icon

Rotavírus a vracanie 2,5-ročného dieťaťa v noci

28. nov 2025

Ahojte,
chcela by som vas poprosit o skusenosti. Nas maly od 20:00 zvracal celu noc. Pre 3x to boli zvysky jedla, potom uz len zlta tekutina kedze v zaludku nic nemal. Neudral ani caj ani vodu. Od 23:00 zvracal takto minimalne 1 az 2x za hodinu. Hnacku ma tiez, horucku nie.
K lekarovi ideme, no ordinuje az od 9:00. Prosim vas riesili ste to niekto v podobnom pripade aj nemocnicou a infuziami? A isli ste priamo do nemocnice namiesto k lekarovi, kedze je to velmi infekcne?
Dakujem vam velmi pekne za odpovede.

anonym_e90a4e
28. nov 2025

ako vieš, že ma práve rotavirus?

really8
28. nov 2025

@anonym_autor k lekarovi zavolaj. Nie ze sa tam dovalis medzi zdrave deti a babatka. Ja by som riesila nemocnicu uz v noci teda ak vracal takto intenzivne.

ibrunova
28. nov 2025

Ja by som k lekárovi nešla, radšej by som ho nechala doma ležať. Netreba ho nalievať tekutinami, až neskôr a po lyžičkách

autor
28. nov 2025
@anonym_e90a4e

ako vieš, že ma práve rotavirus?

@anonym_e90a4e
pretoze nam to oznamili v jasliach

autor
28. nov 2025
@really8

@anonym_autor k lekarovi zavolaj. Nie ze sa tam dovalis medzi zdrave deti a babatka. Ja by som riesila nemocnicu uz v noci teda ak vracal takto intenzivne.

@really8
nedovalim. Chcem telefonovat a poradit sa. On neudrzi tekutinu v zaludku. Preto som spomenula tu nemocnicu, mame tu infekcne oddelenie. V noci sme nesli, kedze hnacku ma az od rana a to vyvratil tak 2 polievkove lyzice vzdy. Teda nie velke mnozstva.

ibrunova
28. nov 2025
@anonym_autor

@really8
nedovalim. Chcem telefonovat a poradit sa. On neudrzi tekutinu v zaludku. Preto som spomenula tu nemocnicu, mame tu infekcne oddelenie. V noci sme nesli, kedze hnacku ma az od rana a to vyvratil tak 2 polievkove lyzice vzdy. Teda nie velke mnozstva.

@anonym_autor pri črevnej je normálne, že neudrží ani trochu vody v sebe. Treba nechať do obeda nasucho a potom skúsiť naozaj pomaly... Ešte môže prísť teplota, ale ak už bude žalúdok ok, tak po zavodnení rýchlo klesne. Čo sa týka črevných, mám bohaté skúsenosti aj s deťmi, aj sama so sebou 🙂 Pre pokoj duše zavolaj.

anonym_aacfeb
28. nov 2025

Treba nechat niekolko hodin bez vody. Zaludok sa musi ukludnit. Nie stale doplnat hoci aj po lyzickach a potom ti to vyvrati. Ja by som odkedy zaspal nechala az do rana bez tekutin. Akurat by sa zaludok do rana ukludnil. V noci je jednoduchsie dodrzat to.

autor
28. nov 2025
@anonym_aacfeb

Treba nechat niekolko hodin bez vody. Zaludok sa musi ukludnit. Nie stale doplnat hoci aj po lyzickach a potom ti to vyvrati. Ja by som odkedy zaspal nechala az do rana bez tekutin. Akurat by sa zaludok do rana ukludnil. V noci je jednoduchsie dodrzat to.

@anonym_aacfeb
ahoj, okoli 3tej sa znova zobudil na zvracanie a chcel po chvilke vodu, daka som trochu a vyvratil ju. Teraz som dala okolo 8:00 a zatial sa drzi. Dakujem.

ibrunova
28. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_aacfeb
ahoj, okoli 3tej sa znova zobudil na zvracanie a chcel po chvilke vodu, daka som trochu a vyvratil ju. Teraz som dala okolo 8:00 a zatial sa drzi. Dakujem.

@anonym_autor a ešte taká drobnosť, lepšie je dať čaj ako vodu.

autor
28. nov 2025
@ibrunova

@anonym_autor pri črevnej je normálne, že neudrží ani trochu vody v sebe. Treba nechať do obeda nasucho a potom skúsiť naozaj pomaly... Ešte môže prísť teplota, ale ak už bude žalúdok ok, tak po zavodnení rýchlo klesne. Čo sa týka črevných, mám bohaté skúsenosti aj s deťmi, aj sama so sebou 🙂 Pre pokoj duše zavolaj.

@ibrunova
dakujem ti 🙂. On uz sa aj zasmial, no je to take klambe u neho. Teraz sa tvari akoby nic, nieco mali uz pil a zatial dobre. Doteraz nam to deti takto extremne nemali, tak som sa obavala. Dr som volala a odporucila pozorovat, ak by sa to zhorsilo mame ist rovno do nemocnice.

autor
28. nov 2025
@ibrunova

@anonym_autor a ešte taká drobnosť, lepšie je dať čaj ako vodu.

@ibrunova
ano davam taky slaby 🙂 dakujem

anonym_fd662c
28. nov 2025

@anonym_autor Ahoj. Môžeš sa opýtať, či je malý proti Rotavírusu očkovaný? Nechcem tu rozpútavať ziadnu debatu provax/antivax, len to prave teraz sama riešim, tak ma to zaujíma vzhľadom na jeho stav. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď a hlavne želám skóre uzdravenie. 🙏

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_d5fe0a
28. nov 2025

Nedavna skusenost s grcanim aj u nas.. v podstate celu noc.. fakt vydrzat a nedat ani lyzicku, po 2h negrcania ovlazit len usta a vyckat.. davat potom po lyzicke, pol hodina pauzy opat... aj ked je smadny, vydrzat, prezije to.
Kup kulisek a ten podavaj, cista voda nie je uplne super..
Kym negrca a zaroven ho neprehana, tak nebude dehydrovany. To nebude take vazne ani rychle.. prave tym prehananim ide najviac tekutiny prec.. ak uz negrca a len prezenie, tiez v podstate uz lepsie. Najhorsie je ked su obe veci..
U nas druhy den uz bolo relativne ok, este par krat grcli, ale az k veceru.. dnes teda dieta a hlavne male porcie, idealne nic mliecne..

autor
28. nov 2025
@anonym_fd662c

@anonym_autor Ahoj. Môžeš sa opýtať, či je malý proti Rotavírusu očkovaný? Nechcem tu rozpútavať ziadnu debatu provax/antivax, len to prave teraz sama riešim, tak ma to zaujíma vzhľadom na jeho stav. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď a hlavne želám skóre uzdravenie. 🙏

@anonym_fd662c
zial nie je. Bol chory, akurat som volala dr koli tomu. Starsi je ockovany. Ten raz ako ročny vracal velmi a vela poobede, vecer sme sli do nemocnice na pohotovosť. Poslali nas domov, ze nic sa nedeje. Ten ale vracal jedlo nie uz žlč. Potom prespal noc doma a bol ok.
Tak vrelo to ockovanie odporucam pokial zvažujes ci ano alebo nie 🙂. Nemali ani ziadne vedlajsie ucinky po tom ockovani, len striekli nieco do ust, Rotarix. Aj najmladsej. Teraz som pendlovala medzi kojencom a vracajucim starsim, paradna noc. Dakujem ti velmi pekne.