icon

Rodiny, ktoré majú dievčatá s Aspergerovým syndrómom

27. feb 2026

Najdem tu Maminy kt. majú dievčatá s aspergerovym syndrómom.

kacena4
27. feb 2026

ano

autor
27. feb 2026

Viete mi prosim poradiť. Zatiaľ máme stanovenú pred diagnózu a mame navštíviť diagnostiku. Ako sa správajú dievcata vo veku 10-12 rokov? Vsetci mi tvrdia jej nic nie je, ale my sme na pokraji zrútenia sa. Sú prosim niekde nejake skupiny a pod.?

sara07
27. feb 2026
@anonym_autor

Viete mi prosim poradiť. Zatiaľ máme stanovenú pred diagnózu a mame navštíviť diagnostiku. Ako sa správajú dievcata vo veku 10-12 rokov? Vsetci mi tvrdia jej nic nie je, ale my sme na pokraji zrútenia sa. Sú prosim niekde nejake skupiny a pod.?

@anonym_autor pedopsychyater a testy dajte urobit
tam neurolog špec pedagog vela nenarobi ..
skus naustis.cz tam je dost informacii, pripadne literatura

unicornlady
27. feb 2026

Skús pozrieť skupiny na facebooku. A môžeš sa tam spýtať (myslím, že býva aj možnosť napísať príspevok ako anonym)

- keď som tam napísala asperger, tak mi našlo napr.:

PAS- poruchy autistického spektra (cez 31 tisíc členov)
Aspergerov syndróm (6,5 tisíc členov)

anonym_7c9ff2
27. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor kam vás poslali?

kacena4
27. feb 2026

aspergerky svoju dg. vedia maskovat prave preto ze inak citia ako chlapy. moja bola dg. az v 13r. hoci sme to vedeli od 2,5 r. az ked sa to zhorsilo isli sme na dg. nech to mame potvrdene a pracuje sa s nou. dievcata maju viac psychickych problemov, kamufluju, prisposobuju sa ale stle su tam tie prejavy pas viditelne len casto nie su problemove ako chlapci. nas dg. lazikova a kedze som aj ja aspergerka bola som si to dat potvrdit v Adept zilina super pristup.

kiki68
28. feb 2026

Ja mam AS a ako dievca som bola taka uzavreta, nemotorna, mala som take nadsenie pre urcite temy. Ale nic take, ze by to velmi vycnievalo prave v tom veku. Ako deti ma moc nechceli medzi seba od skolky.