icon

Prečo môj pes v noci veľa pije?

11. sep 2026

Ahojky, chcela by som sa poradiť

Máte niekto skúsenosť s tým, že pes v noci vypije pomerne veľké množstvo vody? Môj má cca 29 kg a posledné noci sa dosť dožaduje vody. Niekedy v noci vypije aj okolo 1 litra, cez noc teda pije naozaj veľa.

Cez deň tiež pije, ale najviac si to všímam práve v noci. Nezvracia, močí normálne, nemá hnačku a vonku nie je ani horúco. Granule má k dispozícii normálne 1x denne.

Je podľa vás takéto množstvo ešte v norme, alebo by ste to už riešili s veterinárom? Prípadne, čo všetko môže spôsobovať zvýšený smäd u psa?

Budem rada za skúsenosti a rady.

mondolina
11. sep 2026

@anonym_autor
skontrolovať obličky.

anonym_9c9d68
11. sep 2026

Moja 22kg vypije odhadom minimalne pol litra ale povedala by som, ze mozno je to aj 700-800ml, v lete samozrejme viac. Pije hlavne po zatazi a jedle. Ale zvyseny prijem tekutin moze znamenat problem s oblickami z vlastnej skusenosti. Alebo aj diabetes. A este by som skontrolovala zlozenie granul ak ich nahodou dostava vecer a ak obsahuju sol tak ta to moze sposobovat ale pokial si ich nemenila v poslednej dobe tak je mala sanca, ze zato mozu prave granule.

anonym_34193f
11. sep 2026

@anonym_autor oes by mal za deň vypiť 50 až 60 ml vody na každý kilogram svojej hmotnosti, ak je teplo tak ešte viac tak si to vypočítaj. Granule má tiež suché

anonym_4c20ff
Autor odpoveď zmazal
colsami
11. sep 2026

V pripade zvysenej spotreby vody nez normalne pozorujete:
Ak vylucite zdravotne problemy (to chce odber krviz hematologiu aj biochemiu - oblickove parametre, USG, dalej mozna cukrovka, Cushing, alebo aj hocijaky zapalovy proces moze sposobovat vyssiu spotrebu vody...), tak este druha moznost ostava ta, ze je psovi velmi teplo a nedokaze v pokoji v noci spat. Maju s tym vacsinou problemy psy co byvaju dnu, prehriate byty ci domy, pripadne s podlahovym kurenim. Celu noc nepokojne hladaju miesto, menia polohy a vela piju. Pretoze im je teplo.

fujo
Včera o 07:00

Nechcem vas strasit, ale vlastna skusenost... Vela v noci pil, neriesila som to, potom aj ine problemy prisli, kym veterinar urcil diagnozu, trvalo dlho a .....v skratke - zlyhavanie obliciek lieky, injekcie , infuzie a nakoniec sme museli dat uspat, aby netrpel. Uplne som sa zrutila a neviem, ci som urobila dost pre neho Vycitky mam stale - a uz je to 6 rokov ...
Takze najlepsie veterinar a zobrat krv