Ročná dcérka má teplotu
Dobrý deň, dieťatko mi má teploty 38,5 úplne neviem s čoho kludna je hra sa normálne ani nevypada žeby bola chorá nič jej nieje to je že má iba horúčky dnes sme boli pri doktorke a CRP jej vyšlo 48 aj krv v moci aj bielkoviny zajtra mame ísť znova sa ukázať a znova doniesť moč. Prosím vás chcela som sa spýtať či to niekto mal keďže pani doktorka nám nedala ani antiobitika nič keďže nič malej nieje iba toto má tak mi povedala pani doktorka. Ďakujem veľmi sa bojím o dieťatko. Ďakujem za odpovede
@natdomi to že nepije čaj však to nevadí však pije čistú vodu . A zápal močových ciest sa dá dostať raz dva ak si vonku a je zima na nohy .a niekedy sa dr snažia ATB vyhnúť tiež nieje dobré za každú cenu dávať. Určite vám povedala dr že treba často piť . Tým že bude piť dostatočné tak telo zápal výplavi . Držím palce až je malé čím skôr ok ❤️
@mariska1989 ďakujeme dúfam že bude čo najskôr zas mame horúčky ale tak si myslím že ant hneď nezaberú dali sme o 9:30 dáme večer zas 21:30 každých 12 hodín ale už by mohli zabrať sama neviem čo mam robiť keď mame teplotu mam prvé bábätko a bojím sa
@natdomi Antibiotiká zaberajú pomaly. Účinok sa dostaví až po 2-3 dňoch užívania väčšinou. Lieky na horúčku jej podavaj až keď je vyššia ako 38. Malé deti chytia často zápal močových ciest lebo sú plienkovane. Baktérie ktoré sa vyskytujú okolo konečníka sa po plienke dostanú do močovej trubice a hneď je zápal. Treba po kakani umývať ritku vodou, nie len utrieť napríklad vlhcenou utierkou. Podavaj jej veľa tekutín a potraviny s vysokým obsahom vitamínu C. Neboj sa ešte sa veľa krát stretnes s detskými chorobami.
@pimpa12 no to som si myslela že tak záberu až len od horúčky mi pani doktorka povedala že jej nemám podávať. Kaka mi do serblika aj cika umývam jej vždy keď sa Poľska dám ju do sprchy a osprchujem si ju. Len teraz má aj colu červenú úplne neviem ničím jej to nemôžem ani natrieť ani ukázať mi ju nechce asi ju to stipe 😥
@natdomi najlepšie vetrať čo najviac ritku. Nechtikovy krém je dobrý ale aj bežné krémy proti zapareninam. Antibiotiká môžu trochu rozhádzať aj trávenie, bolo by dobré dávať jej aj probiotiká. Neviem prečo ti doktorka kázala nedávať na horúčku, lebo dlho trvajúce teploty nad 38 tiež nie sú ok, ale tak ona asi vie prečo.
@natdomi antigen test si náhodou neskúšala ? Moja malá teploty 39,6 ale už má skoro 2 roky a antigen pozitívny .
Na mojho najlepsie pomaha pri teplote kupel napustim vodu nie studenu - podla teploty ak ma teplotu 39 tak napustim vodu co ma tak 37.5 necham ho posediet oblievam ho a nasledne dam lieky hned ako ho vytiahnem z vane...takto vydrzi zrazena najdlhsie...pozor ale nesmie mt studene ruky nogy vtedy do vody nie
@mariska1989 nie neskúšala.
@natdomi pohoda😊 … uz bude dobre ked mate lieky. Nenapisala si ake. Ajtie brusnice su fajn. Teplota este moze stupat a od teploty treba dat antipiretika cize .. nurofen, panadol….
ano ked je vysoka teplota mozu byt studene koncatiny. Vtedy ich treba zohrievat aby nezacal trpiet mozog…. (Napr.suchanim) ja teplotu do 38,5 nezrazam aby organizmus “bojoval.”
Ale ten kupel co ti radia momentalne urcitenie nie pri zapale MC.
Suche teplo … atb zaberu do cca 3dni, teplotu zrazat ak bude treba.
Sudocrem ja napr.nemam vobec rada(je drahy a vobec nefunguje) .. ale pouzivam zelenu rybaciu masticku z lekarne za cca 2e. Ritku vyvetrat mozete … na chvilku popripade pod perinou 😉
Drzim silno palce🍀🍀🍀vylieci sa len to chce svoj cas este😊
@lulu2014 ant. suprax no mna napadlo že teraz je cela tepla úplne aj nožičky ručičky hlavičku má horúčku 38.5 dala som jej teraz antiobitika môžem jej dať do toho nurofen ? Tak jej dávať aj od horúčky ? Mam aj paralen čipky aj nurofen len neviem keď doktorka mi to nekazala. Ničím nezrazate teplotu ? Bože keby jej už tie ant zabrali by som bola najradšej je to hrozné vidieť dieťatko ako je celé horúce červene. Ďakujeme moc 😊
Prečo jej nedáš od teploty? Takto sa trápi chudatko
@natdomi jasne ze zrazam 🙂 ale do 38,5 nie ale je to individualne. A zase uz niekolko dni a ked je nonstop tak dam. A tvoja malinka ich uz ma vela dni. Na noc jej daj nech si telicko oddychne. Ale aj v noci treba kontrolovat teplotu. (Ale to vies) Neboj atb zaberu len to chce svoj cas … a uz bude potom lepsie.
@lulu2014 rozmýšľam či nemám ísť s ňou na pohotovosť no má horúčku len to je to že cez deň máva iba dakedy v noci je to horšie ja ju kontrolujem nespavam úplne sa bojím o ňu je strašne malinka podľa mna na take teploty dala som jej cipku panádol dúfam že jej pomôže…. Neviem už ako by som jej pomohla. Čím jej ich zrážate tie teploty ?

@lulu2014 no dala nám antiobitika lebo strašne veľké hodnoty mala leukocyty v moci aj cely moc zlý tak mame nakoniec močové cesty. Akože neviem kde to mohla dostať a dnes keď jej doktorka skúšala moc tak mala super cisty nechápem za jeden deň. No 4 deň je dnes ale už nám nasadili antiobitika. Dúfam že záberu