icon

Rodičia s krvnou skupinou B a dieťa s A

jankasalagova
13. júl 2025

Chcem sa opýtať prečo rodičia ako matka ma krvnú skupinu B rh negatív,otec B skupinu a naše dieťa má A+? Dakujem za odpovede.

jankasalagova
autor
13. júl 2025
@bystrozraky

@jankasalagova Ok, stále málo informácií, ale už sa z toho dá povedať, že najpravdepodobnejšie si ty tá, čo má AB. Ak mal prvý partner tiež B alebo ak mal 0, tak ty máš na 100 % AB a daj sa pretestovať. Ak mal prvý partner AB alebo A, tak aj tak si to najpravdepodobnejšie ty z vás dvoch, kto má AB.

@bystrozraky moj prvy partner ma AB+,a ja som bola vsak nedavno v porodnici a mam B rh negativ a terajsi partner ma B

lenocka5533
13. júl 2025

@jankasalagova Krvné skupiny môžu byť zdedené aj po starých rodičoch, alebo sa môže vyskytnúť tzv. Bombay efekt, jednoducho povedané krvné skupiny sa inak správajú inak navonok a inak geneticky

kvietok1233
13. júl 2025
@jankasalagova

@kvietok1233 no to hadam nie,tiez viem s kym spim a viem ze dieta je partnerove,len ak budu krvne akusky aj testy DNS take iste tak potom si to neviem vysvetlit

@jankasalagova nechcela som vás uraziť že ste boli partnerovu neverná...ale taká zámena deti v nemocnici je realna

jankasalagova
autor
13. júl 2025
@lenocka5533

@jankasalagova Krvné skupiny môžu byť zdedené aj po starých rodičoch, alebo sa môže vyskytnúť tzv. Bombay efekt, jednoducho povedané krvné skupiny sa inak správajú inak navonok a inak geneticky

@lenocka5533 bodaj by ste mali pravdu ale skusim ich dat znovu preverit,u vsetkych

patka06
13. júl 2025
@lenocka5533

@jankasalagova Dajpotom, prosím ťa vedieť, čo si zistila. Som zvedavá kde sa stala chyba.

@lenocka5533 To to je naozaj veľmi malá pravdepodobnosť

jankasalagova
autor
13. júl 2025
@patka06

@jankasalagova Dajpotom, prosím ťa vedieť, čo si zistila. Som zvedavá kde sa stala chyba.

@lenocka5533 To to je naozaj veľmi malá pravdepodobnosť

@patka06 dam vediet urcite

mbiresova29
14. júl 2025

@jankasalagova nečítam všetky komentáre ale mala som problém taký s malým…začala som hysterčiť že mi dieťa zamenili lebo ja A+ a priateľ A+ a malý B+ lebo viem že to je nemožné tak ma zalial pot. Na vstupnú preventívku som prišla s revom. Nakoniec doktorka vyslala ocka na krv a zistilo sa že ocko ako bábo mal A+ ale počas života sa mu vytvoril aj B faktor takže má AB+. A záhada bola vyriešená 😅

jankasalagova
autor
14. júl 2025
@mbiresova29

@jankasalagova nečítam všetky komentáre ale mala som problém taký s malým…začala som hysterčiť že mi dieťa zamenili lebo ja A+ a priateľ A+ a malý B+ lebo viem že to je nemožné tak ma zalial pot. Na vstupnú preventívku som prišla s revom. Nakoniec doktorka vyslala ocka na krv a zistilo sa že ocko ako bábo mal A+ ale počas života sa mu vytvoril aj B faktor takže má AB+. A záhada bola vyriešená 😅

@mbiresova29 no ako dobre sa to vyriesilo,som zvedava ako to bude u mna

jankasalagova
autor
14. júl 2025
@13uzivatelka11

Buď to nie je biologický otec alebo niekomu z vás v minulosti urobili zle krvne testy.. ak máte len nejaké staré, neboli vraj úplne presne dakedy dávno

@13uzivatelka11 biologicky otec je urcite na 500 milionov percent,a ma aj črty z neho malý len by ma zaujimalo,ci ozaj neurobili chybu alebo co?

13uzivatelka11
14. júl 2025
@jankasalagova

@13uzivatelka11 biologicky otec je urcite na 500 milionov percent,a ma aj črty z neho malý len by ma zaujimalo,ci ozaj neurobili chybu alebo co?

@jankasalagova tak potom len skúsiť všetkých znova pretestovat, ale ak tam vidíš spoločné črty tak snáď bude všetko v poriadku, jedine by som sa stresovala v takomto prípade či by ho fakt v nemocnici nezamenili 🫣 ale ak vidíš že sa na vás podobá, tak hádam nie 😀

stellarstar
14. júl 2025
@jankasalagova

@jankasalagova zbytočne sa budes teraz dohadovať ako čo, treba ist ku dr a všetkých pretestovať a ked zas vyjde rovnako tak poprosiť dr o vysvetlenie

luciamiklova
14. júl 2025

Takto v skupine niektoré kočky písali skúsenosti, keď sa jedna pýtala či všetky vedia krvnú skupinu svojich novorodených detí. Niektorým to vôbec ani nezisťovali, ale tu sú tie info o zmenách 🤷‍♀️ mojim zisťovali všetkým, lebo ja mám AB- a manžel 0+ tak mi po každom pôrode pichali injekciu na protilátky, lebo všetky deti majú B+, keby mali B - tak by mi nič nemuseli pichať. Takže mojim určite preto zisťovali krvnú skupinu, teda skôr kvôli faktoru.

sszuzu8
14. júl 2025

Bud zle určená krvná skupina alebo zle zapísaná alebo vymenene dieťa. Alebo teda iný otec

jankasalagova
autor
15. júl 2025
@sszuzu8

Bud zle určená krvná skupina alebo zle zapísaná alebo vymenene dieťa. Alebo teda iný otec

@sszuzu8 tak iny otec urcite nie,pretoze viem s kým spím ale toto sa mi teda este nestalo,a keby aj otec dietata mal pochybnosti tak testy DNA existuju,tak viem ze je otcom.

jankasalagova
autor
26. júl 2025
@sszuzu8

@sszuzu8 dieta urcite nebude vymenene,poznam si dieta a viem s kym sim spala a stale spavam,tak nie je problem,a na druhy tyzden sa ideme pretestovat,aj maleho idem

jankasalagova
autor
26. júl 2025
@13uzivatelka11

@jankasalagova tak potom len skúsiť všetkých znova pretestovat, ale ak tam vidíš spoločné črty tak snáď bude všetko v poriadku, jedine by som sa stresovala v takomto prípade či by ho fakt v nemocnici nezamenili 🫣 ale ak vidíš že sa na vás podobá, tak hádam nie 😀

@13uzivatelka11 ideme na druhy tyzden partner mu vravel ze vraj ma B ale iba zevraj,lebo jeho rodicia maju udajne B tak in si mysli ze ma B,a este aj jeho syn z prveho manzelstva ma AB jeho byvala zena AB a on vraj B,ved vysledky potvrdia,odber

jankasalagova
autor
26. júl 2025
@bystrozraky

@jankasalagova No najskôr sa pomýlili v určovaní krvných skupín u vás – rodičov. Jeden z vás má pravdepodobne AB a nie B. Akú krvnú skupinu majú ostatné deti? Ak vám potvrdia všetky krvné skupiny – aj vašu, aj synovu – ešte raz, tak potom existuje viac možností. Tie sú však extrémne nepravdepodobné, ako napríklad zriedkavé variácie na ABO géne a chimerizmus. O tom chimerizme som videl dokument, kde zrazu zistili, že podľa DNA tá matka nie je matkou dieťaťa. Normálne jej ho odobrali v USA a dosť dlho trvalo, kým sa im podarilo dokázať, čo je vo veci. Bolo to vlastne tak, že jej pohlavné orgány mali inú DNA ako ona. Predpokladám, že preto mala rekombináciu na inom základe. Ale zďaleka najpravdepodobnejšie je, že jednému z vás zle určili krvnú skupinu. Čo spomínaš – epigenetické prenášanie informácií cez dve generácie – to s tým nemá nič spoločné. Dúfam, že nám napíšeš, aké bolo rozuzlenie. Teraz ma to zaujíma 🙂 Prajem veľa šťastia ;)

@bystrozraky samozrejme napisem a ideme vsetcia aj otec dietata na pretestovanie na druhy tyzden tak som zvedava

jankasalagova
autor
26. júl 2025
@bystrozraky

@jankasalagova No najskôr sa pomýlili v určovaní krvných skupín u vás – rodičov. Jeden z vás má pravdepodobne AB a nie B. Akú krvnú skupinu majú ostatné deti? Ak vám potvrdia všetky krvné skupiny – aj vašu, aj synovu – ešte raz, tak potom existuje viac možností. Tie sú však extrémne nepravdepodobné, ako napríklad zriedkavé variácie na ABO géne a chimerizmus. O tom chimerizme som videl dokument, kde zrazu zistili, že podľa DNA tá matka nie je matkou dieťaťa. Normálne jej ho odobrali v USA a dosť dlho trvalo, kým sa im podarilo dokázať, čo je vo veci. Bolo to vlastne tak, že jej pohlavné orgány mali inú DNA ako ona. Predpokladám, že preto mala rekombináciu na inom základe. Ale zďaleka najpravdepodobnejšie je, že jednému z vás zle určili krvnú skupinu. Čo spomínaš – epigenetické prenášanie informácií cez dve generácie – to s tým nemá nič spoločné. Dúfam, že nám napíšeš, aké bolo rozuzlenie. Teraz ma to zaujíma 🙂 Prajem veľa šťastia ;)

@bystrozraky moje deti z manzelom maju B+ a A+ zatial este manzel ma AB ,a partner s ktoeym mam syna ma vraj B ja Brh- a nas syn A+,dost divne a ak krvne testy ukazu to iste tak tak ci tak budu testy DNA a viem na 500 milionov percent ze je partnerove

katrin21
26. júl 2025
@mbiresova29

@mbiresova29 coze? Fiha

katrin21
26. júl 2025

Dievčatá takze nie, vás vyvediem z omylu.

Pýtala som sa aj dcéry Aj zatiaľ obidvaja tento rok idú končiť medicínu a tvrdia že absolútne nie je možné aby dieťa málo pri týchto dvoch krvných skupinách skupinou A, ak otec dieťaťa nepodstúpil nejakú transplantáciu kostnej drene alebo niečo také.
Áno môže sa stať prechodne u novorodencov ale výhradne u novorodencov že ešte nie sú ako keby vyvinuté všetky tie bunkino pošlem vám to čo mi poslala z chat gpt potvrdene, ale proste ich vedomosti Rozhodne nie sú z umelej inteligencie ale z medicíny takže im verím a jednoducho Ak máš dieťa s takouto skupinou tak buď si ho počala s niekým iným alebo vám ho v pôrodnici vymenili alebo siudaj ešte raz preveriť či nedošlo k tomu veľmi raritnému prípadu zmeny krvnej skupiny u novorodenca.

katrin21
26. júl 2025
@mbiresova29

@mbiresova29 dost nepravdepodobne, B sa ti len tak nevytvori. Jedine po liecne, transplante, chemo, darovani kost.drene...alebo ze mal bht z dvojciach, co je velmi raritne kazdopadne

anonym_0da3cd
26. júl 2025
@jankasalagova

@bystrozraky moje deti z manzelom maju B+ a A+ zatial este manzel ma AB ,a partner s ktoeym mam syna ma vraj B ja Brh- a nas syn A+,dost divne a ak krvne testy ukazu to iste tak tak ci tak budu testy DNA a viem na 500 milionov percent ze je partnerove

@jankasalagova tak jedine že vám zamenili syna v pôrodnici

jankasalagova
autor
26. júl 2025
@anonym_0da3cd

@jankasalagova tak jedine že vám zamenili syna v pôrodnici

@anonym_0da3cd tak to urcite nie ved si svoje dieta poznam na druhy tyzden ideme na pretestovanie

jankasalagova
autor
26. júl 2025
@jankasalagova

@anonym_0da3cd tak to urcite nie ved si svoje dieta poznam na druhy tyzden ideme na pretestovanie

@jankasalagova a druha vec viem s kym som spala a spavam

anonym_0da3cd
26. júl 2025
@jankasalagova

@jankasalagova držím vam palce

jankasalagova
autor
26. júl 2025
@anonym_0da3cd

@jankasalagova držím vam palce

@anonym_0da3cd dakujeme nech to dobre dopadne

anonym_0da3cd
26. júl 2025
@jankasalagova

@anonym_0da3cd dakujeme nech to dobre dopadne

@jankasalagova daj potom vedieť ako ste dopadli, kde bola chyba

katrin21
26. júl 2025
@jankasalagova

@jankasalagova zmena moze byt az o niekolko mesiacov. Neviem, kedy dietatu brali krv a kolko ma teraz

bystrozraky
26. júl 2025
@jankasalagova

@jankasalagova To presne sedi. Tvoj syn ma v tom pripade A (A0), lebo jeho otec musi mat B0 (B0 a BB su konic koncov B), lebo ta nula sa neprejavi - nula je recesivna, ta sa "zapne" len ak su tam 00....Preto je jasne, ze od otca zdedil tu nulu (lebo on bol B0...cize moze "dat" B, alebo 0.

kris_tin257
26. júl 2025

Môj manžel má rozdielnu krvnú skupinu od jeho rodičov, keď sa narodil a zistilo sa to bol veľký poprask, jeho otec dal robiť genetické testy lebo si myslel že nie je jeho... Zistilo sa že manžel si "zobral krvnú skupinu" po babke - mamina mama, mal jej krvnú skupinu 😊 a jeho otec je jeho otec 😊