Rotavírus u dvojmesačného dieťaťa
Bohuzial moj maly prave prechadza rotavirusovou hnackou. Presne na svoj 2hy mediac zivota. Zvladli sme to doma, kedze nezvracal a pil tekutiny. Mame akurat jeden problem, akosi mi netoleruje mliecko a doposial bezkolikove pokojne dieta sa trapi. :( sme uz na bezlaktozovom mlieku a napriek tomu problem. Skusenosti? Ako dlho trvali u vas traviace problem?
@vvia Tak v prvom rade pri hnačkových ochoreniach o akom píšeš - žiadne mlieko..... 😉 Čo sa týka očkovania - to ti vôbec nezaručí, že ten vírus dieťa nedostane, nakoľko ako to tu už bolo napísané - očkuje sa proti pár typom a nikdy nevieš aký dostane a či bude mať lepší priebeh tiež nezaručí nejaké očkovanie - všetko záleží od imunity. 😉 Želám skoré uzdravenie.
@vvia moja starsia dcera mala pri rotaviruse strasne krce v bruchu,ona mala vtedy 4,5 a lekarka v nemicnici hovorila,ze tie starsie deti zvyknu mat bolesti bruska.
Neviem,asi ho drazdi to mlieko.lenze co das takemu malemu ine jest?:(
Dufam,ze uz ho to brusko nebude trapit.a davas mu nejake probiotika?
@vvia Hmmm, to je fakt, že je moc malá, no neviem, ale ak by mala moc veľké problémy tak by som to vyskúšala - jeden deň napr. na ryžovom vývare - nemyslím, si že by jej to až tak moc ublížilo - určite menej ako to mliečko..... 😉 Prípadne sprav ryžový vývar a do toho jej daj trochu UM.....
@vvia no pekne, ze nepovedali. Mne dali aj papierik s navodom a po 4 dnoch v nemocnici som mu este par dni robila vyvar aj doma, osladit glukopurom pre babatka. Najskor 40-50 ml vyvar, pockat a potom mliecko. To komfort je mozno s mensim mnozstvom laktozy, ale vyslovene by som dala specialne. Aspon 1 plechovku nech vypije, byvaju to take mensie balenia.
@vvia pokud si dobre pamatuji tak okolo 7 mesice. Nam to bylo i doporuceno z duvodu techto komplikaci u malych deti, kde hrozi dehydratace atd. a jine zavazne komplikace.Tak jsem si rekla nebudu riskovat a vyplatilo se.
@majka99999 ano pokial som dobre pozrela na nete tak tiez nie su uplne bezlaktozive a nie nepovedali my sme neboli v nemocke iba u pediatricky a dnes vyzera lepsie. Noc bola fakt tazka :/ snad sa to uz lepsi
@marketa7584 len moj je malinky este na ocko a uz asi aj zbytocne kedze mame rota za sebou 🙂
@vvia neboj, upravi sa to, aj tie probiotika pomozu, uzivat ich moze celu flasticku.
@sarlota19 ako dlho mal drobec teploty....my sme momentalne v nemocnici s 8 mesacnou....prisli sme tu s rsv virusom. S tym si poradila celkom pekne za tri dni hoci mala vysoke teploty a potom tu chytila rota a uz 4 den ma velmi vysoke...aj 40 a nechutenstvo totalne. Neje nic. Nic. Moje mlieko si len cucne. Stale jej tecu infuzky. Pred mes. Zas mala kiahne. Dr povedali ze najhorsia kombinacia virusov.
@gabriela93 rotavirus sa ockuje od 6 tyzdna, su to 2 davky medzi ktorymi musi byt rozostup minimalne 4 tyzdne a druha musi byt podana najneskor do 24. tyzdna co je cca 5,5 mesiaca. Odkial mas info, ze sa ockuje az od 6. mesiaca?? Volala som aj vyrobcovi a oni mi potvrdili, ze po 24. tyzdni uz neockovat. Pozri pribalovy letak bod 4 davkovanie, tam je to tiez uvedene http://www.liekinfo.sk/liek-rotarix-pqu-por-25x...

@majka99999 ja dom munryzovy ani nedavala nik mi zo nepovedal a on chudak hnackoval, az vcera som ho skusila a od vcra nehnackuje