S horúčkou von
Prosím, nejaké odkazy na odborné články, pripadne logické argumentácie, prečo NIE!!!!!!
Môj muž je nenormálny a vzal dieťa dnes do tej horúčavy,,len na bicykel", len k jazierku....
Už tretí deň má v noci do 40, cez deň po nurofene 38. Vraj mal ráno len 37,5.....
Ma ovčie kiahne
A ešte sa ma pýta arogantne, že a prečo nie? Že nech mu dám jeden logicky dôvod, čo môže uškodiť. Tak na argumenty, že sa prehrieva a zaťažuje organizmus a predlžuje doba liečenia, mu nestačí.
Ja som v práci.
Prisaham, že túto noc ho nechám spať s ním jeho, nech vie čo to je celú noc bdieť pri chorom dieťati
A mimochodom už dávno sa mal spolupodielat na starostlivosti o choré dieťa. V prípade, že kašle na moje pokyny, by sa staral sám, aj keď chápem, že strach o dieťa je silnejší a preto pri nezodpovednom partnerovi to radšej robíš ty. Ale pekne ho v noci zobud, nech uvarí čas, pomôže dieťa osprchovať atď.Nech podáva tekutiny a meria teplotu každú hodinu pri horúčke.
To je debil. Cisty magor. Zatazuje srdce a dieta moze mat trvale nasledky. Ak je takto oslabeny ogranizmus nielen deti, ale aj dospeli mozu mat velmi zle nasledky. Nech zavola dr chumaj sprosty. Tu mas nejaky link, este ti najdem snad aj nieco ine. https://www.tvojlekarnik.sk/liecba/prechladnuti...
Ja keby som vedela ze to robi pravidelne niekto z okolia tak zavolam nanho socialku prisaham. Chudak dieta, taky nezodpovedny otec. A chudaci aj vsetci v okoli, kolkych takto nakazia.
Tuto je to este jasnejsie napisane. Vsetky virusove ochorenia (co su aj kiahne) nesu so sebou riziko mozneho poskodenia srdcoveho svalu… https://zdravie.pluska.sk/zdravy-zivot/prechode...
@janage no syn ich ma aj na viečkach, aj akoby v oku, v uchu, v ústach, ale lekárka nás upozorňovala, že ich bude mať všade.
Moja mala cca 16m, pediatricka ma upozornila, že pokiaľ sa obsah kiahne vyleje do oka, hrozí vážna komplikácia, takže sme niekoľko dní kvapkali tusim atb kvapky do očí. Tam kde mala akútne zhoršených ekzém ostali jazvy.
no moj maly ked ma horucku,nevladze chodit len lezi, takze s nim by velmi nenabicykloval o tom ze je to nevhodne, nebezpecne pred dieta aj okolie ani nehovorim
Akoze ok bicykel. A on keby bol taky chory, siel by von na bajk? Po dalsie fakt s kiahnami? Keby nakazil starsiu osobu, tehotnu zenu,… 🙄 mozno sli mimo ludi, ale mohli niekoho stretnut. A s kiahnami na slnko to mu vazne tlieskam. On sa este nastve. Nech si panko zajtra u lakarov pozistuje kludne sam… zabila by som ho a to nie som nejaka drama queen. Zvyknem byt benevolentna. Ale toto je hazard so zdravym a nie len so zdravym svojho dietata ale aj inych ludi
cize on ma tazsi priebeh kiahni (vyhdzuje sa na sliznice ) a on ho vezme na bike? s okamzitou platnostou by som sa prestala starat o jeho jedlo pradlo a komunikovat s nim a v noci ho budila kazdu hodinu s ulohou
Akože fakt neverím,že existuje človek co dieťa vysypane ako muchotravku zobetie na bicykel s teplotou...akože fakt nie
Dcéra dostala z kiahní encefalitídu a cerbelitidu (zápal mozgu a mozočku), strávili sme dva týždne na infekčnom. A to bolo už na cca 6-7 deň kiahní, keď sa jej začali robiť chrasty a bola už bez teplôt. Takze tlieskam tvojmu manželovi, len tak ďalej 🤦
Ach, to je magor. Predpokladám, že je to ten druh ,,otecka,, čo je chytrý len pri takýchto veciach ale keď je treba ísť s dieťaťom k lekárovi, zrážať mu teplotu, vstávať k nemu v noci, utierať po ňom grcky a pod. tak to s radosťou nechá na ženu. Ale inak bude mudrovat do všetkého
😳 toto som ani nemala na noc čítať...
@livuska124 prečo sa jej to tak skomplikovalo?
@nikpa ale nie, on je práveže veľmi starostlivý, aj grcky utieral,... ale má taký vojenský prístup, a všetko veľmi rad zľahčuje! On už do 1t. Bábätka chcel liať aloe vera, lebo podľa nejakej babky vraj super na imunitu....
Tak to otoč, nech Ti on predloží vedecký dôkaz podporeny telefonatom od lekára, že je to pre dieťa dobré a potom môže ísť s ním na bicykel
Netuší nikto prečo sa jej to tak skomplikovalo, ale boli z jednej triedy dve, čo mali takúto komplikáciu (dokonca hospitalizované v rovnaký deň), takže sme naraz ležali na infekčnom s jej spolužiačkou, tá mala ešte horší priebeh encefalitídy, aj horšie výsledky z lumbálnej punkcie. Zrejme schytali veľmi veľkú nálož vírusu kiahní a vírus bol veľmi agresívny. Dokonca aj jedného spolužiaka otec ich chytil od syna, pričom kiahne už prekonal v detstve a mal veľmi ťažký priebeh.
Dcéru a spolužiačku dopovali v nemocnici liekmi nonstop, 24 hodín im tiekli infúzky prvý týždeň. Keďže sa rátalo aj s možnosťou, že to nie je z kiahní, tak dostávali antibiotiká, aj antivirotiká (ak to bude z kiahní), kortikosteroidy, glukózu, b-vitamíny.... všetko infúzne. Keď konečne po týždni prišli výsledky z lumbálky, bolo jasné, že je to z kiahní a aspoň antibiotiká im vysadili. Ešte mesiac a pol som bola s dcérou doma, keď nás pustili.... no hrozné to bolo. Najmä ten priebeh a príznaky encefalitídy a cerebelitídy.

Ak má ovčie kiahne, nedávajte mu ibuprofén - aj v letáku nurofenu to tuším je napísané. Na zníženie horúčky iba paracetamol.