RoboKid kalciový sirup forte
máte prosím skúsenosti s týmto sirupom pre deti? Poslala som kamaráta po calcium chloratum, a doniesol mi tento sirup forte, ale mám strach ho dať malému, lebo ho absolútne nepoznám, a dokonca neobsahuje ani príbalový leták.
Aj my sme to používali, pri zachrípnutí, pozor je to Forte, obsahuje viac vápnika. Pôvodný calcium chloratum má v v 5ml 120mg a Robokid má v 4 ml 160mg vápnika. Určite je to vítaná novinka, nakoľko je s príchuťou a ten pôvodný CaCl2 má hroznú chuť. Je úplne ok, kľudne to daj malému podľa návodu na použitie 😉
ja som to kúpila, no po porade s pediatričkou aj rýchlo vyliala do WC - vyrobené v Poľsku :(
Upozornenie:
Tento produkt bol uvedený na trh ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek.
@sara18 akurát môjmu malému ho dali v lekárni že je lepší ako ten klasický, teda aspoň pre deti, ale prvé čo ma zarazilo je že nemá príbalový leták, a na fľaštičke napísané doplnok stravy s vyššou dávkou vápnika, pomôže to malému na suchý draždivý kašeľ? či sa držať klasiky? Ak vieš tak mi poraď, nerada skúmam nové veci na svojich deťoch, dík
@janette1105 Nám ho poradila pediatrička, keď bol malý zachrípnutý, lebo má vraj lepšiu chuť. Nakoniec ho malý odmietol vypiť práve kvôli chuti.
@fuvola ja fakt neviem či ho dať, teraz sme na sójovom mlieku, oliverko má 14 mes a kašle suchým kašľom, až ho dusí, vždy som mu dala kalciový sirup klasika, a ten zabral hneď, ale toto mi príde ako podfuk. Ani príbal.leták, ani dávkovanie, ani indikácie, tak preto som sa obrátila na túto tému, že mi niekto poradí..
@majkahavka ahoj, kašel neprejde len s kalcoivym sirupom, pridaj este ditustat kvapky, davkovanie podla letacika , je presne na suchy drzdivy kasel . kkupila som kobycajny kalciovy sirup a ten z polska isiel do wecka...
@majkahavka ako píše sara18, ditustat je na suchý kašeľ, u nás vždy zabral a obyčajný kalciový sirup tiež, aj keď nemá príjemnú chuť.
Ja odporúčam pleumolysin kvapky celé vyliať do kalcioveho sirupu, pri suchom kašli, a 3 krát denne po lyzicke,pleumolysin utlmí a zároveň pomôže vykašľať...stará klasika, nám zabral,dcére som dávala ten bananovy lebo iný by si nedala a ten stačí 1 lyzicku denne....
Akože nemám slov na toto. To uz čím nás idu kŕmiť . Ja som to kúpila tiež malému a bolo mi divne že tam nie je pribalovy leták a to zloženie .... 😝
tento sirup vobec nieje lepsi ako klasicky kalciovy sirup.. je to len reklamny oblbovak, samozrejme ze prisladeny na lepsiu chut a ziadne ze viac kalcia.. je tam menej kalcia ako v klasickom, je to drahsie a vobec nie take ucinne.. mne to v lekarni vobec neodporucili, povedala mi pani z lekarne ze ak mam dieta zvyknute na klaciovy klasicky sirup tak mu mam davat ten
@denne73
Dávka je zvláštna - lebo 4ml sú vhodné od narodenia až po veľkééého chlapa.
My sme začali kupovať Doktor Čoko kalciový sirup- je super chutný a navyše obsahuje aj vitamín D ktorý zvyšuje vstrebávanie kalcia. Odporučila mi ho pediatrička a je fááák suprový- chutí a zaberá- navyše je to 150 ml čiže bol aj pre malú aj pre mňa 🙂
Aj ja som ho chvíľu mala problém zohnať- mali ale vypredali- bola bežná odpoveď v lekárni 🙂 ale objednala mi v lekárni a na druhý deň som mala (vzala som si hned dva.
@maciatkolulu no ale to kľudne preto, lebo testovanie výrobku pre deti pod 3 roky je véééľmi drahá záležitosť. je veľa vecí čo môžu deti do 3 rokov ale preto, že výrobca nemá peniaze na testovanie, tak uvedie od 3 rokov a vybavené.
@maciatkolulu ok, len by ma zaujímalo čo ti v tej lekárni povedali. aj taký hylak je až od 3 rokov a veselo ho predpisujú už od roka

Naša malá užívala pri prechladnutí a nábehu na zápal hrdielka. je to calcium s príchuťou banánu aby dieťaťu chutil.
Skladovať v chladničke myslím, že je tam trvanlivosť niekoľko týždňov po otvorení.
calcium pre dospelých užívame doma aj my dospeláci keď je to potrebné a bez problémov 🙂 🙂 🙂