Seknutie v krížoch 17-ročného hokejistu
Ráno sa postavil z postele zacítil bolesť, ledva prejde pár metrov. DlTeraz leží má zábal , natreli sme to "konskou" masťou a ďalším mu lieky na bolesť.
Pravdepodobne prechladol? Hrá hokej
moze to byt iba seknutie, moze to byt platnicka, moze to byt sedaci nerv... urcite chodte na pohotovost.. ja som z pomyselneho seknutia skoncila na obstrekoch a 7 infuziach a ani po mesiaci nie som v poriadku , nakolko islo o zapal/ pricviknutie sedacieho nervu a to je ovela dlhsi proces ako len seknutie
nesla by som kupila by som flector tobolky a daj dve naraz plus guajacuran na uvolnenie svalstva a nahrievat danu cas tela infralampou a ak sa to nezlepsi potom v pondelok k lekarovi a hlavne sa musi teplo obliekat
@mamina7070 a.namiesto infralampy použiť čo?
nemas taky nahrievaci vankusik? alebo su hrejive naplaste v lekarni
a este pridaj k tomu guajacuranu aj milgammu n
@mamina7070 má to zabalené v deke
Áno, na pohotovosť
Keď na pohotovosť, tak na detskú, alebo priamo na urgent. Aj niečo zo sebou zobrať?
na detsku pohotovost, pravdepodobne mu pichnu iniekciu na uvolnenie.
áno išla... prinajhoršom skončí na infúziách.... ale isto mu pomôžu...
raz som zažila pani ktorú seklo, doviezla RZP na urgent - napichali ju kde čím a poslali domov...
Ak má veľké bolesti išla by som na pohotovosť, či na urgent alebo detskú pohotovosť ťažko povedať, ale asi by som zašla najskôr na detskú pohotovosť, ak nič nepichnú, nepredpisu, tak v prípade potreby ťa vedia poslať na vyšetrenie aj cez víkend. My sme boli včera na urgente s úrazom, vybavili sme sa za cca 3 hodiny aj s ČT, ale ľudia, čo tam čakali s neuro a internými diagnózami, tam už pri našom príchode boli 2 hodiny a keď sme odchádzali, oni stále čakali
to bude platnicka, u takeho mladeho je predpoklad, ze to bude nejaky building disku a bude to ok do tyzdna, ak by neprechadzalo treba mr, samozrejme cvicit pri hokeji je taky dlhodoby polopredklon, co je najhorsie na platnicky ak nie je uplne pevne core a chrbát
Išla by som a potom určite vyhľadať fyzioterapeuta
@zobaka majú toho dosť tréningy zápasy a to chodí vypomáhať aj do staršej kategórie. Ani nemá tú potrebnú váhu ako by mal mať
pozor s Guajacuranom opatrne. pri ralaxacii svalstva moze dojst k vyraznemu poklesu tlaku a tym k zavratam, spavosti, ochabnutiu celeho tela. Guajakuran je v tomto pomerne silny. kazdy ho znasa inak, moze sa skusit, len s netreba zlaknut, ak k tomuto dojde. treba dostatok tekutin,a by pomahali zdvihnut tlak, vyspat s az toho, samozrejme treba ho sledovat. kazdy liek z tychto myorelaxancii toto moze urobit,a le Guajakuran a Sirdalud toto robia pomerne dost. myslim,ze Detralex asi menej.
fyzio by bolo ozaj fajn. ak sa fyzicky namaha, je dobr,e ked sa nauci spravnemu poyhybu. je mlady, nech si neznici zdravie uplne
@majamat mydocalm ma rovnake ucinky ako guaracujan, moze sa s nim ale soferovat a neposobi tak omamujuco
neviem v akom stave je ale urcite by som zvazila pohotovost najma kvoli tomu, ze mu nastavia liecbu (daju mu nieco na uvolnenie nie len od bolesti) a hlavne vysvetlia mu ze by teraz min. tyzden nemal sportovat aby si nezhorsil stav. kludne mu ta vyskocena platnicka moze prasknut a potom uz len operacia ☹
17 ročný bid detská pohotovosť alebo urgent. V prípade hospitalizácie by išiel do detskej nemocnice.
Robit pokusy doma? ked to ma rpvy krat a neviete co mu je? isla by som s nim na detsky urgent, pozru, zhodnotia a daju ti pre neho co treba... inak testovat lieky, a kremy a postupy mi pride take... no nevies ci pomozes, ci teplo dat, ci nie... ci neuskodis.
Moze to byt z prechladnutia a moze to byt aj z hocicoho ineho. Napr vobec nemusi byt nutne mu davat rozne uvolnovace.. niekedy ak je to len prechladnutie pomoze aj obycajna hrejiva naplast a klud, a postupne to rozchodit..
mate to ale prvykrat a domacu liecbu by som nechala na inokedy ;)
Určite pohotovosť.
Má sa problém aj obuť... Nemôže sa vôbec ohnúť
@simca06022011 u nás je spoločný urgent Detská pohotovosť je inde, ale v nemocnici
ved to je jedno ako to volate, chodte tam kam mate :D iste by som isla tam na pohotovost (pre mna urgent=pohotovost) kde to vedia aj osetrit a vysetrit, nie je tam len amb lekara, ale aj rtgcko, ortoped/neruolog atd
môže to byť aj platnička
@krasneleto napisala som, ze vsetky iteto lieky maju,a le Guajakuran pomerne casto a aj Sirdalud.
Čo sa stalo zistia asi podľa RTG? Čo sa tam robí?
@majamat tak :D
...ja by som išla... načo bude trpieť, keď mu môžu pomôcť...kto nezažil seknutie, nemá pojem, čo to za bolest..ja som seknutie tiež vždy rozhodila,ale pri najbližšom už trpieť nebudem..odplazim sa aj po štyroch, ak mi majú pomôcť... držím palce a želám nech je mládenec rýchlo fit
Poslala nás rovno na urgent. A tam rovno na Neurológiu??? Dali ho už na vozík si ľahnúť. Povedia, že sa trápne cíti 😁 Hrozí aj hospitalizácia, na triaži povedali, že nám vrátia poplatok.

Šla by som, môže to byť platnička, aby sa mu to nezhoršilo a nešlo do nôh.