icon

Rinogermina u detičiek

buffy27
12. mar 2018

Prosim vas mate niekto skusenosti s Rinogermina u deti? Dakujem

martusik2305
2. apr 2019
erka2014
2. apr 2019

@danielak84 pri rinogermine je pisane ze pre opakovane chore deti 5mesacnu kuru treba. az potom vysledky. ja skusim. uz som tiez zufala

danielak84
2. apr 2019

@erka2014 to vazne?Asi som to prehliadla v navode.

martusik2305
2. apr 2019

Mi mame opakovane zápaly usiek aj nádchy od októbra sa to ťahá už má ide urvat a to sme už malý aj ATB 2krat do 1,5 roka nič 😞ale keď staršia nastúpila do škôlky tak koniec

veronika05048
2. apr 2019

@erka2014 no som zvedava,ci nam tie hlieny zmiznu,lebo mne sa zda akoby pri uzivani rinogerminy mala tych soplikov tonu a ked sme mali mesiac pauzu,tak nic.teraz uzivame 2.davku,lebo sme mali zapal dutin...

sofik19
2. apr 2019

@veronika05048 nam sa toto 2x stalo, ze ju to neskutocne podrazdilo, a naposledy sme sa tych soplov po Rinogermine vobec nevedeli zbavit 😔 teda neviem ci to malo priamy suvis, ale sople sa jej vyslovene spustili az po podani.

veronika05048
2. apr 2019

@sofik19 no odpadnem....ja som myslela,ze tie hlieny nejako rinogermina na seba naväzuje a tym vychadzaju hlieny von a tak nastava liecebny ucinok...no neviem,ci k.doktorke nepojdeme na stery....nejako sa mi to nepozdava

erka2014
2. apr 2019

@sofik19
@veronika05048
u mladsej som pripisovala nahode ze sa spustili zrovna po podani kvapiek sople ale vidim ze to asi nebude nahoda. no uvidime. aj keby som ich trosku potrapila 5mes a zmizli by im bacile a konecne by mali pokoj tak by to stalo za to.

sionell
3. apr 2019

Ano pocas choroby mi Rhinogermina spustala hlieny, musela som prestat. Mame za sebou s dcerkou zatial 3 kury. Prvu sme vybrali v auguste a septembri, kym sme boli este zdrave, sopliky neboli, ochoreli sme obe az v novembri, co je rekord, lebo minuly rok sme boli obe chore kazde 4 tyzdne kvoli nastupu do skolky. Rhinogermina zaschne v nose po asi 5 minutach a to je vsetko. Ale davala som dcerke len po 1 vstrek, aby jej to nestieklo na sliznicu az do hrdla, lebo tam to stipe. Tretiu kuru som chcela vyskusat pocas choroby v novembri, ale to viedlo k zhorseniu, museli sme s tym prestat. Treba si uvedomit, ze su to bakterie a naozaj nemusia vyhovovat kazdemu v zavislosti od mikroflory, ktoru mame kazdy inu. Treba vyskusat. Je to lepsie nez uzivat vnutorne vselijake doplnky vyzivy s chemickymi konzervacnymi latkami. Skusali sme Imunoglukan, ja tabletky a dcerka sirup, no nemalo to efekt, to iste mi potvrdil aj moj imunoalergolog. Chodi k nemu dost ludi na to, aby to vedel posudit. Ja mam este aj alergicku nadchu, takze si Rhinogerminu ju striekam az po rannej hygiene - preplachnuti nosa konvickou. Takze nasledne som pockala 2 tyzdne, kym vyzdravieme a 3 zimne mesiace sme mali bez choroby prvy krat po rokoch.
@martusik2305
@veronika05048

kuratko1803
3. apr 2019

@erka2014 uz mame v ppdstate 7. Mesiac
Len vlani boli 3. Pol roka pauza. A teraz ideme intenzivne 6 mes kuru. Kedze balenie je vzdy po 3 ks
Myslim ze trochu pomohlo takto

sionell
3. apr 2019

Este k tym soplikom. Pripravok je bez chemickych konzervacnych latok. Je konzervovany kys. citronovou, ktora samozrejme drazdi sliznicu. Ak ide o sliznicu podrazdenu alergiou, alebo chorobou, Nasivinom atd. tak samozrejme ta sa brani produkciou sekretu. Okrem toho princip sprejov do nosa, ktore su na baze solneho roztoku je taky, ze tento roztok na seba naviaze sekret a ten vyjde von spolu s roztokom. Nieco podobne nastava aj po aplikacii Rhinogerminy - je to cudzia latka, ktora po vstreknuti sposobi hlien a ten nasledne vyteka von z nosa. Odporucam vam davat len 1 vstrek do kazdej dierky tak, aby Rhinogermina stihla zaschnut. Lepsie je davat po troske ako to prehnat a potom vsetko vyfukat von. Mame za sebou 2 kury, tretiu som prerusila, lebo pocas choroby to nemalo zmysel, ale aspon som sa poucila. Ja som videla vysledok uz po 2 kurach, ochrana nam trvala 3 mesiace. Dalsiu planujem teraz niekedy, len som na nu zabudla a medzitym sme v marci ochoreli.
@erka2014
@sofik19

erka2014
3. apr 2019

@sionell
@kuratko1803
@veronika05048

@sofik19 takze ak tomu spravne rozumiem ak je dieta zdrave a zacne s kvapkami nemali by byt vyrazne sople pocas uzivania. ak je chore a ma riadne sople len sa to kvapkami zhorsi?

martusik2305
3. apr 2019

@erka2014 to zaujíma aj mňa

erka2014
3. apr 2019

@martusik2305 toto je normalne veda 😂

martusik2305
3. apr 2019

@erka2014 sa bojím ze mu to dám teraz keď je ôk a dostane nádchu s nim sa nedá potom pracovať iba plače soplik mami 🤪

sofik19
3. apr 2019

@erka2014 dievcata ja neviem, vlani na jar jej to velmi pomohlo, ale uzivala vtedy sucasne aj Bronchovaxom. Vybrala 3 davky a ozaj 3 mesiace pokoj. Ale potom sme skusili opat v juni a takisto teraz v januari a po prvej davke skarede sople. Tak som si povedala ze to tretikrat skusat nebudem 😏 Bola na adenotomii nakoniec vo februari, sopli aj nadalej ale priebeh lepsi ako predtym, hlavne tie noci neporovnatelne.

kuratko1803
3. apr 2019

@erka2014 ja by som to v akutnom stave nedavala
Zhorsi sa
Len na doliecenie abo alo prevencia ako pisu
Tj 1 tyzden
Pauza 3 tyzdne
A zase dalsie balenie tyzden a tak dokola

erka2014
3. apr 2019

@kuratko1803 tak ja som dala v akutnom stave a preto asi taky zly priebeh. mohli na to upozornit v letaku 🙄

kuratko1803
3. apr 2019

@erka2014 asi
V akutnomto asi tece a vsetko vytece
Ani s atb kvapkši by som nedoa
Lebo sa “pobiju” probiotika s atb

erka2014
3. apr 2019

@kuratko1803 to mi bolo jasne. dala som az po ATB kvapkach ktore mimochodom nezabrali lebo ma zlateho stafilokoka

kuratko1803
3. apr 2019

@erka2014 to sme mali aj my
Dlhooooo. Z porodnice
Ale zabral tinogermina
Skor pbeumokoka sme dlho riesili..... 5 mes.
Vylucenie z kolektivu
Rinogermina
Nakonec augmentin es 2 tyzdne a bolo po pbeumokokivi

Predtym 5 mes nezabealo nic (pamycon, uniflox smi tobrex lokslne, zinnat celkove nic...) az augmentinośabema imunita atd:( 🤷‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️👌

erka2014
3. apr 2019

@kuratko1803 co je tinovermina?

sionell
4. apr 2019

@veronika05048 Dcerka nie je alergik, sopliky vobec nemama, ale davam jej len 1 vstrek. SKusili sme to aj pocas prechladnutia, a to prave nebolo dobre, lebo par minut po vstreknuti jej hlieny tiekli z nosa, ked sa vyfukala tak uz bolo dobre. Ja takisto, ked som mala problem s alergiou, tak som nemohla uzivat Rhinogerminu, kychala som z nej este viac. Ale ked som zdrava a alergia sa prave neprejavuje tak len zaschne v nose a nic mi z nej nie je. Kazdy moze reagovat inac.

sionell
4. apr 2019

@erka2014 U nas to je presne tak ako pisete, Ked sme zdrave tak nic. CItala som si 3 zahranicne vystupy zo studii, nikde neuvadzali, ze sa neodporuca uzivanie pocas choroby, a ani nepisali ze su silne vedlajsie ucinky v podobe sekretu s nosa atd. Takze podla mna to nie je v poriadku, ak mate takuto reakciu. Skuste kuru prerusit a pokracovat, az bude dieta 100% zdrave. Inac to asi nebude pre vas vhodne, lebo nie kazdemu musi vyhovovat prave ten typ bakterii, ktore dali do Rhinogerminy. Zlozenie miktoflory mame kazdy ine. V nose vacsiny zdravych ludi sa tieto bakterie nachadzaju a ak tam nie su, tak sa vytvara miesto pre ine patogeny, ktore sa premnozia. Je to vlastne konkurencny boj medzi "dobrymi a zlymi" mikroorganizmami. Raz su premnozene jedny a raz druhe. Ale vam zrejme Rhinogermina nevyhovuje, potrebovali by ste ine "dobre" bakterie.
@martusik2305
@sofik19

erka2014
4. apr 2019

@sionell dnes posledný den a zda sa ze sople ustupuju. uvidim po kure. druhu dam ked bude zdrava uvidim co to spravi vtedy. teraz sme zacinali s chorobou.

martusik2305
4. apr 2019

@sionell dnes mi pediatrička povedala ze môže mať aj zvýšenu teplotu 🤔

diabliq6666
8. máj 2019

My sme zacali striekat rinogerminu vo stvrtok minuly tyzden a jedine, co sa zmenilo je, ze mu strasny bordel odsavam z nosa...predtym sa mu to odsat nedalo vovec...zrejme aj kvoli tomu, ze mame zvacsenu nosnu mandlu

elisa55
20. sep 2019

No ja som to dnes prvýkrát podala synovi do nosa, nakoľko nám to pediatricka už asi piatykrát hovorila že to mám určite vyskúšať... Ma momentálne už vyše týždňa číry, redsi soplik, sem tam sa zmení na žltý... Hneď ako som mu to striekla, začal plakať, potom sa upokojil ale hneď som počula že sa mu z toho spustil strašný sopel, zaspal ale po chvíli sa zobudil, plakal, nemôže dýchať, chrápe... Vyskúšala som to aj na sebe, a už hodinu ine nerobím len si neustále fúkam nos, sliznica opuchnuta, vôbec nemôžem dýchať, neviem ako zaspím, asi si budem musieť dať nasivin aby som mohla dýchať v noci... Je takáto prvá reakcia normálna? Máme len vydržať a časom si sliznica zvykne? Je to priserne, ja som sopel skoro žiaden nemala, teraz mám z toho akoby akutnu nádchu 🙈🤧

erka2014
21. sep 2019

@elisa55 citaj vyssie. tusim som tam spominala ze aj u nas bola prva reakcia priserna. druha davka ok. zeraz tretia tiez

diabliq6666
21. sep 2019

@erka2014 ja na druhu davku nemam odvahu...po prvej reakcii neriskujem..taku anginu chytil, ze sa mi dusil