RS vírus u sedemmesačného dieťaťa
Ahojte mamičky
Môjmu synovi bol zistený tento vírus. Má 7 mesiacov. Dostal antibiotiká od 4.2. a Inomed. Nezdá sa mi žeby sa mu lepšilo. Zajtra zavolám dr. nech ho pozrie.
Aký priebeh mali vaše deti keď mali RS vírus? Je vôbec možné, aby sme neskončili v nemocnici?
Ďakujem za odpovede.
Nemas na mysli RSV?
@anonym_bf4835 zrejme ten. Pediatrička mi ho oredstavila ako RS vírus....🤷♀️
Naša mala rovnako, keď to dostala a skončila v nemocnici - infúzie, atb, inhalácie. Snáď aj 10 dni tam bola. Takže kebyže vás posielajú, určite chod, infúzna liečba je účinnejšia.
Teu týždne v nemocnici, na kyslíku, silných antb, kortikoidoch. Najhoršie a najťažšie chvíle v mojom živote. Držím palce. Rsv je svinstvo, ak sa ti hocičo nezdá, chod na pohotovosť
Naša mala rovnako, keď to dostala a skončila v nemocnici - infúzie, atb, inhalácie. Snáď aj 10 dni tam bola. Takže kebyže vás posielajú, určite chod, infúzna liečba je účinnejšia.
@oriesocek uf. Tak už sa pripravím psychicky na to, že pôjdeme do nemocnice, zrejme rovno od pediatričky. Drobec mi chrapká pri dýchaní ako keby mal zatečené hlieny... Inak je hravý a usmievavý len ten hlások zachrípnuty 😞
Teu týždne v nemocnici, na kyslíku, silných antb, kortikoidoch. Najhoršie a najťažšie chvíle v mojom živote. Držím palce. Rsv je svinstvo, ak sa ti hocičo nezdá, chod na pohotovosť
@anonym_de38f6 uf, tak to ma mrzí. Najprv si to liečila liekmi od doktorky a až keď neprechádzalo, tak vás poslali do nemocnice? Či ako?
Pri tom rsv je problém v tom, že sa znižuje okyslicovanie krvi, keďže vírus napáda pľúcne alveoly. Keď popočúva doktorka bude vedieť, nás poslala na rtg do nemocnice a tam to dobre vidieť. Vtedy nás hneď poslali do nemocnice. A ano, aj naša mala tzv okuliarky (kyslík na dýchanie) a potom aj kyslík silnejší …
@anonym_de38f6 uf, tak to ma mrzí. Najprv si to liečila liekmi od doktorky a až keď neprechádzalo, tak vás poslali do nemocnice? Či ako?
@anonym_autor minule to dávali na jojke, že dcéra Thomasa Puskeilera skončila na umelej pľúcnej ventilacii kvôli tomu vírusu, určite buďte v strehu, radšej aj urgent ako niečo zanedbať. Držím palce nech skoro vyzdravie.
@anonym_autor minule to dávali na jojke, že dcéra Thomasa Puskeilera skončila na umelej pľúcnej ventilacii kvôli tomu vírusu, určite buďte v strehu, radšej aj urgent ako niečo zanedbať. Držím palce nech skoro vyzdravie.
@estelle10 ďakujem. Niečo z rozhovoru som počula, ale nevedela som, že je to práve tento vírus. Ach...
Ked mala dcerka necele dva rocky schytala RS virus..boli sme tyzden na JIS...kyslik, atd..za mna to bolo tazke obdobie,ale nechcem strasit..najhorsie na tom bolo to, ze po prekonani tohto virusu bola mala na tom zdravotne velmi zle..imunita bola v keli...kolotoc chorob a pritom, kym nemala tento virus nebyvala chora skoro vobec..verim, ze to nebude vas pripad..posielam objatie a vela sily❤️
RSV, alebo RS vírus (respiračných syncicialny vírus) je nebezpečný hlavne pre deti do 1 roka, upchava to tie drobné priedusnicky.
Náš syn začal mať nádcu, bez teploty, keď mal 8 dní. Postupne sa to zhorsovalo a pridal sa aj kasel, keď mal 12dni, boli sme cez deň u doktorky, zobrali sa výtery, no ešte v ten večer začal tak strašne vysilena dýchať, že som s nim musela ísť do nemocnice. Na ďalší deň sa aj potvrdil z vyterov RSV. 3 dni bol na kyslíku, mal nedostatočnú saturaciu a dostával aj infuzne kortikoidy.
Ostatná časť rodiny sme sa od novorodenca následne nakazili, my sme mali ale priebeh"len" ako bežná choroba, teplota, kašeľ, nádcha. Vrátane vtedy 20mesacneho staršieho, u neho to vôbec nebolo tak dramatické.
@anonym_autor nie, to bolo tak, ze sme boli doma, maly úplne ok, vever išiel spat a strasne zle , ťažko dýchal. Tak sme isli na pohotovosť a uz si nás tam nechali
Rovno do nemocky, tam atb nestaci. Nam sa 2 rocny skoro udusil a rok boja s nasledkami.Druhe dieta bolo ako 2,5 mes ockovane proti tomu svinstvu

Nemas na mysli RSV?