Riešenie zápchy u dojčiat
Ahojte, chcela by som sa opýtať či mi viete niečo doporučiť na zápchu. Syn (9 týždňov) pije Nutrilon AR1 - pod dohľadom pediatričky sme skúsili už viaceré typy mliek aj značky, žiaľ materske mal len moje kolostrum a následne kvôli závažnym zdr. problem mi musela byť zastavena laktácia. Ale späť k mliekam, všetko čo vyskušal buď vyzvracal (reflux) alebo pri pití doslova plakal na fľaške (priam vrieskal). Nutrilon AR1 pije už cez 5 tyždňov a všetko bolo fajn, ale poslednú dobu ho začalo nadúvať a musela som použiť viac krát rektálnu rurku. Prv sme s pediatričkou zmenili mlieko na Sunar AR ale to bola pre nás katastrofa, takže späť na Nutrilon AR. Doktorka odporučila miešať Nutrilon AR a Nutrilon Advanced, čo mu úplne dokonalo sadlo, žiadne grcanie ale ani žiadne zápchy, no zhruba po tyždni začal hnačkovať, a aj keď som plienky menils ihneď schytal zapareninku. Takže späť na čistý AR Nutrilon s tým, že doktorka odporučila užívať 2x denne GOS/FOS navyše od Beba v sačkoch a probiotika Pegaso. No nemyslím si, že to niečo robí. K doktorke idem budúci tyzdeň, len ma zaujíma či viete odporučiť nejske kvapky, prip. či ste riešili niečo podobné, prosím.
@anonym_autor nam Pegaso robili zapchu

@anonym_autor Ahoj mne sa pri zápche malá zvykla vykakať aj tak keď som jej dlhoooo masirovala bruško potom snou dlho cvicila a nožičky som nechala dlhšie pritlačene k brušku a nejak zázrakom to z nej vyšlo 🤣 pri tom slove dlho myslím ozaj dlho🤣 aj 1h vkuse