icon

Rôzna dĺžka dolných končatín u bábätka

luc373
10. jan 2020

Mamičky, stretli ste sa niektorá s problemom, že vaše bábätko nemalo rovnako dlhé nôžky? (Nie chodidla).. zahybky tým pádom tiež nemá súmerne.. boli sme už u dvoch ortopédov a ti vraveli že klbiky sú v poriadku a že to máme my odsledovať.. našej pediatricke sa to nepozdava tak nás poslala k ďalšej ortopedicke, ideme tam o týždeň. Ďakujem za odpovede

Strana
z2
luc373
autor
17. jún 2020

@lenockaaa budem držať palce nech Vám to dobre dopadne 🙂

lenockaaa
18. jún 2020

@luc373 dakujeme 🙂

janka987
10. júl 2020

@diverzia Ahoj Moja sestra ma to ist..uz ma 27r. Mamina s nou nechodila cvicit, vtedy jej vraveli, ze by sa to dalo operacne riesit, zlomit a natiahnut..to odmietla..aj zistili u dcerky pricinu? U nej to zvalovali na genetiku, ale ked 1x krv, ktoru jej odobrali na genetiku pokazili, mamina to nechala tak..

diverzia
10. júl 2020

@janka987 ahoj.. no zhodou okolnosti sme boli s malou cca pred 2 tyzdnami na pravidelnej kontrole na onkologii (dcera prekonala pred 5 rokmi bilateralny wilmsov tumor, co je rakovina obliciek) a bola tam nejaka nova lekarka a ta sa nas spytala,ci nam niekto vobec povedal,ze ta rozdielna dlzka koncatin suvisi prave s touto diagnozou..veru nepovedal,ale ked som si zacala googlit, mala pravdu..hned na wikipedii je to pisane ako vedlajsi priznak wilmsovho tumor..dcera ma ale aj ruku na tej strane vacsiu, vola sa to hemihypertrofia.u sestry to teda moze byt iny dovod,

janka987
10. júl 2020

@diverzia to by ma vobec nenapadlo, ze to ma suvis..ona ma myslim oblicky v poriadku. Sestra ma v podstate celu stranu, na na nohach to je najviac vidiet ( tvar vobec a ruky trosku). Jednu nohu ma o 3 cm mensiu aj kratsiu..akoby z tej jednej ma druha noha viac..cize jedna je hypo a druha hypertroficka. Nastastie si z toho velku hlavu nerobi, je to super baba.

diverzia
10. júl 2020

@janka987 ktovie, z coho to sestra moze mat.mozno by stalo za to tie geneticke testy zopakovat..ale je fajn,ze si z toho nic nerobi, ja velmi dufam,ze ani nasa si z toho nebude nic robit, no hlavne deti v skole vedia byt krute,tak ju to obcas trapi.

Strana
z2