musis davat menej no s rozumom. A sledovat co mu ulavi.
@pribinak syn nosi dioptrie a on ma nejaku vyraznu alergicku reakciu a malo ludi ju ma.
Jemu nestacia asi obycajne kvapky do oci a antihistaminika,uvidime co povie zajtra dr.
A ja ho mozem celeho osprchovat zakazdym ked prideme domov a dat ciste oblecenie ale ked mame otvorene okna tak to prejde dnu.
Dakujem ale za radu,ak nam uz nic nepomoze tak aj tie okuliare skusime lebo vsak je len zaciatok jula,leto pred nami.
@alzbetkacicka doma určite kúp čističku na vzduch a sieťky na okna pre alergikov
Livostin moze do oci od 6 rokov, synovi pomahaju, tiez odporucam tie okuliare nosit vzdy ked ide von ale ked ma dioptrie tak neviem. Bude to asi alergia na travy ..a tiez ten ocuflash neviem ci je dobry lebo nas mal aj nato extrem alergiu lebo to je prirodne.
Livostin moze do oci od 6 rokov, synovi pomahaju, tiez odporucam tie okuliare nosit vzdy ked ide von ale ked ma dioptrie tak neviem. Bude to asi alergia na travy ..a tiez ten ocuflash neviem ci je dobry lebo nas mal aj nato extrem alergiu lebo to je prirodne.
@ema22270 presne, ocuflash je riadny hnus pre alergika.
@jamidea dovre vediet vysadim dakujem
@alzbetkacicka doma určite kúp čističku na vzduch a sieťky na okna pre alergikov
@pribinak teraz mame nove kupovane ake normalne este predtym ako mu zacala alergia,popozeram sa po sietkach pre alergikov dakujem
@ema22270 ocuflash pouzivame od mala a nikdy nemal nic z neho,ale alergie sa vyvijaju tak vsetko je mozne,radsej ho vysadim a uvidim co zajtra povie dr.
Dakujem
@ema22270 syn ma 5 a pol tak mozno by uz mohol tie kvapky
@ema22270 syn ma 5 a pol tak mozno by uz mohol tie kvapky
@alzbetkacicka Livostin si dávam aj ja. Ocuflash mi nijak neprekáža, nemám s ním problém
@alzbetkacicka vysadila by som ocuflash... Aj samotné kvapky môžu robiť alergiu a potom treba pracovať aj s prežívaním dieťaťa...
@ema22270 ocuflash pouzivame od mala a nikdy nemal nic z neho,ale alergie sa vyvijaju tak vsetko je mozne,radsej ho vysadim a uvidim co zajtra povie dr.
Dakujem
@alzbetkacicka myslim ze uz aj 5.5 rocny by mohol opytaj sa doktorky ale muslim ze v pohode hlavne ked ma taku silnejsiu alergiu tak myslim ze pomoct by to mohlo
Tak dnes u dr
Nove lieky aerius sirup.
Opäť opatanol aj ked som povedala ze nepomahaju ale ona ze su lepsie ako antalerg
Nasonex
Eflumidex
Montelukast na astmu ktoru ale nema ani nekasle len 2 krat mal zatial take ze sa mu tazsie dychalo ale tak ze ho bolelo pri nadychu ale dychal normalne nekaslal ani nic to sme boli na pohotovosti aj.
Tak mozeme dalej skúšať a cakat co bude
Asi ste ten efflumidex vysadili nahle. Syn mal tento problem 2 roky, tento rok zatial s opatanolom zvladame.
Ale po minule roky sme ficali na efflumidexe. Mali sme ho po ruke a ked bol problem, kvapli sme. Nepravidelne. Opytaj sa lekarky na to, co sa stane.
My sme pri iba prvom uzivani boli na kontrole ocneho tlaku.
Asi ste ten efflumidex vysadili nahle. Syn mal tento problem 2 roky, tento rok zatial s opatanolom zvladame.
Ale po minule roky sme ficali na efflumidexe. Mali sme ho po ruke a ked bol problem, kvapli sme. Nepravidelne. Opytaj sa lekarky na to, co sa stane.
My sme pri iba prvom uzivani boli na kontrole ocneho tlaku.
@bazarik84 a ako dlho ste ho prvy krat kvapkali?nam ocna na pohotovosti povedala ze 6 dni 3 krat denne a vysadit
Ziadne ze pomali a zmensovat davku alebo co,ocna by mala vediet ako sa pouzivaju kvapky.
Aj ked dnesna skusenost 2 alergologicky rozny nazor na tie kvapky,tak ja uz neviem,co doktor to iny nazor.
@bazarik84 a ako dlho ste ho prvy krat kvapkali?nam ocna na pohotovosti povedala ze 6 dni 3 krat denne a vysadit
Ziadne ze pomali a zmensovat davku alebo co,ocna by mala vediet ako sa pouzivaju kvapky.
Aj ked dnesna skusenost 2 alergologicky rozny nazor na tie kvapky,tak ja uz neviem,co doktor to iny nazor.
@alzbetkacicka ked ja si to uz nepamatam. Ale prvy raz sme mali asi tyzden az 10 dni viac krat denne a potom tyzden alebo 10 dni raz denne. Tak nejak.
Tak ti poviem, ze lekari tiez nevedia vsetko a tiez maju aj vlastny nazor na rôzne veci. Nam prva ocna toto ani nepredpisala. Iba stale atb, kvapky na alergiu a nakoniec, ze ona uz nevie, co nam ma dat. Takze az druha povedala, ze to je iny druh alergie a efflumidex je na to.
Obcas musis sedliacky rozum použiť 😆.

A vieš presne na čo ma alergiu? Cisticku vzduchu mate?