icon

Rodičia s krvnou skupinou B a dieťa s A

jankasalagova
13. júl 2025

Chcem sa opýtať prečo rodičia ako matka ma krvnú skupinu B rh negatív,otec B skupinu a naše dieťa má A+? Dakujem za odpovede.

Strana
z3
jankasalagova
autor
27. júl 2025
@bystrozraky

@jankasalagova To presne sedi. Tvoj syn ma v tom pripade A (A0), lebo jeho otec musi mat B0 (B0 a BB su konic koncov B), lebo ta nula sa neprejavi - nula je recesivna, ta sa "zapne" len ak su tam 00....Preto je jasne, ze od otca zdedil tu nulu (lebo on bol B0...cize moze "dat" B, alebo 0.

@bystrozraky ale neviem ako to moze sediet ked ja som Brh- partner udajne B a nas syn A+,nejde mi to dokopy.

jankasalagova
autor
27. júl 2025
@anonym_0da3cd

@jankasalagova daj potom vedieť ako ste dopadli, kde bola chyba

@anonym_0da3cd samozrejme ze dam vediet

lenkakravcova
27. júl 2025
@jankasalagova

@bystrozraky ale neviem ako to moze sediet ked ja som Brh- partner udajne B a nas syn A+,nejde mi to dokopy.

@jankasalagova to nemusíte ísť ani nikde na pre testovanie. V lekárni vieš kúpiť sadu na určenie krvnej skupiny pixhnes do prsta a za 15min ma výsledok 🙂
A stáva sa to. U nás mal tiež manžel nesprávne určenú krvnú skupinu.

jankasalagova
autor
27. júl 2025
@jankasalagova

@bystrozraky moje deti z manzelom maju B+ a A+ zatial este manzel ma AB ,a partner s ktoeym mam syna ma vraj B ja Brh- a nas syn A+,dost divne a ak krvne testy ukazu to iste tak tak ci tak budu testy DNA a viem na 500 milionov percent ze je partnerove

@jankasalagova a este zaujimave je to ze som porovnavala sebq a brata,kedze nasi rodicia maju A aB a moj brat ma 0rh- a ja tiez Brh- a rodicia rh- zaujimave nemaju,ako to je to tiez mozne?

sweaaa
27. júl 2025
@jankasalagova

@jankasalagova a este zaujimave je to ze som porovnavala sebq a brata,kedze nasi rodicia maju A aB a moj brat ma 0rh- a ja tiez Brh- a rodicia rh- zaujimave nemaju,ako to je to tiez mozne?

@jankasalagova Rodicia môžu mať napr. A0 a B0. Ak sú obaja rh+ znamená to ze majú obaja alely + aj -. Vy ste zdedili od každého minusovu alelu. Ak rodicia majú + aj - alely, znamená to ze majú rh+.

aalt
27. júl 2025

Takze to AB mozes mat kludne aj Ty. Rodicia A+ a B+ mozu mat deti vlastne vsetkych krvnych skupin. Pozri ten obrazok co je na prvej strane. Na +Rh faktor musi mat aspon jeden z rodicov tiez +Rh faktor. Ale nemusi. Ak nemaju (teda su obaja Rh-) tak deti budu tiez iba Rh-.

jankasalagova
autor
27. júl 2025
@aalt

Takze to AB mozes mat kludne aj Ty. Rodicia A+ a B+ mozu mat deti vlastne vsetkych krvnych skupin. Pozri ten obrazok co je na prvej strane. Na +Rh faktor musi mat aspon jeden z rodicov tiez +Rh faktor. Ale nemusi. Ak nemaju (teda su obaja Rh-) tak deti budu tiez iba Rh-.

@aalt a potom ako je mozne ze moj partner ma udajne B ja Brh- a nas syn ma Arh+? On sa domnieva ze potom neni jeho syn,ide na odber krvi tak sa uvidi co mu vznikne

gregik66
27. júl 2025
@jankasalagova

@aalt a potom ako je mozne ze moj partner ma udajne B ja Brh- a nas syn ma Arh+? On sa domnieva ze potom neni jeho syn,ide na odber krvi tak sa uvidi co mu vznikne

@jankasalagova podla mna je jeden z vas rodicov zle otestovany a je AB

jankasalagova
autor
27. júl 2025
@gregik66

@jankasalagova podla mna je jeden z vas rodicov zle otestovany a je AB

@gregik66 ja si to tiez myslim a mam dojem ze partner,pretoze mne stale tvrdi ze ma vraj B ale iba vraj,tak si nie je isty

jankasalagova
autor
27. júl 2025
@jankasalagova

@gregik66 ja si to tiez myslim a mam dojem ze partner,pretoze mne stale tvrdi ze ma vraj B ale iba vraj,tak si nie je isty

@jankasalagova ale na druhy tyzden ide na odber krvi

mbiresova29
Autor odpoveď zmazal
mbiresova29
28. júl 2025
@katrin21

@mbiresova29 dost nepravdepodobne, B sa ti len tak nevytvori. Jedine po liecne, transplante, chemo, darovani kost.drene...alebo ze mal bht z dvojciach, co je velmi raritne kazdopadne

@katrin21 dieťa nemám zamené s nikým iným som nespala takže je to možné potvrdila mi to detská lekárka ona priateľa poslala na testy lebo už to riešila a aj na pôrodnici. A v papieroch má priateľ A+ keď sa narodil ale robí sa to ako rýchlorasty a že B skupinu nemusel ešte zachytiť a teraz na testoch mal AB+.

jankasalagova
autor
28. júl 2025
@mbiresova29

@katrin21 dieťa nemám zamené s nikým iným som nespala takže je to možné potvrdila mi to detská lekárka ona priateľa poslala na testy lebo už to riešila a aj na pôrodnici. A v papieroch má priateľ A+ keď sa narodil ale robí sa to ako rýchlorasty a že B skupinu nemusel ešte zachytiť a teraz na testoch mal AB+.

@mbiresova29 ano ved ja tiez cakam na partnera,tento tyzden ide na odber krvi a uvidime hlavne rozuzlenie

jankasalagova
autor
28. júl 2025
@mbiresova29

@mbiresova29 no tak to som teraz aj ja zvedava ze ako to bude v nasom pripade,pretoze aby nas syn mal Arh+ ja mqm Brh- a partner udajne B? Uvidime ake bude mat vysledky.

katrin21
28. júl 2025
@mbiresova29

@mbiresova29 ale ano, ak po porode iba mal, to moze byt, to som pisala. Ale ak by neskor, tak uz zmena neni mozna. Nevedela som, z akeho odberu vychadzal

anonym_c4bb9d
29. júl 2025
@jankasalagova

@mbiresova29 no tak to som teraz aj ja zvedava ze ako to bude v nasom pripade,pretoze aby nas syn mal Arh+ ja mqm Brh- a partner udajne B? Uvidime ake bude mat vysledky.

@jankasalagova Ahoj, kedy budete mat vysledky? Som velmi zvedava.

maximiliana
29. júl 2025
@jankasalagova

@jankasalagova zeby bolo dieta manzelove? Aj tak je zapisany ako otec, tak aspon krvna skupina bude sediet s nim 😁

jankasalagova
autor
30. júl 2025
@maximiliana

@jankasalagova zeby bolo dieta manzelove? Aj tak je zapisany ako otec, tak aspon krvna skupina bude sediet s nim 😁

@maximiliana nie ja som uz s manzelom davno nebola a kedze som este vydata tak zo zakona musi byt papierovo manzelove,takze ja sa praveze na 100 peecent domnievam ze partner ma AB skupinu,len neviem este vysledky

jankasalagova
autor
30. júl 2025
@anonym_c4bb9d

@jankasalagova Ahoj, kedy budete mat vysledky? Som velmi zvedava.

@anonym_c4bb9d este neviem tento tyzden ide nq krv a vysledky uvidime kedy budu

Strana
z3