Rozhádzaná imunita po ovčích kiahňach

ela75
11. mar 2014

Chcem sa spytat ako ste boli na tom s imunitou po ovcich kiahnach? Nasa mala zacala chodit do skolky od septembra a v podstate po kiahne, ktore dostala na Vianoce, bola chora iba raz. No ale po kiahnach vydrzi v skolke max. tyzden a potom to uz ide. Sopliky, kasel, teplota, alebo to iste v opacnom poradi. Pri kiahnach mala silno povleceny jazyk, uz sa to zlepsilo, ale povlak je tam stale. Mimochodom kiahne sme prekonali celkom v pohode, iba den teplota a asi 50 vyrazok. No ale co nasledovalo potom je des. Rozmyslam, ci ju na nejaky cas neodhlasit zo skolky. Inak este hned po kiahnach sa jej na nohach vytvoril nejaky ekzem.

jaja1979
11. mar 2014

@ela75 Moje decka mali kiahne jeden po druhom a kedze ich mam troch, tak to u nas trvalo donekonecna. Pamatam sa, ako mi vtedy doktorka povedala, ze je to velmi silny virus a rozhadze to imunitu na min. pol roka. A kedze kiahne mali v maji a juni, apelovala, aby stale nosili pokryvku hlavy, vraj nesmu dostat upal, ale to uz neviem preco. A tak o mesiac na to v Chorvatsku mali stale capice aj vo vode. Ale prekonali sme a teraz som rada, ze maju potom. Takze si myslim, ze chorlavost tvojej dcerky moze byt sposobena prave oslabenou imunitou vdaka kiahnam. Mozno by stalo za uvazenie, ci ju docasne nestiahnut z kolektivu. Drzim palce.

mahu74
11. mar 2014

My sme mali kiahne rovnako- presne 23.12. - tieto Vianoce. Po novom roku som dcéru chcela dať do škôlky a bolo mi povedané, že nech to nerobím, ak nechcem, aby hneď niečo nachytala, tak som ju nechala doma. A vo februári- opäť cez prázdniny (jarné) chytila relatívne silnú angínu, hoci príznaky až také neboli, ale Crp jej vyskočilo, čo aj doktorku prekvapilo- a tiež mi potvrdila, že deti po kiahňach majú aj pol roka oslabenú imunitu a zvyknú aj ťažšie ochorieť. Moje ostatné deti ich mali v lete a boli ešte malé (nechodili ešte v tom čase do škôlky), takže tam som to tak nevnímala, že by boli potom choré. Ale tiež si myslím, že nie je od veci nechať ju načas doma...

alami
11. mar 2014

@ela75 navštívila by som imunológa

ela75
autor
11. mar 2014

@mahu74 No skoda, ze nam to nikto takto nepovedal, a hned po odpadnuti poslednej chrasty sme ju dali do skolky. No a takto sa nam to vypomstilo.